Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZMİR'DE SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİ
İZMİR'DE SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİ
İzmir'de son üç günde sahte rakı içtikten sonra rahatsızlanan 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise tedavi altına alındığı öğrenildi.
25 Kasım 2015, 18:32

 

İzmir'de son üç günde sahte rakı içtikten sonra rahatsızlanan 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise tedavi altına alındığı öğrenildi.

İzmir'de son 3 günde sahte rakı içtikten sonra rahatsızlanan 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise tedavi altına alındığı öğrenildi.

 

Rakı içtikten sonra rahatsızlandıkları şikayetiyle iki gündür Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne çok sayıda başvu oldu. Metil alkol zehirlenmesiyle Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne başvuranların tedavileri devam ederken edinilen bilgiye göre zehirlenen şahıslar pet şişeyle aldıkları rakıyı içtikten sonra rahatsızlandı.

İzmir Emniyeti’nin yaptığı ilk araştırmaya göre şahıslar sahte rakıyı İzmir’in Hatay bölgesinden aldı. İzmir Emniyeti Müdürlüğü konuyla ilgili başlattığı araştırmaya devam ediyor.


Sahte rakı zehirlenmesinde pet şişedeki rakı bu marketten satıldığı ortaya çıktı. Marketi işleten karı koca H.B ve H.B. gözaltına alındı. 

ÖLENİN ARKADAŞINDAN ŞOK İTİRAF

Hayatını kaybedenlerden Ömer Akgün Yüngeliş’in ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun, yaşanan olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı ve itirafıyla da dikkat çekti. Cumartesi günü akşam Yüngeliş ve diğer arkadaşlarıyla, marketten aldıkları sahte rakıyı içtiklerini anlatan Mehmet Yılmaz Durgun, şöyle dedi:
"Açık kalp ameliyatı geçirmiştim. Bu nedenle bir duble içtikten sonra rahatsızlandım. Oğlum gelip beni hastaneye götürdü. Geceyi hastanede geçirdim. Sonra eve geldim. Pazar günü de aynı sahte rakıdan içtik. Pazartesi günü arkadaşım halsizdi. Salı günü de gün boyu uyudu. Akşam eve geldiğimde sağlık durumu çok kötü görünüyordu. Hiç yemek yemedi. Yerinden de kalkamıyordu. Yerinden kaldırmak istediğimde gözlerinin görmediğini söyledi. Hemen 112 acil yardım ekibini aradım. Hastanede hayatını kaybetti."

"YİNE İÇERİM" 

Bulundukları Üçyol Bölgesi’ndeki 15 işyerinde bu şekilde yarımşar litrelik pet şişelerde sahte rakıların satıldığını da anlatan Mehmet Yılmaz Durgun, "Burada herkes bilir bu sahte rakıları. Herkes içer. Çünkü bandrollü olanlar çok pahalı. 50’lik sahte rakı 10 TL’ye satılıyor. Bandrollüsü 50 TL. Hani eskiden sigaraları tezgah altında satarlardı ya. Şimdi de rakı aynen o şekilde satılıyor. Ben yine içerim. Çünkü günde 50 TL kazanıyorum. Bir rakı alıp içemem. Ama böyle içebilirim. 4 yıldır bu bölgede, sahte rakı alıp içiyorum. Bu içki bu kadar pahalı satılırsa, bu şekilde almak zorunda kalınıyor" dedi. Mehmet Yılmaz Durgun, ayrıca sahte rakının, içildiği zamana ağzını ’keçe gibi’ yaptığını da ifade etti.

MARKETÇİ ÇİFTİN İFADESİ ALINIYOR

Sahte rakıyı sattıkları tespit edilince gözaltına alınan market sahibi H.G. ile eşi H.G.’nin, ifadesinin alınmaya başlandığı öğrenildi. Marketçi çiftin işyeri komşuları ve arkadaşları ise onların böyle bir olay içerisinde olamayacaklarını, kendilerinin de oradan rakı alıp içtiklerin söyledi. - Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR