Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL DÜNYA GÖZDELERİ ARASINDA
İSTANBUL DÜNYA GÖZDELERİ ARASINDA
Time dergisi bu haftaki sayısında "Dünyanın En Harika Yerleri" listesini oluşturdu. Derginin dünya genelinde görev yapan muhabirlerinin ve okuyucularının oluşturduğu listede İstanbul'a ya ver verilirken dergide İstanbul hakkında "Ülkenin adının Türkçe olarak kullanılmaya başlandığı Türkiye'nin en büyülü şehri İstanbul, kendi başına bir Rönesans yaşıyor" ifadelerine yer verildi.
29 Temmuz 2022, 09:25
 
 
ABD merkezli haftalık haber dergisi Time, bu haftaki sayısında "Dünyanın En Harika Yerleri" listesini oluşturdu. Derginin oluşturduğu listede İstanbul'a da yer verdi.
 
3 Mart 1923 tarihinden bu yana yayın hayatını sürdüren dergide Toronto, Miami, Bogota, Marsilya, Nairobi, Seul, Kuzey Kutup bölgesi ve Dolni Morava ile beraber İstanbul'a da dergi kapağında yer verildi.
 
Time dergisinin her yıl açıkladığı listede, bu yıl Kovid-19 salgını sonrası ekonomik toparlanmada başarılı olan, sürdürülebilirliğe önem veren, bu alanda yatırımlar yapan ve olumlu yönde büyüyen, ziyaret edilmesi tavsiye edilen 50 şehir listelendi.
 
image
 
Derginin dünya genelinde görev yapan muhabirlerinin ve okuyucularının oluşturduğu liste, İstanbul haricinde şu şekilde sıralandı:
 
"Park City (Utah), Detroit (Michigan), Miami (Florida), San Francisco (California), Jamaica, Toronto (Kanada), Riviera Nayarit (Meksika), Portland (Oregon), Tofino (Britanya Kolumbiyası), Dolni Morava (Çek Cumhuriyeti), Valencia (İspanya), Devon (İngiltere), Portree (İskoçya), Madeira (Portekiz), Alentejo (Portekiz), Kaunas (Litvanya), Calabria (İtalya), Skelleftea (İsveç), Kopenhag (Danimarka), Marsilya (Fransa), Selanik (Yunanistan), Ilulissat (Grönland), Ras Al Khaimah (Birleşik Arap Emirlikleri), Doha (Katar), Nairobi (Kenya), Hwange National Park (Zimbabwe), Franschhoek (Güney Afrika), Seul (Güney Kore), Kerala (Hindistan), Ahmedabad (Hindistan), Great Barrier Reef (Avustralya), Queenstown (Yeni Zellanda), Historic Silk Road Sites (Özbekistan), Trans Bhutan Trail (Butan), Bali (Endonezya), Kyushu Adaları (Japonya), Boracay (Filipinler), Setouchi Adaları (Japonya), Fremantle (Avustralya), Lower Zambezi National Park (Zambiya), Kigali (Ruanda), Galapagos Adaları (Ekvador), Sao Paulo (Brezilya), Rapa Nui (Şili), Salta (Arjantin), El Chalten (Arjantin), Bogota (Kolombiya)."
 
"KENDİ BAŞINA BİR RÖNESANS YAŞIYOR"
İstanbul'u "Klasik bir yeniden doğuş" başlığıyla okuyuculara tanıtan dergide İstanbul hakkında "Klasik bir yeniden doğuş" başlığı atıldı. "Ülkenin adının Türkçe olarak kullanılmaya başlandığı Türkiye'nin en büyülü şehri İstanbul, kendi başına bir Rönesans yaşıyor" ifadelerine yer verildi.
 
image
 
GALAPORT VE AKM VURGUSU
Dergide ayrıca İstanbul'un tarihi semtlerinden Karaköy'de açılan Galataport'un dünyanın ilk yer altı yolcu terminaline sahip kruvaziyer limanı olduğu belirtildi. Pritzker Ödülü sahibi mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne değinilen dergide, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) hakkında da bilgi verildi.
 
AKM'nin eski binasının 2008'de kapatıldığı, yıkılıp yeniden yapıldığı, 13 yıl aradan sonra geçen yıl faaliyete yeniden başladığı anlatılan dergide, yeniden tasarlanan mekanda konser salonları, tiyatrolar, galeri ve kütüphane bulunduğu kaydedildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR