Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARS TUİK BÜROSUNDA KATLİAM
KARS TUİK BÜROSUNDA KATLİAM
Kars'ta gün kanlı başladı.Türkiye İstatistik Kurumu'nunda çalışan Veysi Eren aynı yerde çalıştığı , 6 personeli öldürdükten sonra intihar etti.
19 Mart 2014, 12:08

 

Kars'ta gün kanlı başladı.Türkiye İstatistik Kurumu'nunda çalışan Veysi Eren aynı yerde çalıştığı , 6 personeli öldürdükten sonra intihar etti.

Olay
bugün saat 08.30'da Atatürk Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TUİK) meydana geldi. 1.5 yıllık memur olduğu belirtilen Veysi Eren,2 tabancayla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Eren, ardından üzerlerine ateş açtı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Eren, aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

Saldırıda yaralananlar hastanelere kaldırılırken, Özel Hareket timleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Vali Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da olay yerine gelerek bilgi aldılar. 

Olay yeri inceleme ekiplerinin bürodaki incelemeleri de, kentte yaşanan panik de uzun süre devam etti. Kars'ta ilk defa böyle bir olayın yaşanması nedeniyle, Kars sakinlerinin olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayabileceği yorumları yapılıyor. Yirminin üzerinde personel binanın dışına çıkartılırken, TÜİK'te çalışanların yakınları olayın meydana geldiği Atatürk Caddesi'ne koştu.


‘CEZA ALAN MEMUR KATLİAM YAPTI’ İDDİASI

Öte yandan olayın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öne sürülüyor. İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.


KARS VALİSİ: PSİKOLOG OLARAK ÇALIŞIYORDU

Kars Valisi Eyüp Tepe saldırının terör olayı olmadığını belirtirken şu açıklamayı yaptı: "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te psikolog olarak görev alıyordu. Altı kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş"

ÖNCE MÜDÜRÜ REHİN ALMIŞ

Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada eylemi gerçekleştiren kişinin daha önce çalışan bir kişi olduğunu ifade
ederek “Psikolojik sorunları olduğu ifade ediliyor. Kısa bir süre önce Diyarbakır’a gidiyor ve beraberinde silah getiriyor. Önce müdürü rehin alıyor. Sağa sola ateş açıyor. 6 kişiyi öldürüyor daha sonra da kendisi intihar ediyor. Çok sayıda yaralı da var” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR