Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IRAKLI EMLAKÇI KURTARILDI
IRAKLI EMLAKÇI KURTARILDI
İstanbul Polisi, 150 bin Dolar fidye için kaçırılan 66 yaşındaki Irak uyruklu Muhammed Abed Al Haşimi’yi rehin tutulduğu adrese düzenlenen baskınla kurtardı. Haşimi’nin ellerini ve ayaklarını bağlayarak çekyat içerisinde tutan, 2 Iraklı da düzenlenen operasyonla yakalandı.
28 Mayıs 2016, 18:04

 

Polisi harekete geçiren rehine olayı, geçtiğimiz Çarşamba günü, 23 yaşındaki Eymen El Haşimi'nin Emniyete yaptığı başvuruyla ortaya çıktı.

 

Iraklı gencin verdiği bilgi üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği'ne bağlı Rehine Kurtarma Müzakere Timleri, olayın yaşandığı Fatih'e gönderildi. Araştırmalarda, kaçırılan Muhammed Abed Al Haşimi'nin emlak işleri ve ikametgah işlemleri yaptığı tespit edildi. En son da, Göç İdaresi'ndeki bir ikamet işlemi için Abdulsettar Abdal'la, Fatih, Vatan Caddesi'ne gittiği belirlendi.

FOTO:SÖZCÜ Gözaltına alınan şahısların polisteki sorguları sürüyor
 

FOTO:SÖZCÜ Gözaltına alınan şahısların polisteki sorguları sürüyor

150 BİN DOLAR YATIRDI

Rehine Kurtarma ekipleri, kaçırılan Iraklı Haşimi'nin oğlunun ifadesi alınınca olayla ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı. İddiaya göre; olay günü Eymen Al Haşimi'yi arayan babası;  Iraklı Abdulsettar Abdal adına, Aksaray'daki bir döviz bürosuna 150 bin dolar para yatırmasını istedi. Babasının kaçırıldığından haberi olmayan Elmen Al Haşimi, parayı istenen yere götürerek teslim etti. Döviz bürosu sahibi, parayı almaya giden 25 yaşındaki Abdulsettar Abdal'ın davranışlarından şüphelenince, parayı vermedi. Iraklı 66 yaşındaki Muhammed Abed Al Haşimi oğlunu arayarak “Beni kaçırdılar, parayı alamazlarsa öldürecekler. Döviz büronsun sahibini ikna ederek parayı almalarını sağla” dedi.  Haşimi, babasının hayatından endişelendiği için durumu polise anlattı.

KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

Polisi ekipleri, döviz bürosuna giderek güvenlik kamera görüntülerini inceledi.  Daha sonra, kameralarından yapılan takiple, Abdulsettar Abdal'ın gittiği adres belirlendi. Şüphelinin çıktığı dairenin, günlük kiralanan bir ev olduğu belirlendi.  Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Gasp Büro Amirliği, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alarak, adrese baskın düzenledi.

ÇEKYATTA BULUNDU

Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, evdeki Abdulsettar Abdal ve 21 yaşındaki arkadaşı Rami Al Gurah gözaltına alındı. Fidye için kaçırılan Iraklı Haşimi, eller, ayakları koli bandı ile başlanmış bir halde bir çekyatın içerisinde bulundu. Abdulsettar Abdal ve Gurah, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, darp edildiği anlaşılan Haşimi, hastanede tedavi ettirildi.

DARP ETTİLER

Tedavisinin ardından Emniyet'te ifadesine başvurulan Iraklı, “Önce isteklerini kabul etmedim, ancak beni darp ettiler, öldürmekle tehdit ettiler” dedi. Haşimi çok korktuğunu söyleyerek hayatını kurtaran polislere teşekkür etti. Fidye için adam kaçıran 2 Iraklı ise Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR