Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELAMİÇEŞME KÖPRÜSÜ KALDIRILIYOR
SELAMİÇEŞME KÖPRÜSÜ KALDIRILIYOR
31 Ocak 2017, 15:50
 
 
İstanbul Kadıköy'de bulunan Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılıyor..
 
Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.
 
Kadıköy İlçesi’nin Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasında sınır teşkil eden Mustafa Mazharbey Sokak üzerinde bulunan Selamiçeşme Köprüsü, 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Marmaray projesi kapsamında yıkılacak olan köprünün yerine projesi Kadıköy Belediyesi tarafından çizdirilen alt geçit inşaatı yapılacak.
Kadıköy Belediyesi mevcut köprünün kullanım ömrünü doldurduğunu, güncel deprem güvenliği standartlarına uygun olmadığını ve engelliler için erişimin bu köprüde mümkün olmadığını belirterek Ulaştırma Bakanlığı’ndan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden köprünün yıkılarak yenilenmesini talep etmişti. Bakanlık ve İBB tarafından uygun görülen talep sonrası Marmaray projesi kapsamında köprünün yıkımı için çalışmalar başlatıldı.
Köprü yıkımı nedeniyle ana arter statüsündeki Mustafa Mazharbey Sokak’ın taşıt ve yaya trafiği yaklaşık 20 metre ötede inşa edilecek çift şeritli geçici yola verilecek. Geçici yol yıkılan eski yaya köprüsünün terk ettiği alana yapılacak. Yeni yapılacak yol Güzel Sokak ile Kültür Sokak’ı bağlayacak ve bu sokaklar ana arter görevi üstlenecek. Geçici yolun trafiğe açılmasının ardından köprünün yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017-3-2 sayılı kararı kapsamında başlayacak. Çalışmanın tamamlanması için 180 günlük bir süre öngörülüyor.
PAZAR ALANI DÜZENLENİYOR
Bölgede Pazartesi günleri kurulan semt pazarı da ilave düzenlemeler ile Kültür Sokak’taki varlığına devam edecek. Eyüppaşa Sokak, Bahçeler Sokak ve kısmi olarak da Kumbaracılar Sokak çıkmaz sokak haline gelecek. FB1 nolu İETT otobüs hattının güzergâh üzerindeki Özgürlük Parkı Durağı, Trafik Amirliği Durağı ve Mustafa Mazharbey Durağı iptal edilecek, hat mevcutta GZ1 hattı ile aynı güzergahı paylaşarak Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinden çalıştırılacak.
YENİ KÖPRÜ BİSİKLET YOLU VE ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN
Projesi Kadıköy Belediyesi tarafından çizdirilen yeni altgeçit engelli erişimine uygun olacak. Altgeçitte ayrıca bisiklet yolu da olacak. 6 ayda tamamlanması öngörülen proje ile ilgili Kadıköy Belediyesi çalışanları bölgede bilgilendirme çalışması yaptı. 1 Şubat’ta yıkılacak köprü nedeniyle alternatif ulaşım güzergâhlarının olduğu broşürleri bölgede dağıtan belediye çalışanları yeni yapılacak altgeçit hakkında da bilgi verdi.
ALTERNATİF YOLLAR
Geçici trafik sirkülasyon planına göre eskiden tek yön olan ve Bağdat Caddesi’ne iniş sokağı olan Güzel Sokak, çift şeritli olarak düzenlenecek ve sokakta park yapılması önlenecek. Bağdat Caddesi’nden Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ne çıkmak isteyen sürücüler Güzel Sokak’tan giriş yapabilecek. Alternatif olarak da Tuğrul Sokak - Gülden Sokak - Mehmet Seyda Sokak - Ayazma Sokak güzergâhını kullanabilecekler.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR