Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALMANYA TÜRKİYE'YE İÇİN HALA BEKLİYOR ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/35709/almanya--turkiyeye-icin-hala-bekliyor-

 

ALMANYA TÜRKİYE'YE İÇİN HALA BEKLİYOR !
ALMANYA  TÜRKİYE'YE İÇİN HALA BEKLİYOR !
Almanya'nın AB ülkesi olmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye kapılarını açmaması, Alman turizmcileri harekete geçirdi. Almanya'nın Türkiye'ye kapılarını açmamasının milyarlarca Euro'luk kayıplara yol açacağını dile getiren turizmciler, protesto ve dava hazırlığı yapıyor.
16 Haziran 2020, 22:14
 
 
Almanya korona virüs salgını nedeniyle Avrupa dahil dünya çapında 200 ülkeye uyguladığı seyahat yasağını kısmen kaldırma kararı aldı. Hükümet 15 Haziran’dan itibaren 29 Avrupa ülkesi için seyahatler için yeşil ışık yaktı. 24 AB ülkesinin yanı sıra AB'den yeni ayrılan İngiltere ile AB üyesi olmayıp Schengen bölgesi içinde sınır kontrollarının yapılmadığı İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein'a seyahat kısıtlamalarının tümüyle kaldırılması hedeflenirken, İspanya ve Norveç için seyahat uyarısı şimdilik şartlı kalkacak. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'da ve seyahat yasağı kaldıran söz konusu ülkelerde son 7 günde, 100 bin nüfus başına 50 yeni korona virüsü vakası görülmesi durumunda tekrar seyahat yasağı önlemine geri dönülebileceğini söyledi.
 
 image
 
TÜRKİYE İÇİN İSTİSNA BEKLENİYOR
Türkiye’nin de bulunduğu AB üyesi olmayan ülkelere yönelik seyahat uyarısının kalkması için görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Dışişleri Bakanı Maas, bu ülkeler için karar verilmesinin zaman alacağını belirtti. Alman hükümeti, geride kalan günlerde, iki ülke arasında turizm ve seyahatlerin ne zaman yeniden başlayabileceği konusunda istişarelerin sürdüğünü duyurmuş, ancak somut bir tarih vermekten kaçınmıştı. Maas, bu konudaki kararın Türkiye’deki koşullara bağlı olacağını, plajlarda, otellerde uygulanan hijyen kuralları ve koronavirüsü vaka sayılarına bakacaklarını söylemişti. 
 
2019'DA YAKLAŞIK 5 MİLYON ALMAN TATİLİNİ TÜRKİYE'DE GEÇİRDİ
Türkiye, Alman turistlerin en çok tatile gittiği ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde yerli ve yabancı yayın organlarında Koronavirüsle mücadelede Türkiye'de düşüşe geçen vaka sayısına ve alınan önlemlerle, turizm için hayata geçirilen sağlık sertifikasyonuna dikkat çekilmiş, Türkiye’nin Alman turistlerin gelmesini umut ettiği haber verilmişti. 2019’da yaklaşık 5 milyon Alman tatilini Türkiye’de geçirdi. Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Birliği (AB) harici 160’dan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını, önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar uzattı. Çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nda alınan karara göre, belirli kriterleri karşılayan ülkeler için de seyahat uyarıları istisnai olarak kaldırılabilecek.
 image
 
ALMAN TURİZMCİLERDEN ALMAN HÜKÜMETİNE "TÜRKİYE" BASKISI
Alman turizmciler, Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelere yönelik seyahat uyarılarının milyarlarca Euroluk kayba yol açtığını belirterek uyarının kaldırılmasını istedi. Alman basınına yansıyan bilgilere göre, Avrupalı Türk acentacılar hükümete dava açacak. Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Almanya'nın Avrupa ülkeleri için seyahat uyarısını kaldırmasını "önemli bir ilk adım” olarak nitelendirirken en kısa zamanda Avrupa dışındaki ülkeler için de bu uyarının kaldırılmasını beklediklerini duyurdu. Fiebig, turizm acentelerinin hijyen ve mesafe kriterlerini gözeterek hem çalışanların hem de seyahat edecek olanların güvenliklerini temin edebilecek şekilde çalışmalarına hız verdiklerini açıkladı. Almanya içindeki tatil rezervasyonlarından sonra Akdeniz'e artan bir ilgi gözlemlediklerini söyleyen DRV Başkanı Fiebig, "En erken Yunanistan, Hırvatistan ve Portekiz'e seyahatlerin başlayabileceğini görüyoruz. Yaz tatili artık başlayabilir” diye konuştu.