Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
16 YAŞINDAKİ SILA VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ
16 YAŞINDAKİ SILA VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ
Türkiye, Giresun'da internetten tanıştığı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'e ağlıyor. Sıla 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek isimli erkek tarafından katledildi. Daha önce de Sıla Şentürk'ü kaçırmak istediği öğrenilen Gökçek, cinayetten sonra il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakalanarak gözaltına alındı.
16 Şubat 2022, 20:42

 

Türkiye, Giresun'da internetten tanıştığı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'e ağlıyor.

Giresun'da Hüseyin Can Gökçek (21), bir süre önce ayrıldığı nişanlısı 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü bıçakla boğazını keserek öldürdü.

Aile fertlerinin olmadığı evde işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip yardım istedi. Polis ekipleri, kaçan Gökçek'i il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakaladı.

image

İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Hüseyin Can Gökçek'in barışmak için dün Ankara'dan Giresun'a geldiği de öğrenildi.

16 yaşındaki genç kızın daha öncede aynı kişi tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı. Sıla Şentürk için tepkiler çığ gibi büyürken, 16 yaşındaki genç kız için futbol kulüpleri taziye paylaşımları yaptı.

image

Olay, sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana geldi. Babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, bir süre önce ailesinin nişanlandırdığı Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk'ün boğazını kesti. Küçük kız, kanlar içinde kalırken, Gökçek ise evden kaçtı.

Aile fertlerinin olmadığı evde işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip, yardım istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk'ün hayatını kaybettiği belirlendi. Şentürk'ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

image

HÜSEYİN CAN GÖKÇEK'İN SORGUSU SÜRÜYOR
 
Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda polis ekiplerince yakalandı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek'in sorgusu sürüyor.
 
image
 
NİŞAN BOZULUNCA KORUMAYA ALINMIŞ
 
Giresun'da Hüseyin Can Gökçek'in (21) bıçakla boğazını keserek öldürdüğü Sıla Şentürk'ün (16), nişanın bozulması üzerine Gökçek'ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği,2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü ortaya çıktı.
 
image
 
SILA'YI DAHA ÖNCE KAÇIRMIŞ
 
Öte yandan, Hüseyin Can Gökçek'in bıçakla boğazını keserek öldürdüğü Sıla Şentürk'ü 1 yıl önce kaçırdığı ortaya çıktı. Şentürk ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Gökçek, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan tutuklanmış.
 
Şentürk ailesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine 1 ay cezaevinde kalan Gökçek, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gökçek'in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenildi.
 
Bu arada Şentürk ailesi Sıla'nın Hüseyin Can Gökçek'den ayrıldıktan sonra başka biriyle nişanlı olmadığı açıkladı.
 
 
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR