Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAN DONDURAN AÇIKLAMA
KAN DONDURAN AÇIKLAMA
Babasını öldüren Mert Kaymaz'ın annesi ilk kez konuştu. Anne Songül Çapan kan donduran ifadesinde eşinin işkence olarak gösterdiği şiddeti ince ayrıntısına kadar anlattı.
3 Nisan 2021, 15:43
İstanbul Bahçelievler'de geçen yıl korkunç bir olay yaşandı. Haydar Mert Kaymaz, annesine şiddet uygulayan babası Yusuf Cemal Sezgin'e ateş açtı. Kanlar içinde kalan baba kurtarılamadı. Genç adam ise tutuklandı. 18 yıla kadar hapsi istenen Kaymaz, "Hayatı paramparçaydı bizim hayatımızı da paramparça yaptı. Ne zaman görüşsek sonu ya hastanede ya da karakolda bitiyordu" diyerek savunmasını yapmıştı
image
 
Yusuf Cemal Sezgin, 13 Ekim 2020 günü Haydar Mert Kaymaz’ı aradı. Daha önce kendisine verdiği tabancayı ve kişisel eşyalarını getirmesini istedi. Haydar Mert Kaymaz işyerinde kendisine küfür edip saldırmaya çalışan Yusuf Cemal Sezgin’i öldürdü. Tutuklanan Haydar Mert Kaymaz, “Hayatı boyunca bize işkence etmişti” diye ifade verdi. Soruşturmayı yürüten savcılık iddianamede, Yusuf Cemal Sezgin’in Haydar Mert Kaymaz’ın babası olarak kabul edilemeyeceğini, bu nedenle ‘üst soyu öldürmek’ suçundan 24 yıl değil, ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verilmesini istedi.
image
 
Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Haydar Mert Kaymaz, “Anneme ve bize yıllarca işkence etti. Benim gözümün kör olmasına neden oldu. Ondan kaçmak için sürekli adres değiştiriyorduk. Ne zaman görüşsek sonu ya hastanede ya da karakolda bitiyordu” dedi.
 
Anne Songül Çapan ise tanık olarak verdiği ifadesinde şunları anlattı: “Yusuf Cemal minibüsçülük yaparken beni kaçırdı. Sürekli şiddet uyguluyordu. Sosyopat bir kişilikti, işkenceyi çok severdi. Beni domuzbağıyla bağlayıp 13 gün boyunca banyoda kilitli tuttu. Çekiçle dişlerimi kırdı. Penseyle etlerimi sıkıştırdı. Mert bebekken içinde uyuşturucu olan sigarayı içip benimle oğlumun yüzüne üfledi, çocuğum kafasını kaldıramadı. İkimiz de aptal gibi olduk. Beni çok şiddetle dövdü, çocuğun gözüne kan oturdu. Ondan kaçmak için yazmaları birbirine bağlayıp kendimi çocuğumla beraber ikinci kattan aşağı attım ancak bacaklarım kırıldı. Oğlum aslında dört kişinin canını kurtardı. Adalet varsa işlemesini istiyorum.”
 
Meteoroloji bu illerde yaşayanları uyardı! Kar geliyor!Meteoroloji bu illerde yaşayanları uyardı! Kar geliyor!
Türkiye
Ertelenen duruşma sonrası açıklama yapan Haydar Mert Kaymaz’ın avukatı Aslı Ercan, “Ölen kişi 63 suç kaydı olan biri. Hem Haydar Mert’e hem de ailesine hayatı boyunca sistematik olarak işkence yapmış. Buradaki asıl kurban o değil, Haydar Mert ve ailesidir” dedi.
 
Yusuf Cemal Sezgin’i ‘sosyopat bir kişilik’ olarak nitelendiren anne Songül Çapan, “Suç makinesiydi. Hırsızlık yaptığı evlerdeki kadınlara tecavüz ettiğini duydum. Sürekli içeri girip çıkardı” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR