Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TARSUS BARAJI BİR CAN DAHA ALDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/yasam/30517/tarsus-baraji-bir-can-daha-aldi

 

TARSUS BARAJI BİR CAN DAHA ALDI
TARSUS BARAJI BİR CAN DAHA ALDI
Tarsus Berdan Barajı mesire alanı hayvanat bahçesi bölgesinde suya giren 16 yaşındaki Ahmet Selman boğularak öldü
9 Mayıs 2017, 14:17
 
 
Tarsus'ta her yıl ölümlerin yaşandığı Berdan Barajı mesire alanı bölgesinde suya giren 16 yaşındaki genç suda boğuldu.
 
Uzun uğraşlar sonunda cesedi sudan çıkarılan gencin yakınları sinir krizi geçirdi. Genç, Tarsus Şehir Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
 
Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde 4 arkadaşıyla birlikte Berdan Barajı mesire alanı hayvanat bahçesi bölgesinde suya giren 16 yaşındaki Ahmet Selman Yurtsever, iddiaya göre bir süre sonra suda batıp çıkmaya başladı. Arkadaşlarının şaka yaptığını zannettiği çocuk bir süre sonra gözden kayboldu.
 
Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine önce acil 112 Ambulansı ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin iki dalgıcının aramaları sonuç vermeyince, olay yerine Mersin Sahil Güvenlik ve Sualtı Arama Dalgıçları sevk edildi. Ayrıca Avcılar Kulübü de kanolarla arama çalışmalarına destek verdiler.
 
Bahar aylarıyla birlikte karların erimesi ve son günlerde yüksek bölgelere yağmur yağması nedeniyle su seviyesinin oldukça yükseldiği bölgede, arama çalışmaları acı haberle son buldu. 16 yaşındaki Ahmet Selman Yurtsever'in cansız bedeni akşam saatlerinde sudan çıkarıldı.
 
Tarsus Borsa İstanbul Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi’nde 10.sınıfta okuyan Ahmet Selman Yurtsever’in yakınları acı haberle birlikte gözyaşlarına boğuldular.
 
Yurtsever'in cenazesi otopsi için hastaneye götürüldü. Talihsiz gencin cenazesi  bugün Tarsus Şehir Mezarlığı’nda yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
 
Jandarma olayla ilgili soruşturması sürüyor.