Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TECAVÜZ ZANLILARINA BERAAT
TECAVÜZ ZANLILARINA BERAAT
Giresun'da yüzde 75 zihinsel engeli bulunan H.K.'ye tecavüz etmekle suçlanan iki kişinin yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü.
16 Nisan 2019, 19:37
Giresun'da yüzde 75 zihinsel engeli bulunan H.K.'ye tecavüz etmekle suçlanan iki kişinin yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü. Dava boyunca tutuksuz yargılanan sanıklar, beraat etti.
 
O.Y. ve M.Ç.'nin 27 yaşındaki H. K.'ye 2016'da tecavüz ettikleri, tehditle susturulmaya çalıştmakla suçlanmışlardı. Dava H.K.'nin hamile kalması ve ailesinin şikayeti üzerine açıldı. H.K. bu sırada yasal kürtaj süresi dolduğu için çocuğu da doğurmak zorunda kaldı.
 
Adli Tıp Kurumu H.K. ile görüşmedi
Evrensel'de yer alan habere göre Adli Tıp Kurumu, H.K. ile görüşme bile yapmadan sadece diğer raporlara bakarak zihinsel engeli olmadığını savundu. Davanın gidişatını etkileyen bu kanaat sonucunda, sanıklar dava boyunca tutuksuz yargılandı ve hiçbir davaya katılmadı.
 
Baba Avri K.: Sanık silahla evime geldi
Bugün görülen karar duruşmasında konuşan baba Avni K., sanıkların tutuklanmasını isteyerek şunları söyledi:
 
"Ben çocuğumun engelli olduğunu söyledim ve buna dair evraklar mevcut. Sanık silahla eve girip benim çocuğumu mağdur etti. Benim çocuğumun hakkı savunulmuyor, anlamıyorum. Ben adalet istiyorum."
 
Giresun Kadın Platformu açıklaması
Giresun Kadın Platformu Kadın Savunma Ağı da duruşma sonrası açıklama yaparak, "Sanıklar için beraat ile sonuçlanan bu dava bizim için bitmemiştir." dedi:
 
"Ne yazık ki tacize, şiddete, tecavüze uğrayan birçok kadın gibi H.K.'nin de sesinin bir kez daha mahkeme salonlarında kısılmaya çalışıldığını gördük dava sürecinde. Kadınları, çocukları korumayan devletin erkek yargısının, tecavüzcüleri aklamaya çalıştığını gördük.
 
"Üstelik havvanın yüzde 75 zihinsel engeli olduğunu belirten raporuna, silahla tehdit edildiğini beyan etmesine rağmen erkek yargı, bir kez daha rıza söyleminin arkasında tecavüzcüleri akladı. Tecavüzün rızası olmaz, tek suçlu vardır o da tecavüzcüdür.
 
"Tıpkı Şule Çet davasında, Rabia Naz'ın soruşturma sürecinde ve yüzlerce binlerce kadının, çocuğun davasında gördüğümüz gibi ne yazık kı kadınların ses vermediği hiçbir kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz davasında failler olması gerektiği gibi yargılanmıyor, korunuyor, kollanıyor.
 
Havva'nın avukatı dosyayı Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyacak ve biz kadınlar da sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir kadın şiddetin karşısında yalnız ve savunmasız değil, bunu da haykırıyoruz." (AÖ)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR