Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KIRIKKALE'DE SAHTE İÇKİ FACİASI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/yasam/36324/kirikkalede-sahte-icki-faciasi

 

KIRIKKALE'DE SAHTE İÇKİ FACİASI
KIRIKKALE'DE SAHTE İÇKİ FACİASI
Kırıkkale Valiliği :"İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesi'ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 Ekim 2020 tarihlerinde toplam (8) vatandaşımız intikal etmiş olup bu şahıslardan  (7) vatandaşımız vefat etmiştir.
9 Ekim 2020, 15:07
 
Kent merkezinde son iki günde farklı zamanlarda alkol alan 8 kişi bir süre sonra rahatsızlanınca Yüksek İhtisas ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Burada tedavi altına alınan 8 kişinin ilk belirlemelere göre sahte içki kullandıklarını belirlendi.
 
Tedavi altına alınan İ.Y, C.D, Ü.G, Y.M, H.V, M.Ö. ve A.B. hayatını kaybederken 1 kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
 
YÜZEY TEMİZLEYİCİSİNE İÇKİ AROMASI KARIŞTIRMIŞLAR
 
Konuyla ilgili Kırıkkale Valiliği’nden bir açıklama yapıldı.
 
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
* İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesi’ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 Ekim 2020 tarihlerinde toplam (8) vatandaşımız intikal etmiş olup bu şahıslardan (7) vatandaşımız vefat etmiş, (1) vatandaşımızın tedavisi ise halen devam etmektedir.
 
* Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır.
 
* Söz konusu olaya ilişkin olarak (3) şüpheli şahıs 09/10/2020 günü yakalanarak gözaltına alınmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmış olup işlemleri halen devam etmektedir.
 
İZMİR’DE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Öte yandan İzmir’de de sahte içki nedeniyle rahatsızlanıp, hastaneye kaldırılan 18 kişiden 1’i hayatını kaybetti. Polis, mide bulantısı ve görme kaybı şikayetiyle çeşitli hastanelere başvuranların ardından başlattığı soruşturma kapsamında operasyonlarını sürdürüyor.
 
Tedavi altına alınanların büyük bölümünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Polis ekiplerinin konuyla ilgili geniş çaplı araştırma başlattığı, sayının daha da artabileceği belirtildi.