Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ITB BERLİN 'GREEN DESTİNATİONS' 1. BİTEZ OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/37138/itb-berlin-green-destinations-1-bitez-oldu-

 

ITB BERLİN 'GREEN DESTİNATİONS' 1. BİTEZ OLDU
ITB BERLİN 'GREEN DESTİNATİONS' 1. BİTEZ OLDU
ITB Berlin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Green Destinations Story Awards 2021 yarışmasında Halkın Seçimi ''People’s Choice Awards'' kategorisinde Bodrum yarımadasının cennet köşesi Bitez birinci oldu.
15 Mart 2021, 13:04
                      image
 
Bodrum'un merkezine en yakın yeşili plajı ve hala teslim olmamış doğallığı ile kış döneminde dahi tatil  alternatiflerinden  olan Bitez'e hakettiği ödül Almanya ITB Berlin'den geldi. 
 
image
 
GREEN DESTİNATİONS BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BİTEZ’İN OLDU
 
Sürdürülebilir Turizm Destinasyonlarının ödüllendirildiği, ITB Berlin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Green Destinations Story Awards 2021 yarışmasında Halkın Seçimi ''People’s Choice Awards'' kategorisinde Bitez, 100 aday arasından birinci oldu. 
 
     image
 
Bodrum Belediyesi Sürdürülebilirlik Birimi tarafından Bitez destinasyonunda gerçekleştirilen Kaliteli Kıyı Quality Coast sertifikasyon programı dahilinde Bitez, “Deniz Dibi Temizliği Kampanyası” başarı hikayesiyle Top 100 ödülüne hak kazanmıştı. Top 100 ödülünü kazanan tüm destinasyonların aday gösterildiği ve 15.000’i aşkın oyun kullanıldığı halk oylaması neticesinde Bitez, birincilik ödülüne layık görüldü.
 
image
 
Bodrum Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan ödül töreninde, ikincilik ödülü Romanya’nın Bison Land destinasyonuna giderken, Şili’nin Futaleufu destinasyonu da  üçüncülük ödülünü kazandı.
 
Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik ofisi olan Bodrum Belediyesi Sürdürülebilirlik Birimi tarafından yürütülen Green Destinations Quality Coast sertifikasyon çalışmaları Bitez destinasyon alanında yürütülmeye devam edecek.
 
image
 
Belediye başkanı Ahmet Aras Bitez ile ilgili projeleri destekliyor.
 
Bir süre önce Bitez ile ilgili görüş bildiren Belediye başkanı Ahmet Aras ,Bodrum Belediyesi'ne ait olan mandalina bahçelerini gezmiş ve burada turizme özel bir "Bitez Mandalina Bahçesi" tasarlanmasını istemişti.
 
image
 
Başkan Aras, "Mandalina bahçeleri, Bodrum'un bir zamanlar geçim kaynağıydı ancak yavaş yavaş betona teslim olmaya başladı. Bizim bu gelişimin önüne geçmemiz ve bu bahçeleri korumamız gerekiyor. Belediye olarak bununla mücadele edeceğiz. Belediyeye ait bir bahçeyi model olarak rehabilite ederek bölgenin doğallığına ve turizme katkı yapacağız. Hatta burada üretilen mandalinalardan gelir elde ederek, üreticimizi de cesaretlendireceğiz.
 
image
 
Bodrum'un mandalina, zeytin ve narenciye ürünlerini eko-turizm kaynağı olarak görüyoruz ve bu şekilde değerlendireceğiz" diyerek ''Green Destinations Bitez'' e sahip çıkacağını net olarak ortaya koymuştu. Bölge halkı ve turizm paydaşları bu bölgenin doğallığı ile çok daha değer katacağını belirtip başkan Aras'a çalışmalarında destek veriyorlar.
 
image
 
Bodrum denince akla gelen güzellikleri Bitez'de bulabilirsiniz.
 
Köyün daracık sokakları, mandalina bahçeleri,zeytinlikler,yemyeşil doğası ve beyaz evleri, plajı,denizi, yürüyüş yolları,konaklama ve restorantları ile  güneşin muhteşem birleşiminde adeta cennet.
image
 
Bitez’de Çökertme Türküsü’nün geçtiği yer olarak hafızalara kazınan Bitez Yalısı olarak bilinen tarihi destinasyon hala ayakta.
 
Bodrum Yarımadası'nın güneyindeki konumundan dolayı genellikle kuzeyden esen rüzgarlardan çok etkilenmeyen fakat yarımadada sörf sporunun merkezi olan Bitez Bodrum'un en doğal bölgeleri arasında.
 
image
 
Bitez Yalısı olarak anılan plajı ,Bitez Marina ile Akvaryum plajı arasındaki hazine gibi bir yürüyüş rotası olarak popülerliğini sürdürmekte.
 
image
 
Hala müteahit istilasına direnen Bitez mandalina bahçeleri,Bitez'in en bilinen özelliklerindendir.
 
Şeffaf Gazete