Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSPANYA'DA TURİZM SEZONU BİTKİSEL HAYATTA
İSPANYA'DA TURİZM SEZONU BİTKİSEL HAYATTA
Almanya'nın sağlık otoritesi Robert Koch Enstitüsü İspanya'nın Balear Adalarını'nı ve İspanya ana karasını risk bölgesi ilan etti. 100 bin kişide vaka sayısının 50'yi aştığı Balear Adaları ve İspanya anakarası risk bölgesi ilan edildi.
16 Ağustos 2020, 12:55
 
Korona vakalarının yeniden hızla arttığı İspanya'da hükümet bir dizi yeni önlem alarak tırmanışın önüne geçmeye çalışıyor.
 
İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa, güvenli mesafeyi korumanın mümkün olmadığı açık alanlarda da sigara içmenin yasaklanacağını belirtirken, gençleri de 10’dan fazla kişinin bir araya gelmemesi ve dışarıda toplanıp içki içilmemesi konusunda da uyardı.image
 
Restoran gibi işletmelerin gece 1'den sonra kapanacağını açıklayan İspanyol Sağlık Bakanı, ülkede son 14 günde 44 bin 400 yeni vaka tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 337 bini aştığını duyurdu.
 
Öte taraftan, İspanya'nın gece partileriyle ünlü turizm bölgesi Magaluf'taki gece kulüpleri ve barlar, sosyal mesafe kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle polis tarafından kapatıldı.
 
İngiltere'nin ardından Almanya da İspanya'yı riskli ülke ilan etti.
 
Almanya'nın sağlık otoritesi Robert Koch Enstitüsü İspanya'nın Balear Adalarını'nı ve İspanya ana karasını risk bölgesi ilan etti. Bild gazetesinin iddiasına göre, 100 bin kişide vaka sayısının 50'yi aştığı Balear Adaları ve İspanya anakarası risk bölgesi ilan edildi. Haberde yer alan bilgilere göre, 1 milyon 150 bin nüfusu bulunan Balear Adaları'nda son bir günde 1500'den fazla korona vakası tespit edildi. Bölgede son 24 saat içinde 264 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.
 
Robert Koch Enstitüsü'nün kararı henüz Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayınlanmasa da, önümüzdeki günlerde Kanarya Adaları'nın da aynı. kategoriye dahil edileceği ileri sürüldü
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR