Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FABRİKA YATAKHANESİNDE FACİA
FABRİKA YATAKHANESİNDE FACİA
Arpaçbahşiş Mahallesi Yeniyol mevkiindeki İliri-Karagözler Narenciye ve Sebze Meyve Paketleme Fabrikası'nın yatakhane bölümünde 3 işçinin yanarak hayatını kaybettiği yatakhanedeki yangının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
5 Şubat 2015, 14:58

 

Arpaçbahşiş Mahallesi Yeniyol mevkiindeki İliri-Karagözler Narenciye ve Sebze Meyve Paketleme Fabrikası'nın yatakhane bölümünde 3 işçinin yanarak hayatını kaybettiği yatakhanedeki yangının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülere göre işçilerin kaldığı yatakhaneden dumanlar yükselmeye başlıyor. Dumanların artmasının ardından yatakhaneyi alevler kaplıyor. Bir kaç sefer alev parlamasının ardından fabrika içerisinde bulunan kişilerin yatakhaneye doğru yöneldiği görülüyor.

Yangına müdahale etmek isteyen kişilerin alevler nedeniyle yatakhaneye yaklaşamadığı görüntülere yansırken, çevrede ise panik havası yaşanıyor. Bir vatandaşın alevlerin henüz ulaşmadığı pencereden içeriye girmeye çalıştığı da kamera tarafından kaydediliyor. Yatakhanenin hemen önünde bulunan otomobil camı da vatandaşlar tarafından kırılarak yangın yerinden uzaklaştırılıyor.

YATAKHANEDEN ÇIKAMADILAR

Murat Bulut, Mücahit Ünal ve Umut Gönül'ün öldüğü yangınla ilgili ortaya yeni detaylar çıkmaya başladı. Yatakhanenin sadece giriş kapısı olup acil çıkış kapısının olmadığı ve ranzaların da sağlı sollu dizili olmasından dolayı işçilerin içeride hareket edebilecek yerin kısıtlı olduğu belirtildi.

40 kişilik olan ve olay günü 11 işçinin kaldığı yatakhanede çıkan yangın sonrası işçilerin 8'inin dışarı çıktığı, 3 işçiden 2'inin ranzaların yanında, 1'inin kapının arkasında öldüğü belirlendi. Cesetlerin tanınmaz halde olmasından dolayı işçilerin kimlikleri DNA testiyle belirlenecek.

FABRİKA SAHİBİ İFADE VERDİ

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, fabrikanın sahibi Mustafa Karagöz ifadesine başvurulmak üzere Erdem İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Karagöz, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

SON İŞ GÜNÜNDE ÖLDÜ

Yangının ardından fabrikada çalışma durdurulup taziyeler kabul edilirken, ölenlerden 18 yaşındaki Umut Gönül'ün lise son sınıf öğrencisi olduğu ve yarıyıl tatilinde harçlığını çıkarmak için fabrikada çalıştığı ortaya çıktı. Umut Gönül'ün amcası Ali Gönül, yeğeninin son iş günü için gece yatakhanede bulunduğunu belirterek, "Çocuğumuz 15 tatilde buraya çalışmaya gelmişti. Bugün son iş günüydü, çalışıp gelecekti. Aslında dün vazgeçecekmiş çalışmaktan ama sonra karar vermiş ve harçlığını çıkarmak istemiş. İmam Hatip Lisesi'nde okuyordu" diye konuştu

 

Ambulanslarla Erdemli Devlet Hastanesi'ne götürülen işçiler tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaşamlarını kaybeden 3 kişinin cesedi ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayı duyup hastaneye gelen işçilerin yakınları ise sinir krizi geçirdi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR