Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADIKÖY CİNAYETİNİN ARKASINDA NE VAR ?
KADIKÖY CİNAYETİNİN ARKASINDA NE VAR ?
Kadıköy’de akşam saatlerinde alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, rıhtımda şarkı söyleyen 30 yaşındaki Cihan Aymaz ile istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle kavga etmeye başladı. Kavga sırasında bıçaklanan Aymaz denize düştü. Denizden çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan genç yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
3 Mayıs 2023, 17:04
 
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, dün akşam saat 19.00 sıralarında Mehmet Caymaz isimli kişi rıhtımda şarkı söyleyen 30 yaşındaki muhalif kimliği ile tanınan müzisyen Cihan Aymaz'ı, istediği şarkıyı çalmadığı bahanesiyle bıçaklayarak öldürdü.
 
Cihan Aymaz'ın akrabaları, müzisyenin muhalif şarkılar söylediği için öldürüldüğünü iddia etti.
Caymaz, Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından hakimliğe çıkarılan Mehmet Caymaz "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
"SESLENEREK MÜZİK ÇALMALARINI İSTEDİM"
Mehmet Caymaz'ın savcılıktaki ifadesinde, "Konu ile alakalı savunmamı karakolda vermek istemedim. Polislerin taraflı davrandığını düşünüyorum. Beni darbettiler. Bu nedenle ifademi savcılık makamında vermek istedim. Ben vefat eden Cihan Aymaz isimli şahsı daha önceden tanımamaktayım. Akşam saatlerinde ben Kadıköy sahile tek başıma gittim. Orada kendim alkol alıyordum. Sahilde bir grup genelde saz ve org ile müzik çalmaktadır. Dün de bu şahıslar oradaydı. Cihan Aymaz isimli şahıs da müzik çalan grubun içerisindeydi. O esnada ben şahıslara seslenerek müzik çalmalarını istedim. Bu isteğimin üzerine karşıda bulunan müzik çalan grup bana bağırmaya başladı. Ben şahısların yanına doğru gidince beni tehdit etmeye başladılar. Dosyada tanık olarak ifade veren şahıslar aslında Cihan isimli şahsın arkadaşlarıdır. Birlikte müzik yaparlar. Bu grup 5 kişiydi ancak içlerinden 3'ü beni tehdit ettiler. Beni 'seni linç ederiz' şeklinde defalarca tehdit ettiler. Ben herhangi bir karşılık vermedim" dediği öğrenildi.
              image
   
Görgü tanığı Mahsun Aydın,"Cihan bizim için farklıydı, efendiydi, sessiz sakindi.
''Allah rahmet eylesin kardeşimize. Rabbim ailesine sabır versin. Çocuk burada müzik açmış. Ondan sonra adamın biri de gelmiş, türkü aç demiş.Cihan da açmamış herhalde. Ya da başka bir şey oldu. Aralarında kavga çıkmış. Adam da tutmuş bıçağı Cihan’a sallamış. Cihan zaten denize düştüğü zamanda öteki denize atlayarak kaçmaya çalışmış. Ya kurtarmaya atlamış onu ya da kaçmaya çalışmış. Sonra yakalanmış zaten" dedi.
 
Esnaf Aysel Ataman ise, “Ben burada esnafım. Ama olay olduğu an burada değildim. Cihan arkadaşımız tanıdığım kadarıyla iyi bir insandı. Bizim de işlerimize koşuyordu mesela. Kargoda çalışıyordu.Şarkı söylemeye çok seviyordu. Yani onun için bambaşka bir şeydi. Bir şarkı söyleyince dünyalar onun oluyordu. Olay 6 buçuk, 7 sıralarında oldu. Şarkı söylüyorlar. Oradaki bir şahıs demiş ki para atıyoruz niye türkü söylemiyorsunuz derken, o sırada olay başlıyor. Karşı tarafın elinde bıçak var. Bunu da kimse görmemiş mi. Nasıl görmüyorlar onu da anlamıyorum. O kargaşada bıçağı yiyor. Olay tam deniz kenarında olduğu için aşağıya düşüyor''.
 
Bıçaklayan kişi de onun hemen ardından denize atlıyor.
''Denizdeki kanı görünce o da yardım etmeye çalışıyordu o sırada. Deniz kıpkırmızı oldu bir anda. Kan kaybından kaybettik arkadaşımızı. Üzgünüz" diye konuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR