Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAMİ AVLUSUNDA CENAZE'DE GELEN ÖLÜM
CAMİ AVLUSUNDA CENAZE'DE GELEN ÖLÜM
Ataköy 5. Kısım Camii avlusunda tente cenaze namazı kılanların üzerine çöktü. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, olayda 1 kişinin öldüğünü belirtirtdi
10 Ocak 2017, 14:45

 

İstanbul Ataköy 5. Kısımda bulunan bir caminin avlusundaki tente kar ve fırtına dolayısıyla cenaze namazı kılan cemaatin üzerine devrildi.

Ataköy 5. Kısım Camii avlusunda tente cenaze namazı kılanların üzerine çöktü. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, olayda 1 kişinin öldüğünü belirtirken 10’un üzerinde de yaralı olduğunu söyledi. Olay saat 13.45 sıralarında meydana geldi. Camide 2 kişinin cenaze namazı kılındı. Bir cenaze camiden çıkarıldıktan sonra yakınları ayrıldı. 2’nci cenazenin çıkarıldığı sırada avludaki üzerinde kar yığınları bulunan tenteler büyük bir gürültüyle çöktü. Cenaze yakınlarının bir kısmı kaçtı. Ancak bir kısmı tentelerin altında kaldı.

Olay yerine çok sayıda ambulans itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Çok sayıda kişi yerde yardım beklerken o anlar DHA kamerası tarafından görüntülendi. Sağlık ekipleri yaralılara yardım ederken AFAD, itfaiye ve sivil savunma ekipleri de çöken tentenin altında yaralı aradı. Çıkarılan yaralılar ambulanslara bindirilerek hastaneye götürüldü. Çok sayıda kişinin de olayın etkisiyle sinir krizi geçirerek yakınlarını aradığı görüldü

image

İSTANBUL’UN GÖBEĞİNDE BU KATLİAMA İZİN VERİLDİ

Cenazeye katılan bir kişi ” Bİz cenazeye geldik. Bütün çadırların üstü en az 1 buçuk metre kardı. 2 metre bel vermiş vaziyetteydi. Cenaze namazına kadar bantla kimseyi almadılar. Biz de alınmasını beklemiyorduk. Daha sonra bile bile alındı cemaat. Bu facianın sorumlusu cami yönetimidir. Gereken yapılmalıdır. İstanbul’un göbeğinde bu katliama izin verildi. Bunların göçeceği belliydi” diye konuştu

ÜZERİMİZE ÇÖKECEK GİBİYDİ

Tentenin altında kalmaktan son anda kurtulan bir kadın ise, “Geldiğimiz andan beri ‘lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir’ deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu” dedi. “Karın temizlenmesi gerekirdi” diyen kadın, “Üstteki beyaz yerler eğikti. Üzerimize çökecek gibiydi” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

 

Çöken tentenin altında başka kalan olup olmadığı araştırılırken olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, açıklama yaptı. Kerimoğlu, yaptığı açıklamada, “1 kişi öldü. 10’un üzerinde de yaralı var” dedi.

ÜNLÜ TEKSTİLCİNİN CENAZESİYDİ

Camide o esnada 2 cenaze için namaz kılındığı, cenazelerden birinin ünlü tekstilci iş kadını Yasemin Melek Aydın’a ait olduğu öğrenildi. Yasemin Melek Aydın Antik Dantel Sanayi’nin ortaklarındandı.

İstanbul'da başta şehit cenazeleri olmak üzere çok sayıda cenaze töreninin yapıldığı Ataköy 5. Kısım Camii, Türkiye'nin en büyük pergola sistemine sahipti. Çöken tentenin vatandaşların karlı ve yağmurlu havada sıkıntı çekmemeleri için yaptırılan uzaktan kumandalı, motorlu dev tente olduğu öğrenildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR