Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞARILI MUHABİRİN ŞANSSIZ ÖLÜMÜ
BAŞARILI MUHABİRİN ŞANSSIZ ÖLÜMÜ
EPA Ajansı'nın dünyaca ünlü Türk foto muhabiri Kerim Ökten, Çanakkale'de motorsikletine düşen yıldırım sonucu yaşamını yitirdi
10 Nisan 2014, 15:04

 

EPA Ajansı için çalışan ünlü foto muhabir Kerim Ökten, Çanakkale’den Ezine’ye doğru giderken kullandığı motosikletine ilçe girişinde yıldırım düştü.

112 Acil sağlık ekiplerince Ezine Devlet Hastanesi’ne götürülen Ökten, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ökten’in cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Kerim Şevket Ökten’in, Bozcaada ilçesine tatile gittiği öğrenildi.

Kerim Ökten’in Gezi olayları sırasında Taksim’de çektiği bu kare 2013 yılının fotoğrafları arasına girmiş ve yurtdışında bir çok saygın gazetede yer almıştı.image

Kerim Ökten Kimdir?1972 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nde 1 yıl, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde 4 yıl eğitim gördü. 1 Numara Yayıncılık Dergi Grubu (Aktüel, Time Out vs), Yeni Yüzyıl Gazetesi, NTV (Doğuş Yayınları) Dergi gruplarında foto muhabirliği ve serbest fotoğrafçı olarak çalıştıktan sonra EPA ardından da ise Associated Press’te serbest fotoğrafçı olarak görev yaptı. 2001 yılında EPA’da kadrolu olarak çalışmaya başladı. 2003 yılında EPA Türkiye Sorumlusu oldu. 2011 yılından itibaren EPA’nın Londra’daki merkezinde Kıdemli Fotoğrafçı olarak görevlendirildikten sonra Birleşik Krallık (İngiltere, İrlanda, İskoçya, Galler ve Serbest İrlanda) Bölgesinin sorumlusu Şef Foto Muhabiri olarak görev yaptı. Ökten, 2014 başında İstanbul’a geri döndü.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR