Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ADNAN YILDIZ'IN KATİLLERİNE MÜABBET Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/yasam/30074/adnan-yildizin-katillerine-muabbet

 

ADNAN YILDIZ'IN KATİLLERİNE MÜABBET
ADNAN YILDIZ'IN KATİLLERİNE MÜABBET
Eski milletvekili Adnan Yıldız’ın eşi ve kızının öldürüldüğü İstanbul Bakırköy’deki silahlı gasp davasında mahkeme, ‘Olay katliam niteliğinde’ diyerek, iyi hal dahil hiçbir indirim uygulamadı. 4 sanıktan 3’üne 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet verildi, biri beraat etti.
8 Mart 2017, 02:05
 
 
15 Nisan 2104 tarihinde eski ANAP İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ile ailesi,  Bakırköy’deki evlerinin önünde, gasp amacıyla iki kişinin silahlı saldırısına uğramış,döviz bürosu sahibi olan ve evden çantasında yüklü miktarda parayla çıkan Adnan Yıldız’ın silahını çekmesiyle çıkan çatışmada, eşi Ferize (58) ve kızı Betül (35) hayatlarını kaybetmişti.
Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil (32) yaralandı. Saldırganlardan Mehmet Doğu Yeşilel (28) ölürken, diğer saldırgan Mehmet Beşir Artukoğlu yaralandı. Artukoğlu ile azmettirici oldukları iddiasıyla Murat Tuymaz, İhsan Şimşek ve Oktay Güneş tutuklanmışdı.
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kişi hakkında kasten öldürme, kasten öldürmeye ve nitelikli yağmaya teşebbüsten dava açtı.
 
BİRİ BERAAT ETTİ
 
Mahkeme, Murat Tuymaz’ın beraatına karar verdi. Mehmet Beşir Artukoğlu, Oktay Güneş ve İhsan Şimşek ise, kasten öldürme suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
 
Heyet, sanıklar hakkında, nitelikli yağma suçuna teşebbüsten 10 yıl 6 ay, Adnan Yıldız’ı öldürmeye teşebbüs suçundan da 18’er yıl hapis cezasına hükmetti. Heyet, eylemin ‘katliam’ niteliğinde olduğu gerekçesiyle hiçbir cezada sanıklar lehine iyi hal indirimi uygulamadı.