Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU ACI YÜREKLERİ YAKTI
BU ACI YÜREKLERİ YAKTI
Kaybolduktan 30 saat sonra minik Pamir’in cesedine oturduğu evin yanında bulunan villanın havuzunda ulaşılmıştı.
6 Nisan 2014, 18:39

 

Kaybolduktan 30 saat sonra minik Pamir’in cesedine oturduğu evin yanında bulunan villanın havuzunda ulaşılmıştı.

Cenaze Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından, yıkama işlemleri için Zincirlikuyu’daki Gasilhane’ye götürüldü. Buradan baba evine getirilen cenaze daha sonra Zekeriyaköy Merkez Camisi’ne getirildi.

Cenazeye çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye katılanların gözyaşları sel oldu. Anne Süverce Dikdik ve Baba Serdar Dikdik’i yakınları güçlükle ayakta tuttu. Ağlamaktan sesi kısıldığı görülen Baba Dikdik gelen taziyeleri kabul etti. Cenazeye Şişli Belediyesi'nin eski başkanı Mustafa Sarıgül ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. Cenaze kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘AYAĞINIZI ELİNİZİ ÖPEYİM, ALLAH RAZI OLSUN’

Emeği geçen herkese teşekkür eden Baba Serdar Dikdik, “Ayağınızı elinizi öpeyim. Allah razı olsun. Meleğimi kaybettim. Diyecek bir şey yok. Herkes insanlığını gösterdi. Gönül isterdi ki beni hiç görmeseydiniz de ben Pazar günü çocuk balonu şişirseydim.” dedi.

Cenazeye katılan Mustafa Sarıgül ise şöyle konuştu: “Bir evlat babacığının yanından ayrılıyor ve babacığı böyle bir olayla karşılaşıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Türkiye’de kimin evinde havuz olursa olsun kenarına bir şeyler çevirmesi lazım. Havuzların kenarlarına çocukların giremeyeceği şekilde önlem almak lazım. Evladımız inşallah cennette.”

PAMİR'İN CENAZESİ CAMİYE GETİRİLDİ

Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan ve yaklaşık 36 saat sonra komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cenazesi helallik alınması için son kez evine getirildi. 

Baba Serdar Dikdik ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınan  Pamir'in cenaze, Sarıyer Zekeriyaköy'deki eve getirildi. Arabadan inen baba Serdar Dikdik, oğlunun cenazesini tek başına omuzlayarak eve götürdü. 

Cenaze bir süre evde kaldıktan sonra cenaze namazının kılınması için Zekeriyaköy Camisi'ne getirildi. Baba Serdar Dikdik'in oldukça üzgün olduğu görüldü.

Sa­rı­yer Ze­ke­ri­ya­kö­y’­de cu­ma gü­nü sa­bah sa­at­le­rin­de ai­le­si uyurken ev­den çık­tık­tan son­ra kay­bo­lan kü­çük Pa­mir Dik­dik için İs­tan­bu­l’­da se­fer­ber­lik ilan edil­di. Bin­ler­ce jan­dar­ma ve po­lis Pa­mi­r’­i ara­dı. Ça­lış­ma­la­ra ha­va­dan he­li­kop­ter­ler ve pa­ra­ma­tor­ler des­tek ver­di. Fa­kat acı ha­ber dün 14.40’da yan kom­şu­su­nun bah­çe­sin­den gel­di. Yan vil­la­nın ha­vu­zu­nu kon­trol eden dal­gıç­lar kü­çük ço­cu­ğun ce­se­diy­le kar­şı­laş­tı. Kü­çük ço­cu­ğun ce­se­di ha­vuz­dan çı­ka­rı­la­rak bek­le­yen am­bu­lan­sa ko­nul­du. Pamir’in arkasından gözyaşları sel oldu aktı.  Pamir bebeğin havuzdan çıkarılmasından sonra olay yerine gelen cumhuriyet savcısı incelemelerini tamamladı. Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, talihsiz bebeğin cesedi otopsi için morga kaldırıldı.

PAMİR'İN CENAZESİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

Zekeriyaköy'de kaybolduktan 30 saat sonra komşu villanın havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Minik Pamir'in babası Serdar Dikdik oğlunun cenazesini almak için sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na geldi. Üzgün olduğu gözlenen ve zaman zaman gözyaşlarını tutamayan baba Dikdik, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından içeri çağrıldı. Oğlunun cenazesini alan acılı baba buradan ayrıldı.

Pamir'in cenaze namazının Zekeriyaköy Merkez Camii'nde ikindi vaktinde kılınacağı, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda dedesinin kabrinin yanına defnedileceği belirtildi.

‘BE­NİM TEK ÇO­CU­ĞU­M’

Kü­çük Pa­mi­r’­in ölüm ha­be­riy­le yı­kı­lan ba­ba Ser­hat Dik­dik ve anne Süveyde Dikdik fe­na­lık ge­çir­di. Ayak­ta dur­mak­ta zor­luk çe­ken acı­lı ba­ba Serhat Dikdik’in kol­la­rı­na ya­kın­la­rı gir­di. Fer­yat eden ba­ba, “Ben aş­kı­ma ne di­ye­yim şim­di. Be­nim tek ço­cu­ğum” di­ye­rek göz­ya­şı dök­tü.

HA­VUZ ARANDI AMA BULUNAMADI

Pa­mi­r’­in ce­se­di­nin ha­vuz­da çık­ma­sı­nın ar­dın­dan ih­mal id­di­ala­rı di­le ge­ti­ril­di. Cu­ma gü­nü ha­vuz­da sopalarla üs­tün kö­rü ara­ma ya­pıl­dı­ğı öne sür­üldü. İs­tan­bul Va­li­si Hü­se­yin Av­ni Mut­lu da attığı twe­ette “Rah­met­li Pa­mi­r’­in bu­lun­du­ğu ha­vu­zun içi, di­bi dün fark­lı araç­lar­la aran­mış, bu­gün­kü 2. kon­trol­de dal­gıç­lar yav­ru­mu­zu ha­vuz di­bin­de bul­muş­tu­r” di­ye yaz­dı.

PAMİR DUVARI NASIL AŞTI?

Dikdik ailesinin yakınları ve komşuları Pamir’in bulunduğu havuzun defalarca arandığını belirterek aynı yerde cesedin bulunamamasına tepki gösterdi. Aile yakınları havuzun bulunduğu ev ile Dikdik ailesinin evinin arasında yüksekçe bir duvar bulunduğunu, o yaştaki bir çocuğun bu duvarı nasıl aşarak karşıya geçtiğini sordu. İddialar “Pamir öldürüldükten sonra mı havuza atıldı?” sorusunu akıllara getirdi.
 
Ünlülerden başsağlığı


Kü­çük Pa­mi­r’­in ölüm ha­be­riy­le il­gi­li bir­çok ün­lü isim twe­et at­tı.

Işın Ka­ra­ca: Bu be­bek için se­fer­ber ol­duk. Ol­ma­dı. Ola­ma­dı.. Al­lah rah­met ey­le­sin mi­nik me­lek Pa­mir. 

Serdar Ortaç: Pamir’den kötü haber saat 14.40 sıralarında geldi. Yan villanın havuzunu kontrol eden dalgıçlar küçük çocuğun cesediyle karşılaştı.

Çirkin tweetler tepki topladı

Pa­mi­r’­in ölüm ha­be­ri­nin ar­dın­dan bir siyasi partiye ya­kın ol­du­ğu id­di­a edi­len Twet­ter he­sap­la­rın­dan atı­lan twe­et­ler tep­ki çek­ti. Wa­ke Up At­tack ad­lı he­sap “Tür­ki­ye­’de yıl­da 7000 ço­cuk kay­bo­lu­yor. Şim­di­ye ka­dar so­kak­la­ra dö­kül­me­yen­ler 3. Köp­rü­ye çok ya­kın bir böl­ge­de gü­ya ara­ma ya­pı­yor!”, “Pa­mi­r’­i ara­yan­lar Ze­ke­ri­ya­köy or­man­la­rın­da 3. Köp­rü in­şa­atı­nı pro­tes­to et­me­ye baş­lar­lar­sa şa­şır­ma­ya­lım. Ge­zi & Gü­len it­ti­fa­kı iş ba­şın­da!” diye yazdı.  Gizli Arşiv isimli hesap da “Oyun içerisinde Pamir kurban seçildi. Olaylar büyüyünce oyuncular telaşla oyunu korkunç hale getirdi. Al FAV’a bekle. O baba sorgulanmalı. Büyük şüphe var” paylaşımını yaptı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR