Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TURİZM SEKTÖRÜNDEN DURGUNLUK UYARISI
TURİZM  SEKTÖRÜNDEN DURGUNLUK UYARISI
Duayen turizmci Kadir Uğur, aralık ayında söylediği şeyler nedeniyle ‘dokuz köyden kovulduğunu’ ancak uyarılarının gerçek olduğunu kaydetti.'' Erken rezervasyon indirimleri de bitince tünelin karanlık ucu göründü ''
26 Nisan 2023, 13:20
 
Tecrübeli turizmci, Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, sezona ilişkin uyarılarını sürdürdü. Otellere yapılan zamlar nedeniyle Avrupalı turistin Türkiye tatili satın alamadığını, son dakika indirimleri de kaldırılınca işlerin yavaşladığını kaydetti.
 
Kadir Uğur’un yaptığı açıklaması şöyle:
“Erken rezervasyon indirimleri son buldu, bizim turizm de duruldu. Bizdeki atasözleri hep doğruları gösterir. Size iki ata sözü hatırlatmak isterim: “Görünen köy kılavuz istemez” ve “Doğru söyleyenin dokuz köyden kovarlar”.
 
“Hele bu ikinci atasözün başka bir ülkede söylenen benzeri yoktur. Aralık ayında bu olanları görüp yazdığım zaman dokuz köyden kovuldum. Halbuki köy görünmüş yalnız kılavuz yoktu.Şimdi ne oldu da biz bu hale geldik? Olan şu: Euro bazında verilen fiyatların üzerine konulan zam oranları euro ülkelerinin enflasyon oranını kat be kat aştığı için bizim fiyat oradaki turistin bütçesine yüksek geldi.Erken rezervasyon indirimleri de bitince tünelin karanlık ucu göründü. Yani diyeceğim; tekrar “son dakika” ülkesi olma durumuna geldik. Esasında otelciler de haklı; enflasyon almış başını gidiyor, işçiye zam, memura zam, ekmeğe zam, ete zam her şey zam oldu. Zamlanan fiyatlar euro bölgesinde satılan aynı malın Türkiye’de daha pahalı olduğunu ortaya çıkarıyor.''
 
Kadir Uğur ''Bu döngüyü kırmak için ne yapmamız gerektiğini herkes birbirine sormaya başladı. Benim önerim çarenin zamdan değil maliyetlerin düşürülmesinde aranması. Nasıl Avrupa’daki tüketici zamlandı diye o malı almıyorsa, bizim de toplum olarak çareyi aynı şekilde bulmamız gerek. Yoksa kürekle verilen kepçe ile gider.'' diyerek sözlerini noktaladı.
 
Bir noktaya camiamızın dikkatini çekmek istiyorum. Bazı meslektaşlarım paket fiyatlarını indirilip maliyet fiyatın altına satarak para akışını kontrol altında tutmak istiyorlar. Maliyet altında satış yapmak kendini kör kuyuya atmak gibi bir şeydir. Bunu yapan hem kendi zarar görür hem de bütün camia. İşimiz zor, kolay gelsin.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR