Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNTERNET'TEN BÖBREK SATIŞI KAMERADA
İNTERNET'TEN BÖBREK SATIŞI KAMERADA
Maddi sıkıntı içine giren 28 yaşındaki Ertuğrul A., çaresiz kaldığı bir gün böbreğini internet üzerinden satışa çıkardı. 1,5 yıldır böbrek nakli bekleyen iki çocuk babası Rıdvan A. da internet üzerinden “Böbrek arıyorum” ilanı verdi.
3 Ekim 2017, 09:37
 
Maddi sıkıntı nedeniyle internetten böbreğini satmak isteyen Ertuğrul A. ve 1,5 yıldır yaşadığı böbrek rahatsızlığı nedeniyle nakil olması gereken Rıdvan A.’nın pazarlığı, polis engeline takıldı.
 
Savcılık, her iki şüpheli hakkında, ‘Organ ticareti yapmak ve aracılık etmek’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından toplamda 7 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
 
2012’de geçirdiği trafik kazası sonucu bacağına komple platin takıldığı için çalışamayan ve maddi sıkıntı içine giren 28 yaşındaki Ertuğrul A., çaresiz kaldığı bir gün böbreğini internet üzerinden satışa çıkardı. 1,5 yıldır böbrek nakli bekleyen iki çocuk babası Rıdvan A. da internet üzerinden “Böbrek arıyorum” ilanı verdi.
 
Yaklaşık 3 ay sonra adının Galip olduğunu söyleyen bir kişi önce Ertuğrul A.’ya ulaşarak böbreğini 25 bin liraya alabileceğini söyledi.
 
Olumlu yanıt alan Galip isimli şahıs, bu sefer de 30 yaşındaki Rıdvan A,’ya ulaşarak böbreğini 60 bin liraya satmak istediğini söyledi.
 
İnternetten böbrek satışı böyle görüntülendi... 14 yıl hapsi isteniyor
 
image
 
KARDEŞİ GİBİ GÖSTERDİ
 
Galip isimli kişi, Ertuğrul A.’nın fotoğrafını alıp, böbrek nakli olacak olan Rıdvan A.’nın kardeşi Kenan A. adına sahte kimlik yaptırarak, Kenan A.’yı, abisi Rıdvan A.’ya böbrek verecekmiş gibi gösterdi. Böbreğini satmak isteyen Ertuğrul A., Kenan A. sahte kimliği ile böbreğini alacak olan Rıdvan A. ile birlikte Kadıköy’de özel bir hastanede önce testleri yaptırdı. Dokular uygun çıkınca da 20 Temmuz günü her ikisi nakil için hastaneye yattı. Bu sırada olayı an be an takip eden polis ekipleri, yaptıkları baskın ile böbrek satıcısı ile alıcıyı gözaltına aldı. Galip isimli aracı ise baskından kısa süre önce otelden ayrıldığı için yakalanamadı.
İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Ertuğrul A. ve Rıdvan A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, böbreğini satmak isteyen Ertuğrul A. ve böbreği almak isteyen Rıdvan A. hakkında, ‘Organ ticareti yapmak ve aracılık etmek’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından toplamda 7 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR