Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜSKÜDAR'I YİNE SU BASTI
ÜSKÜDAR'I YİNE SU BASTI
İstanbul'da saat 09.00 sıralarında başlayan sağanak yağmurilerleyen saatlerde şiddetini artırarak devam etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşandı.
19 Temmuz 2014, 13:19

 

İstanbul'da saat 09.00 sıralarında başlayan sağanak yağmurilerleyen saatlerde şiddetini artırarak devam etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşandı.

Yollarda su birikintileri oluştu. Araçlar su birikintileri içinden güçlükle ilerleyebildi. Yazlık elbiseleriyle yağmura yakalananlar sırılsıklam oldu. Vatandaşlar duraklar sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından acil uyarısı yayınlandı. Kuvvetli Yağış sonrası su baskını - yıldırım - ani sele karşı uyarılan duyuruda şöyle denildi: "Halen İstanbul çevresinde devam eden yağışların, öğle saatlerinden sonra etki alanını arttırarak İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam etmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, yerel dolu, kısa süreli kuvvetli rüzgar vb.) yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir."

BAĞCILAR'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Bağcılar'da bulunan Tavukçu Deresi'nin taşmasına sebep oldu. Taşan dere suları Fatih Mahallesi, Azim Sokak ve Aynalı Sokak üzerinde bulunan toplam 6 daireye girdi. Suriyelilerin kaldığı öğrenilen bodrum katındaki 2 dairenin içinde bulunan eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi. Suriyeli vatandaşlar ise bunun üzerine üst kattaki komşularına sığındı. Aynı sokak üzerinde ikamet eden Mehmet Bodur, "Su baskını sırasında bir kadın ve 3 çocuğu evde uyuyordu. İçeriye komşuyla birlikte girdik çocukları ve kadını aldık. Daha sonra üst kattaki komşularına çıktılar" dedi.


MAHSUR KALAN KADIN ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Başakşehir'de yolları kaplayan su nedeniyle mahsur kalan bir araçtaki kadın sürücüyü çevredeki vatandaşlar kurtardı. Bir vatandaş tarafından kurtarılan kadın kucaklanarak yol kenarına götürüldü. Yoğun yağış nedeniyle kapanan yol bir süre sonra olay yerine gelen ekipler tarafından açıldı. Mahsur kalan araç yolun açılmasından sonra su birikintisinin içinden çıkarıldı.

MAHSUR KALAN YOLCULARI İTFAİYE KURTARDI

Şişli Piyalepaşa Bulvarı'ında rögarların taşması sonucu su basan yolda şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir şirkete ait servis minibüsü arıza yaptı. 12 yolcusu ile araçta mahsur kalan şoför Mustafa Başdağ aracın biranda stop ettiğini, itfaiye, AKOM ve polisi aramasına rağmen 2 saat kimsenin gelmediğini söyledi.

Minibüsün suda kaldığını gören bazı sürücüler kontak kapatarak su tahliyesini beklerken bazı sürücüler ise sudan geçmeyi denedi. Yoğunluk nedeniyle 2 saat sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekibi, minibüsün yanına yanaşarak yolcuları tahliye etti.


FERİKÖY'DE GECEKONDULARI SU BASTI

Şişli Feriköy'de yol kenarında bulunan bazı gecekonduları su bastı. İşten dönen Gülistan Sağlam evine su bastığı için içeri giremedi. Yetkilileri aramasına rağmen kimsenin gelip suyu tahliye etmediğini söyleyen Gülistan Sağlam, her yağış sonrası bu manzarayla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Bazı gecekondu sahipleri de evlerinin önünü su basması sonucu dışarıya çıkamadı. Bazı telefon direkleri de şiddetli yağışta yıkıldı.

Bağcılar, Kemalpaşa Mahallesi, Azim Sokak üzerinde bulunan 6 apartmanın da bodrum katları, sağanak yağmur nedeniyle sular altına kaldı. Savaştan kaçarak gelen 7 çocuklu Suriyeli bir ailenin eşyaları kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar, Tavukçu Deresi'nin taşması yüzünden evlerinin sular altında kaldığını söyledi. Bir kişi de "Belediye yetkilileri neden önlem almıyorlar. Bu zararımızı kimler karşılayacak" diye dert yandı. Belediye işçileri sokak ve caddelerde temizlik çalışması yaptı.


KARAYLA DENİZ BİRLEŞTİ

Yağışın en etkili olduğu yerlerden biri de Üsküdar sahiliydi. Yağmur nedeniyle sahil yolu nehire dönüştü. Dize kadar çıkan su döküldüğü yerde karayla denizin birleştiği görüntüsü verdi. Sahil yolunda hem yaya hem araç trafiği felç oldu. Araçlar suyun yüksekliğinden dolayı olduğu yerde kaldı. Hareket edemeyen araçların sürücüleri de arabalarının içinde beklemek zorunda kaldı.

Acelesi olan yayalar ise nehire dönen yolda karşıdan karşıya geçmek için zorlu mücadele verdi. Kimi arkadaşının elinde tutarak birbirine destek olurken kimi de akıntıya karşı güç bela direnerek karşıya geçti. Yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın durmasının ardından hayat normale döndü.

SEL SULARI ASFALT SÖKTÜ

Sel suları, Dolapdere'de asfaltı kaldırdı. Asfaltın kalkması ve oluşan çukurlar nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Dükkanı sular altında kalan bir esnaf, daha önce hiç bu kadar şiddetli bir yağmur görmediğini belirterek, "Yüksek yerlerden gelen sel suları asfaltı söktü. Yağmur sularını götürecek bir tane rögar yok" dedi. Öte Piyalepaşa Bulvarı'na dökülen yağmur suları adeta bir şelale görüntüsüne neden oldu.

FULYA SAVAŞ ALANI GİBİ

Etkili olan sağanak yağmurda sel sularının taşıdığı kaldırım taşları caddelerdeki ulaşımı aksattı. Beşiktaş Fulya'da sel sularının çekilmesiyle caddelerde ortaya çıkan görüntüler görenleri hayrete düşürdü. Yüksek yerlerden gelen sel suları kaldırım taşları ve çakıl taşlarını Fulya'nın en işlek caddelerinden Hakkı Yeten Caddesi'ne kadar getirdi. Sel sularının geldiği sırada bazı sürücülerin yolun ortasında kaldığı görüldü. Yol üzerindeki taşlar sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu

Cadde üzerinde bulunun bir işyerinde çalışan Ali Ay adlı vatandaş sel sularıyla birlikte caddedeki su seviyesinin 70 santimetreye kadar yükseldiğini söyledi. Yağmurun şiddetinin artırmasıyla sel sularının caddeyi doldurduğunu ifade eden Ay, "Yüksek noktalardan gelen sel suları buraya kaldırım taşlarını getirdi. Trafikteki araçlar cadde üzerinde mahsur kaldı" diye konuştu. Okmeydanı'nda da yollar göle döndü. Araçlar Okmeydanı Köprü altında biriken sular nedeniyle mahsur kaldı.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR