Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOLAR SAHTEKARI
DOLAR SAHTEKARI
Mersin'de sahte dolarları gerçek gibi göstererek iki kişiyi yaklaşık 680 bin lira dolandırdıkları öne sürülen 2 kardeş gözaltına alındı.
29 Temmuz 2015, 13:28

 

Mersin'de sahte dolarları gerçek gibi göstererek iki kişiyi yaklaşık 680 bin lira dolandırdıkları öne sürülen 2 kardeş gözaltına alındı.

10 BİN DOLAR GÖNDERDİ

İş adamı H.G'yle iletişim kuran Mevlüt K, elinde çok fazla dolar olduğunu ve normal kurdan daha aşağı fiyatla kendisine verebileceğini anlattı. H.G'ye dolarlarla çekilmiş fotoğraflarını da gönderen zanlı, anlaşmaları üzerine iş adamına 10 bin dolar teslim etti. Dolarları kontrol ettirmek için bir döviz bürosuna giden H.G, banknotların gerçek olduğunu öğrenince zanlıyla tekrar buluştu. Bir alışveriş merkezinin otoparkında 120 bin lira değerindeki lüks cipini ve 280 bin lirayı veren H.G, karşılığında yüklü miktarda dolar teslim aldı.

SAHTE DOLAR VE KAĞIT PARÇALARI ÇIKTI

Bir süre sonra dolar destelerini inceleyen H.G. banknotların çoğunluğunun sahte, içlerinde de kağıt parçaları olduğunu gördü. İş adamının ihbarı üzerine çalışma yapan polis ekipleri, 14 ayrı suçtan kaydı bulunan Mevlüt K. ile kardeşi İsmail K'yi gözaltına aldı.

İSTANBUL'DA DA YAPMIŞLAR

Ekiplerin yaptıkları araştırmalarda zanlıların İstanbul'da da aynı yöntemle dolandırdıkları bir kişinin 280 bin lira değerindeki lüks aracını aldıkları belirlendi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR