Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAĞLIK REZALETİ
SAĞLIK REZALETİ
Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan Zeynel İncesu, yetkililerin engelli oğlu için ambulans sağlamamasına isyan etti. 74 yaşındaki adam en sonunda engelli oğlunu 3 tekerlekli el arabasıyla İzmir'e götürmek üzere yola çıktı.
16 Aralık 2014, 19:54

 

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan Zeynel İncesu, yetkililerin engelli oğlu için ambulans sağlamamasına isyan etti. 74 yaşındaki adam en sonunda engelli oğlunu 3 tekerlekli el arabasıyla İzmir'e götürmek üzere yola çıktı.

image

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde, ambulans isteğine olumlu yanıt verilmediğini öne sürerek, engelli oğlu 24 yaşındaki Metin İncesu’yu 3 tekerlekli el arabasına bindirip, İzmir’deki hastaneye götürmek üzere yola çıkaran 74 yaşındaki Zeynel İncesu hakkında, ’Çocuğun bakım ve gözetim yükümlülüğünün ihlali’ suçundan işlem yapıldı.

Kaymakamın talimatı üzerine tahsis edilen ambulansla Muğla’daki bir hastaneye götürülen Metin İncesu, yapılan kontrol sonrası tekrar ilçeye getirildi.

Sağlık Bakanlığı, hastanın hekim tarafından başka bir şehirdeki sağlık kuruluşuna naklini gerektirecek hekim raporu bulunmadığını muayene ve tetkik ve tedavisinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldığını açıkladı.

image

 

Garaj tuvaletinde çalışan evli ve iki çocuk babası Zeynel İncesu, doğuştan beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle engelli olduğunu belirttiği oğlu Metin İncesu’yu tedavisi için İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne götürmek istedi. Bunun için ilçedeki ilgili kurumlara başvuruda bulunduğunu ve bir yanıt alamadığını öne süren Zeynel İncesu, dün öğle saatlerinde spastik engelli oğlu Metin İncesu’yu hastaneye götürmek üzere 3 tekerlekli el arabasına bindirdi.

Durumunu haber alan Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, ilgili birimleri arayarak İncesu’ya ambulans tahsis edilmesini sağladı. Muğla Devlet Hastanesi’ne götürülen Metin İncesu, yapılan kontroller sonrası ilçeye tekrar getirildi. Baba Zeynel İncesu’ya ise oğlunu üç tekerlekli arabaya bindirildiği için ’Çocuğun bakım ve gözetim yükümlülüğünün ihlali’ suçundan işlem yapıldı. Baba İncesu savcının talimatıyla serbest bırakılırken, hakkında evrakların elden adliyeye gönderileceği belirtildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR