Güzel ülkemiz için yazıyoruz - O MÜDÜR DAHA ÖNCE DE GÜNDEMDEYDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/yasam/31681/o-mudur-daha-once-de-gundemdeydi

 

O MÜDÜR DAHA ÖNCE DE GÜNDEMDEYDİ
O MÜDÜR DAHA ÖNCE DE GÜNDEMDEYDİ
Kocaeli Kartepe’de Suadiye Barbaros İlkokulu’nun müdürü, hiperaktif bir çocuğu baş edemedikleri gerekçesiyle cezalandırarak tören boyunca beton zeminde oturttu. Müdür Adem Gürsel, 2016’nın ocak ayında da görev yaptığı Akmeşe İlkokulu’ndan yolun karşısında bulunan evine çektiği kalorifer hattıyla gündeme gelmişti.
26 Kasım 2017, 16:20
 
24 Kasım Öğretmenler Günü’ne yakışmayan bir görüntü Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Kocaeli Kartepe’de Suadiye Barbaros İlkokulu’nun müdürü, hiperaktif bir çocuğu baş edemedikleri gerekçesiyle cezalandırarak tören boyunca beton zeminde oturttu.
 
Bu skandal cezayı veren Müdür Adem Gürsel, 2016’nın ocak ayında da görev yaptığı Akmeşe İlkokulu’ndan yolun karşısında bulunan evine çektiği kalorifer hattıyla gündeme gelmişti.
 
SUÇU: HİPERAKTİF
 
Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Suadiye Barbaros İlkokulu’nda kutlama sırasında okul müdürü Adem Gürsel hiperaktif olan bir öğrenciye yaramazlık yaptığı gerekçesiyle sinirlendi ve sırada duran öğrencilerin önünde beton zemine oturttu. Dahası tören boyunca yerden kalkmamasını tembihledi.
 
Etkinlik sırasında okul bahçesinin etrafında bulunan veliler görüntü çekerken, bir yandan da bu cezalandırmaya tepki gösterdi. Bir kadın veli, “Çok yanlış, orada öyle hepsinin içinde oturtulması çok yanlış. Haydi müdür oturtuyor, öğretmenler kaldırabilir. Psikolojisini düşünsene, ne olursa olsun o çocuk” derken, bir veli, “Öğretmenler müdahale edebilir ama?”, diğer bir veli ise “Banka oturtursun, yere oturtmak ne demek? Karnı ağrır” diyerek tepki gösterdi.
 
Tepki çeken görüntünün paylaşılmasının ardından okul müdürüne sosyal medyadan da büyük tepki yağdı. Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını, soruşturmanın tamamlanmasının ardından gerekli adımları atacaklarını söyledi.
 
OKULDAN, YOLUN KARŞISINDAKİ EVİNE KALORİFER HATTI ÇEKMİŞTİ
 
Cumhuriyet’in haberine göre, öğrencisini diğer öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde ve o soğukta beton zemine oturtarak cezalandıran müdür Adem Gürsel, 2016’nın ocak ayında da görev yaptığı Akmeşe İlkokulu’ndan yolun karşısında bulunan evine çektiği kalorifer hattıyla gündeme gelmişti. Okul ve evin bulunduğu alanda inceleme yapılarak, okul ile ev arasındaki yolun altından kalorifer borularının geçirildiği tespit edilince sistem kapatılmıştı. Okul müdürü Gürsel hakkında soruşturma açılıp, görevden el çektirilmişti.