Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İLK GALİBİYET GELDİ
İLK GALİBİYET GELDİ
2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçında A Milli Takımımız Antalya Arena'da Kosova'yı 2-0 mağlup etti.
13 Kasım 2016, 01:03

 

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçında A Milli Takımımız Antalya Arena'da Kosova'yı 2-0 mağlup etti. 

A Milli Takımımız grupta dördüncü maçında ilk galibiyetini aldı. Antalya Arena'da oynanan mücadelede A Milli Takımımıza galibiyeti getiren golleri 51. dakika Burak Yılmaz ve 55. dakikada Volkan Şen kaydetti. Maçın 19. dakikasında Mehmet Topal'ın ve 45+1. dakikasında da Pnishi'nin şutları direkten döndü. Bu sonucun ardından A Milli Takımımız puanını 5'e yükseltirken, Kosova 1 puanla son sırada kaldı.

MAÇIN GOL DAKİKALARI
 
51. dakikada Türkiye, Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçti. Hızla ceza sahasına giren Yunus Mallı, Burak Yılmaz'a pasını verdi. Kaleye sırtı dönük olan Burak, dönerek yerden vurdu ve kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1-0 
55. dakikada ay-yıldızlılar ikinci golü buldu. Arda Turan, defansın arkasına sarkan Burak Yılmaz'a pasını gönderdi. Burak, ceza sahası içinde topa son anda aşırtma bir vuruş yaptı. Üst direkten dönen topu Volkan Şen ağlarla buluşturdu: 2-0 
 
10 NUMARA DA KAPTANLIK DA ARDA’NIN
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından 3 maçlık aranın ardından kadroya davet edilen Arda Turan, 10 numaralı formayı da kaptanlık pazu bandını da geri aldı. Türkiye A Milli Takım formasını en son 21 Haziran 2016 tarihinde EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti'ne karşı giyen Arda Turan 145 gün sonra tüm apoletlerini yeniden taktı.
 
Arda’nın kadroya davet edilmediği 3 maçta 10 numaralı formayı giyen Hakan Çalhanoğlu dünkü maça 5 numaralı formayı giydi. 
Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan Gönül’ün davet edilmediği 3 maçta da Türkiye A Milli Takımının kaptanlığını yapan Mehmet Topal da 145 gün sonra bu görevi yeniden Arda’ya devretti.
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de kaptanlık bandını tecrübeye ve milli formayı daha fazla terletme sayısına göre belirledi. 
 
Mehmet Topal 66 kez A Milli formayı giyerken, Arda Turan tam 94 kez Ay Yıldızlı forma ile mücadele ettiği için kaptanlık pazu bandı Arda’ya verildi.
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2-0 mağlubiyetle sonuçlanan İzlanda maçı sonrasında A Milli Takımda büyük bir değişime imza attı. 
 
İzlanda maçına göre Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sahaya sürdüğü ilk 11’de tam 7 farklı isim vardı. Terim, ilk 11’de yalnızca son maçta görev verdiği 4 futbolcuya yer verdi. Volkan Şen, Mehmet Topal, Volkan Babacan ve Hakan Çalhanoğlu dün yine ilk 11’de yer aldı.
 
image
ANTALYA ARENA STADINDA AY YILDIZLI ŞOV...
 
Türkiye-Kosova maçında Antalya’da maç öncesinde coşkulu ve renkli bir atmosfer oluştu. Türkiye futbol Federasyonu, 90 dakikayı izlemeye gelecek olan taraftarların koltuklarına Ay Yıldızlı bayrak bıraktı. 30 bin adet bayrak dağıtılırken stat hoparlöründen “ Bir başkadır memleketim” şarkısı ile taraftarlarda Türk bayraklarını sallarken güzel görüntüler oluştu.
 
Maçta konuk takım taraftarlarına ise 500 kişilik yer ayrıldı.
 
Ay Yıldızlı taraftarların desteği ve maç önündeki coşku Kosovalı medya mensuplarının büyük ilgisini çekti. 90 dakika öncesinde özellikle taraftarların Ay Yıldızlı bayraklar ile yaptığı görsel şöleni Kosova basın mensupları telefonlarını çıkarıp kameraya aldı.
 
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
 
Antalya Arena Stadı'nda 2 saat süren arama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izleme ihtimalinin bulunması nedeniyle Antalya'da olağanüstü önlemler alındı. Saat 15:00'de Antalya Arena Stadı'nda bomba araması yapıldı. Stadın her noktası didik didik incelendi ve bu arama yaklaşık 2 saat sürdü.
 
Aramalar yapılırken stada basın mensupları ve TFF çalışanlarının da girmesine izin verilmedi. Karşilaşmanın başlamasına 3 saat kala TFF yetkilileri ve basın mensupları içeri alındı. Arena Stadına çıkan yollar kesilirken içeriye polis ve emniyet görevlilerinin dışında hiçbir araç alınmadı.
 
Basın mensupları tek bir noktadan içeri alınırken bu nedenle gazeteciler stada giriş yapabilmek için yaklaşık 2-3 km yürümek zorunda kaldı.Stat çevresinde çok sayıda polis ve cumhurbaşkanlığı koruması ve basın tribünü dahil stadın birçok bölgesinde özel korumalar vardı.
 
ARDA TURAN'A BÜYÜK DESTEK
 
Antalya'a 90 dakika öncesinde Türkiye A Milli Takımı kaptanı Arda Turan'a çok açık ve net bir destek vardı. Kadroya 3 maçlık aranın ardından davet edilen Arda'yı tribünler maç öncesinde tezahüratları ile destek verdi.  Arda'yı tribünlere çağırdı.
 
ANTALYA STADI'NDA İLK RESMİ MAÇ 

 

Türkiye-Kosova müsabakası, A Milli Takım'ın Antalya Stadı'ndaki ilk resmi maçı oldu. Antalya Stadı'nda daha önce 24 Mart'ta İsveç'i, 29 Mayıs'ta Karadağ'ı, 31 Ağustos'ta da Rusya'yı özel maçlarda ağırlayan Türk Milli Takımı, ilk kez resmi bir müsabakada rakip takımı konuk etti. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR