Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONYA KATLİAMCISINA 7 KEZ MÜHEBBET
KONYA KATLİAMCISINA 7 KEZ MÜHEBBET
Konya'da ırkçı saldırıya sonucu Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili davada Mehmet Altun hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
20 Ekim 2021, 21:23
 
 
Konya'da 7 kişinin silahla öldürülmesine ilişkin iddianamede, sanık Mehmet Altun için "canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme"den 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Soruşturma kapsamında 9'u tutuklu 10 diğer sanık hakkında da "canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçlamasıyla 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi
 
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü ırkçı saldırıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. 
 
Hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Mehmet Altun'un suçu "tasarlayarak" işlediği, Altun hakkında, öldürme olayına ilişkin, "canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme" suçlamasıyla 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca Altun'un "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve "yakarak mala zarar verme" suçundan da 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
 
10 SANIK HAKKINDA "AZMETTİRME" SUÇLAMASIYLA CEZA İSTEMİ
Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer sanıklar Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Lütfi Keleş, Ali Keleş (Lütfi Keleş'in oğlu), Veli Keleş, Ali Keleş (Veli Keleş'in oğlu), Ayşe Keleş ve Ali Keleş (Harun Keleş'in oğlu) hakkında ise "canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme" suçundan 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "yakarak mala zarar vermeye azmettirme" suçundan da 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.
 
3 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Mehmet Altun'un eşi Zehra Altun, babası İbrahim, annesi İsmahan Altun hakkında "kuvvetli suç şüphesinin ortadan kalkması" gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi.
 
NE OLMUŞTU?
Konya’nın Meram ilçesindeki Hasanköy mahallesinde 24 yıldır yaşayan Dedeoğulları ailesi, son 15 yıldır komşuları ve komşularının akrabalarının ırkçı saldırısına uğruyordu. Hasanköy mahallesinde hayvancılıkla uğraşan aile bölgedeki tek Kürt ailesiydi. Kürt oldukları gerekçesiyle defalarca taciz edilen Dedeoğulları ailesi 12 Mayıs akşamı taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırıya uğradı, 60 kişilik saldırgan grup tarafından gerçekleştirilen saldırıda evde bulunan 4’ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. 'Biz burada Kürtleri barındırmayacağız, evlerinizi bize satın gidin’ diyordu saldırganlar. Olayın ardından 6 kişi tutuklandı. Haziran ve temmuz aylarında yapılan tutukluluk incelemesinde şüphelilerin 4’ü art arda serbest bırakıldı. 
 
Ramazan Bayramı'nın arife gecesinde yine evlerine torpil atıldı.
 
Polise haber verdi aile, saldırganlar olay yerine gelen polis ekipleri için 'polisi çağırın da gelsin size yardım etsin bakalım’ dedi. Sonra saldırıyı organize edenler ya hemen ya bir süre sonra peyder pey serbest bırakıldı. Avukat Abdurrahman Karabulut defalarca tutuklanmalarını talep etti, ancak yapılmadı.
 
30 Temmuz'da bütün uyarılara rağmen katliam gerçekleşti.
 
Dedeoğulları ailesinin evine silahlı saldırı düzenlendi. Eve giren Mehmet Altun 7 kişiyi öldürdü. Silahlı saldırıda Yaşar Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Sibel Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Barış Dedeoğulları yaşamını yitirmişti.
 
18 şüphelinin 12 Mayıs saldırısı sonrası kendi aralarında kurduğu “mahkeme” isimli WhatsApp grup yazışmalarına ve ses kayıtları ortaya çıkmış, saldırının ırkçı bir saikle işlendiğini ortaya koymuştu.
 
Katliama ilişkin gözaltına alınan 14 kişiden 10'u tutuklanmış, cinayet zanlısı Mehmet Altun 5 Ağustos'ta yakalanmış, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Daha önce yaşanan saldırıda cezaevine gönderilen 2 zanlı hakkında da 7 Ekim'de tutuklama kararı verilmiş, katliamla ilgili tutuklu sayısı 13'e yükselmişti

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR