Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALEVİ DÜŞMANI YAKUP TİLKİ GÖZALTINDA
ALEVİ DÜŞMANI YAKUP TİLKİ GÖZALTINDA
İzmit’i utandıran adam Yakup Tilki oldu. Twitter hesabından Alevilere galiz küfürler savuran Yakup Tilki, sosyal medyada gündem oldu.Şahıs, emniyet ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucu gözaltına alındı
9 Şubat 2022, 13:01
 
Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan ve Alevilere karşı alçakça küfürlerle saldıran Yakup Tilki adlı yaratık , Alevilere küfürlerin yanında tüm toplumların birleştiği kutsallara da saldırdı.
 
Yakup Tilki'nin sosyal medyada paylaşılan canlı yayın görüntüleri,infial yaratı.
 
İnfial yaratan bu paylaşım için gelen şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesi 95 evlerde yaşayan Yakup Tilki'yi gözaltına aldı.
 
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da Yakup Tilki hakkında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçundan soruşturma açıldığı belirterek, “Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Yakup Tilki hakkında Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli Yakup Tilki bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.
 
'En ağır şekilde kınıyorum'
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Alevilere yönelik saldırıyı kınadığını söyleyerek, “Ne dediğini bilmeyen, kin ve nefret dili kullanarak Alevi kardeşlerimize yönelik gerçekten çok alçakça ifadeler kullanan bir vatandaşımızın videosunu az önce bana da izlettiler. Aldığım bilgilere göre vatandaş gözaltına alınmış ve gerek kolluk kuvvetleri ve adli makamlar gereğini hızla yapacaklardır. Buna zerre kadar kimsenin şüphesi olmasın. Ben Alevi kardeşlerimize yapılan bu saldırıyı ve nefret dili ve alçaklığı en ağır şekilde kınıyorum” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR