Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALMAN TURİST İÇİN YASAK KALKIYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/36019/alman-turist-icin-yasak-kalkiyor

 

ALMAN TURİST İÇİN YASAK KALKIYOR
ALMAN TURİST İÇİN YASAK KALKIYOR
Almanya, Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın için seyahat yasağını kaldırma kararı aldı. Türk turizmcisinin uzun süredir beklediği bu karar bir nebze de olsa sektöre cansuyu olması bekleniyor
23 Temmuz 2020, 10:37
 
Almanya  turizmde Türkiye açılımı yaptı,Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın için seyahat yasağını kaldırma kararı aldı. İlerleyen süreçte diğer iller için bulunan yasağın da kaldırılması bekleniyor.
 
Almanya, korona virüs salgını sonrası Türkiye'ye uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırmaya hazırlanıyor. resmi açıklama yarın veya öbür gün yapılacak.
Edinilen bilgiye göre; Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın'a Alman turistler gelecek. Yasağın ilerleyen süreçlerde diğer illere de kaldırılması bekleniyor.
 
image
 
Almanya'nın Türkiye'ye yönelik tutumu sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Almanya'ya giderek mevkidaşları ile temasta bulunmuştu. Bu temaslardan olumlu sonuçlar elde edilirken, Almanya Dışişleri Bakanı Türkiye'nin yakından takip edildiğini ve durumun iyiye gittiğini gözlemlediklerini söylemişti.
 
Türkiye'ye gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü de Türkiye'deki önlemleri överek, yasak uygulamasının kaldırılması için görüş beyan etmişti.