Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
METROBÜS MİNİBÜSÜ BİÇTİ
METROBÜS MİNİBÜSÜ BİÇTİ
E-5 Karayolu'nun Merter kesiminde, kontrolden çıkan bir metrobüs, bariyerleri parçalayarak yola çıktı ve bir minibüse çarptı. Metrobüs şoförü hayatını kaybetti, minibüsün sürücüsü ve 12 yolcu yaralandı.
17 Kasım 2014, 12:01

 

E-5 Karayolu'nun Merter kesiminde, kontrolden çıkan bir metrobüs, bariyerleri parçalayarak yola çıktı ve bir minibüse çarptı. Metrobüs şoförü hayatını kaybetti, minibüsün sürücüsü ve 12 yolcu yaralandı.

E-5 Karayolu'nun Merter kesiminde, kontrolden çıkarak metrobüs yoluna giren bir servis minibüsü, Avcılar yönüne giden metrobüsle kafa kafaya çarpıştı.

image

Kaza saat 00.15 sıralarında meydana geldi. Topkapı'danAvcılar yönüne giden 34 TP 2277 plakalı metrobüs , kontrolden çıkarak bariyerleri parçaladı ve E-5 Karayolu'na çıktı. Metrobüs, bu sırada yolda seyir halinde olan 34 MTT 12 plakalı servis minibüsüyle çarpıştı. Kazada metrobüs şoförü yaşamını yitirdi, minibüs şoförü ağır yaralandı. Metrobüste bulunan 12 yolcu da çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yolcular, ambulansların gelmesini beklemeden, kendi imkanlarıyla hastanelere gitti. Metrobüs sürücüsü ambulansla hastaneye kaldırılırken, araç içinde sıkışan minibüs sürücüsünün kurtarılması için de itfaiye ekibi seferber oldu. Yaralı sürücü, ekiplerin 1 saati aşkın süren çabası sonucu kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

image

Metrobüs kazasında yaralanan Tanju Uçkan, sürücünün uyuduğunu iddia etti. 

Merter'de meydana gelen metrobüs kazasında yaralanan Tanju Uçkan'ın tedavisi Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Kazayla ilgili bilgi veren Uçkan, karşı yönden gelen minibüs ile metrobüsün kafa kafaya çarpıştığını söyledi. Uçkan, “Bayrampaşa Maltepe'den bindim. Eşim ve küçük kızımla misafirlikten geliyordum. Merter'e gelmeden 20-30 metre kala metrobüs E-5'e fırladı. E-5 fırlayınca minibüs ile kafa kafaya vurdular. O esnada sarsılmadan dolayı şok geçirdim ve bayıldım. Uyandığımda her yer ambulanstı. Çoğu gidip geliyordu. Bayağı bir yaralı vardı yani.” şeklinde konuştu. 

Uçkan, açıklamasında şöyle devam etti: “Metrobüs şoförünün uyuduğu iddia ediliyor. Öyle söylentiler var. Ben göremedim. Ben şoförün arkasındaki koltukta oturuyordum. Allah'tan demirlere tutundum. Tutunmasaydım çocukla beraber ön camdan fırlayacaktım. Eşim orta tarafta olduğu için bir şey olmamış. Çocuğumun da kafası kanadı başka bir şeyi yok.” 

Kazadan dolayı davacı olacağını ve olayın peşini bırakmayacağını belirten Uçkan, “Mağdurum. Çalışıyordum. Evde tek çalışandım. Özel sektörde çalışıyordum. Ayağımda iki kırık var. Ameliyat diyorlar ama heyet daha karar vermedi. Neye karar verecek bilmiyorum. Dünden bu yana sadece alçıya alındı. Öğleden sonra ameliyata gireceğim karar verirlerse.” ifadelerini kullandı. 

 
 
 


Kaza sonrası Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan metrobüs şoförü Yasin Yıldırım’ın durumunun ağır olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Kazanın yaşandığı Merter durağında ise kopan bariyerlerin onarım çalışması başladı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR