Güzel ülkemiz için yazıyoruz - YAZ TATİLİ PLANLAMANIZ İÇİN EN TEMİZ 10 PLAJ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/36007/yaz-tatili-planlamaniz-icin-en-temiz-10-plaj

 

YAZ TATİLİ PLANLAMANIZ İÇİN EN TEMİZ 10 PLAJ
YAZ TATİLİ PLANLAMANIZ İÇİN EN TEMİZ 10 PLAJ
Normalleşme süreci ile yavaş yavaş tatil planları yapmaya başladık. Yaz tatili için oldukça geniş bir yelpazede seçenek sunan Türkiye’de adını dünyaya duyuracak kadar temiz ve güzel plajlar var.Bu süreçte size Türkiye'de gidilecek en temizlerin içinde diyeceğimiz 10 plaj öneriyoruz
21 Temmuz 2020, 12:28
 
Kurban Bayramı tatiline az bir süre kalması ile birçoğumuz bu yıl kendimizi nerede denizin sularına bıraksak diye düşünüp tatil planlarını yapıyoruz.
 
Yaz tatili için oldukça geniş bir yelpazede seçenek sunan Türkiye’de adını dünyaya duyuracak kadar temiz ve güzel plajlar var. Ancak içinde bulunduğumuz süreç nedeniyle hijyen konusu hepimizin gündeminde.
 
İşte bu farkındalıkla doğası,temizliği ve makul fiyatları ile sizin için keşvetmeniz gereken 10 bölgede en temiz 10 plajı sizin için listeledik.
 
Normalleşme süreci ile yavaş yavaş tatil planları yapmaya başladık. Ancak pandeminin devam ettiğini bilerek tatil tercihlerimizi şekillendirmemiz gerektiği de bir gerçek.
 
Yaz tatili için oldukça geniş bir yelpazede seçenek sunan Türkiye’de adını dünyaya duyuracak kadar temiz ve güzel olan plajlar var. Peki, Kurban Bayramı tatilinde hangi plajı tercih etmelisiniz?  Türkiye’de en temiz plajların içinde bizim önerimiz ...
 
image
 
Patara Plajı , Kaş / Antalya
 
2020 yılının turizm teması olarak belirlenen Patara, plajıyla da ilgi odağı. Patara Antik Kenti’nin yanında 12 kilometre boyunca uzanan Patara Plajı, İngiliz seyahat yazarları tarafından Avrupa’nın en temiz plajı seçildi. Göz alabildiğine turkuaz bir manzara sunan ve oldukça sığ bir denize sahip olan Patara Plajı’ndan yüzmeniz için çok sebep var.
 
image

Çıralı Plajı, Kemer / Antalya

Çıralı Plajı, ormanın içine kurulmuş bir cennet gibi adeta. Çıralı, doğal ve tarihi güzelliklerinin korunması için sit alanı ilan edilen bir destinasyon. Bu sayede de doğallığını kaybetmiyor ve plaj da hep temiz kalıyor. The Guardian tarafından Antalya’nın Patara Plajı’ndan sonra en temiz plajı olarak gösterilen ve sadece bir uçak bileti uzaklıkta olan bu plajda kim yüzmek istemez ki?
 
image
 
Kleopatra Plajı, Alanya
 
Alanya’nın simge yapısı olan Alanya Kalesi’nin eteklerinde bulunan Kleopatra Plajı, etrafı kayalarla kapatılmış bir havuza benziyor. Söylentilere göre, Romalı bir general Alanya ve çevresini Mısır Kraliçesi Kleopatra’ya hediye etmiş. Kleopatra da sık sık banyo yapmak için bu plajda denize girermiş. Bu nedenle adı Kleopatra Plajı olarak anılır olmuş. Mavi Bayrak ödülüne sahip olan bu plajın suyu o kadar berrak ki yüzerken suyun altını net bir şekilde görebilirsiniz.
 
image

 

 
Dalyan İztuzu Plajı, Ortaca/Muğla
 
Tatlı ve tuzlu suyun iki tarafını çevrelediği İztuzu Plajı, bu özelliğiyle dünyada en nadir bulunan plajlar arasında yer alıyor. 4.5 kilometre uzunluğundaki plajın bir diğer önemli özelliği de Caretta Caretta’ların yumurtalarına ev sahipliği yapması. 20.00 ile 08.00 saatleri arasında halkın kullanıma kapalı olan plajda kaplumbağaların rahatının bozulmaması için tüm önlemler alınıyor. Bu nedenle İztuzu Plajı, ülkemizin en temiz plajlarından biri. Hatta temizliği ve güzelliğiyle dünya çapında da ilgi görüyor.
 
image
 
Turunç Plajı Marmaris/Muğla
 
MarmarisTurunç beldesi kalabalık ve gürültüden uzak, doğa ile iç içe olmak isteyen tatilcilerin gözdesi olmaya aday duraklarından biri. Yemyeşil çam ormanlarına sırtını dayamış olan Turunç, masmavi bir denizin kıyısında yer alıyor.
Turunç'ta gezilecek yerler neresidir diye merak eden gezginler Turunç gezinize eşsiz güzellikteki koydan başlayabilir. Mavi Bayraklı plaja sahip olan Turunç Koyu, denizin ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz yerlerin başında geliyor. Sahil boyunca sıralanmış olan restoranları, kafe ve barları, rengarek çarşıyı da gezi rotanıza eklemelisiniz.
 
image
 
Bitez Akvaryum Plajı, Bodrum/Muğla
 
Turkuaz rengi ,doğası kumsalıyla hayran bırakıyor. Plajın karayolu ve araç ile ulaşımı mümkün olmadığından gezi teknesi,özel tekne yada Bitez marinası yakın  aracınızı park ederek 20 dakikalık patika yoldan ulaşabilirsiniz ''Akvaryum koyuna yürüyüş yapabilirsiniz”  Yürüyüşe başlamadan yanınıza su sandviç gibi zaruri ihtiyaç alın zira koy boş koruma alanı.Bitez Marina‘dan denizi takip ederek yarımada boyunca eşşek yolundan daha kötü bir rota sizi bekliyor yanınıza 15 yaş altı çocuk almamanızı öneririm. 
 
image
 
Akbük Koyu, Gökova
 
Hepimiz sessiz, sakin ve tertemiz bir plajda denize girmeyi bu sene fazlasıyla hak ettik. İşte bu hayale kavuşacağınız bir koy;Gökova Körfezi'nin eşsiz güzellikteki tatil bölgelerinden biridir Akbük Koyu. Sessizliğiyle, sakinliğiyle ve tertemiz sularıyla huzuru bol bir cennettir. Yüzerken denizin dibinin berraklığına doyamayacaksınız. Gökova Körfezi’nin kuzey kıyısındaki bu güzel koy 1,5 km’lik sahile sahip. Koyun ortasında bulunan azmak yaz kış denize akıyor ve bu sayede su temizliğini ve berraklığını koruyor.
Akbük Koyu Plajı, Gökova Körfezi'nin kuzeyinde kalır. Akyaka'dan sahil boyunca 30 kilometrelik küçük bir yolla veya  Ören'den 20 kilometrelik asfalt bir yolla plaja gidebilirsiniz. Bölgede lezzetli menüleri olan lokantalara rastlayabilirsiniz.Akbük Koyu. Akbük Koyu’nda suların kollarına kendinizi bırakabilirsiniz.
 
image
 
Ovabükü Koyu, Datça
 
Datça’nın en güzel koyların biri olarak Ovabükü Koyu’na Datça’nın zorlu ve engebeli yolarından geçerek ulaşılabiliyor. Çevresindeki diğer koylara göre daha geniş olan Ovabükü, bu genişliği nedeniyle çok daha temiz ve berraktır.
 
image
 
Kız Kalesi Halk Plajı, Mersin
 
Bu tatilinizi Mersin’de geçirmek istiyorsanız Kız Kalesi’nin karşısına konumlanmış bir plaj olan Kız Kalesi Halk Plajı sizin içi oldukça ideal.Sığ olan deniz o kadar mavi ve o kadar berrak ki insanın yüzdükçe yüzesi geliyor. Ayrıca bu plajda bulunan işletmelerden deniz bisikleti kiralayarak Kız Kalesi’ni görmeye de gidebilirsiniz.
 
image
 
Kum Denizi Halk Plajı, Urla
 
Kum Denizi Halk Plajı, Urla’nın Mavi Bayrak ödülü almış tek plajı. Bu sebeple de Urla’da yaşayanlar ve çevre ilçelerden Urla’ya gelen günübirlikçiler tarafından çok seviliyor. Belediye tarafından işletilen plajda su oyunları parkı, yürüyüş ve bisiklet alanları gibi aktivite alanları da bulunuyor. 
 
Şeffaf Gazete.com