Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE MAVİ BAYRAKLI PLAJ CENNETİ
TÜRKİYE MAVİ BAYRAKLI PLAJ CENNETİ
İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye 2023 yılına kadar bu kategorinin en iyisi olmak istiyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 yılında, uluslararası mavi bayrak uygulaması yapan 50 FEE üyesi ülke arasında plaj sayısında dünya birinciliği hedeflediğini belirtti.
16 Haziran 2020, 12:02
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden elde edilen bilgilere göre Türkiye genelinde 486 adet mavi bayraklı plajı bulunuyor.
 
2019 yılında dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri olan Türkiye, mavi bayrak konusunda da dünyanın önde gelen ülkelerinden bir konumunda.
 
image
 
Merkezi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bulunan FEE'nin verdiği Mavi Bayrak ödüllerinin 2020 yılı değerlendirmeleri sonucunda, geçen yıl 463 olan ödüllü plaj sayısı 486  oldu
 
Türkiye yaz tatili tercihlerinde dünya genelinde akla ilk gelen ülkelerden biri. Tarihi ve doğal güzellikleriyle  ön plana çıkan Türkiye’deki güncel mavi bayraklı plaj sayısı artıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’deki güncel mavi bayraklı plaj sayısı 486 olup bu sayı ile dünyadaki en iyi  plaj destinasyonlarının biri olduğunu kanıtladı.
 
image
 
Mavi bayraklı plaj sayısının her geçen yıl arttığı saptanırken, 2018 yılında 459 adet, 2016 yılında ise 444 adetti.
 
En çok mavi bayraklı plaja sahip şehir ise değişmezken 206 plajla Antalya açık ara zirveyi korudu. İkinci sıradaki tatilcilerin gözde mekânları arasında yer alan Muğla ise 105 adet mavi bayraklı plaja sahip.
 
image
 
Türkiye'de 22 marina ve 7 yat ise bu yıl Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı.
 
İzmir’de 52 adet, Aydın’da 35, Balıkesir’de 31, Çanakkale’de ise 13 adet mavi bayrağa sahip plaj olduğu görüldü. Bunların yanı sıra Türkiye’de 22 adet mavi bayraklı marina olduğu açıklanırken, 7 adet de mavi bayraklı yat olduğu gözlendi.
 
image
 
MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR
 
Mavi Bayraklı plaj ödülünü kazanmak için FEE yani Foundation for Environmental Education-Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından belirlenen kriterlerin yerine getirilmesi gerekir. Bu kriterler; yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği ana başlığı altında toplanır.
 
image
 
Bodrum Türkiye'de en çok mavi bayraklı plaja sahip tatil beldesi.
 
Bodrum'u Alanya takip ediyor. İl bazında ise Antalya 200 mavi bayraklı plaj ile birinci sırada.
 
image
 
VAN TuşbaTuşba Belediyesi Ayanıs Halk Plajı (Dünyanın denize kıyısı olmayan mavi bayraklı tek plajı)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR