Güzel ülkemiz için yazıyoruz - PATTARA YOLU ÇÜRÜK ÇIKTI! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/37217/pattara-yolu-curuk-cikti

 

PATTARA YOLU ÇÜRÜK ÇIKTI!
PATTARA YOLU ÇÜRÜK ÇIKTI!
Patara Yılı kapsamında yapılması planlanan etkinlikler de ertelendi. Haziran 2020’de ziyaretçilere açılan antik kenti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da ziyaret etmişti. Emine Erdoğan’ın Patara ziyareti sırasında antik tiyatronun zemininde uygulanan ve plywood adı verilen modern kaplama malzemesi gündeme gelmişti. Geçici bir düzenleme olduğu belirtilen zemin malzemesi tarihi dokuyla uyumlu olmadığı gerekçesiyle tepkilere neden olmuştu.
29 Mart 2021, 16:32
 
"2020 Patara Yılı" etkinlikleri için antik tiyatroda uygulanan acil müdahale ve ören yeri çevre düzenlemesi kapsamında yapılan yürüyüş yollarında çökme kırılmalar meydana geldi. Yaklaşık 12 milyonluk ihale kapsamında yapılan projede kullanılan ahşap polimer zemin döşemesinin TSE standartlarına uygun olmadığı ortaya çıktı. Hazırlanan bilimsel raporda, yürüyüş yolunda kullanılan profillerin en kesitlerinin 3,50 milimetre ile 6 milimetre arasında değiştiği ve gözle görülebilen boşlukların gözlemlendiği kaydedildi.
 
image
 
Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Gelemiş köyü sınırlarında yer alan Patara antik kenti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılı için Türkiye’nin turizmdeki tanıtım yüzü olarak ilan edildi. Bu kararın ardından antik kentte hummalı bir çalışma başlatıldı.
 
AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, 8 Şubat 2020’de yerel basına verdiği demeçte, Patara Yılı kapsamında 100 milyon lirayı bulacak bir bütçe düşündüklerini, ziyaretçi sayısı hedeflerinin ise 5 milyon civarında olduğunu açıklamıştı.