Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKSARAY'DA 7. KATTAN DÜŞEN HEMŞİRE ATILDI MI?
AKSARAY'DA 7. KATTAN DÜŞEN HEMŞİRE ATILDI MI?
Aksaray Özel İnova hastanesinde hemşire olan Saliha Tuncel'in aynı hastanede çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru olan arkadaşı Halil İbrahim Argama'nın yaşadığı residance'nin 7'nci katından 3'üncü kattaki balkona düşmesi ile yaşamını kaybetti.Saliha Tuncel'in ölümü bir intihar mı ? Kadın cinayet mi? Olayla ilgili tutuklama ve gözaltılar var.
26 Mayıs 2023, 21:12
 
Aksaray Özel İnova Hastanesi'nde hemşire olan Saliha Tuncel'in ölümü bir intihar mı ? kadın cinayet mi? 
Özel İnova Hastanesinde çalışan 25 yaşındaki hemşire Saliha Tuncel aynı hastanede çalışan doktor arkadaşı Halil İbrahim Argama ile gittiği residance'de 7’nci kattan 3’üncü katın balkonuna düşüp yaşamını yitirdi.Olayla ilgili ilginç iddialar ve gözaltılar var.
 
Yine balkon, yine şüpheli ölüm! 7'nci kattan düştüğü iddia edilen Saliha hayatını kaybetti
Durumu fark eden binadakiler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Tuncel, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Hemşire Saliha Tuncel, memleketi Niğde'de toprağa verildi.
             image
 
Ölen Hemşire Saliha Tuncel'in düştüğü dairede olan aynı hastanede çalıştığı 43 yaşındaki arkadaşı doktor Halil İbrahim Argama gözaltına alındı ve sorgulandıktan sonra önce serbest bırakıldı ve savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alındı.
Gözaltına alınan doktor Halil İbrahim Argama'nın emniyetteki ifadesinde, ''O sırada ben içerdeydim, düştüğünü görmedim'' dediği öğrenildi. 
 
        image
 
Saliha Tuncel'in babası Salim Tuncel, kızının cinayete kurban gittiğini söyleyerek, ''Kızımın olayı kadın cinayeti. Sevgilisi dedikleri doktor Dr.İbrahim, benim kızımı katletti'' dedi.
 
İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak kadına şiddetin önünü açan iktidar kadınları savunmasız bırakıyor. image
 
Türkiye'de sadece geçtiğimiz ay 3 kadın yüksekten 'düşerek' hayatını kaybetti.
Olay, çarşamba günü saat 01.00 sıralarında Aksaray Ereğli Kapı Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki bir rezidansta meydana geldi.Hemşire Tuncel'in düştüğü kattaki demir korkuların bir parçasının ise kırıldığı görüldü.
 
Şüpheli kadın ölümü, Özel Aksaray İnova hastanesinde hemşire olan Saliha Tuncel'in aynı hastanede çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru olan arkadaşı Halil İbrahim Argama'nın yaşadığı residance'nin 7'nci katından 3'üncü kattaki balkona düşmesi ile yaşamını kaybetmesi ile gerçekleşti.
 
İddialara göre dairede dört kişi vardı.
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdi. Soruşturma çerçevesinde önce gözaltına alınıp sorgulanan doktor Halil İbrahim Argama tekrar gözaltına alınırken dairede,ölen hemşire Saliha Tuncel dışında 2 kişi daha olduğu iddia edildi.
 
Soruşturma çerçevesinde Özel İnova Hastanesi sahibi Türkcan Coşkun ve Hastane müdürü Çiğdem Özkan'ın da gözaltında olduğu öğrenildi.
 
Aksaray Özel İnova Hastanesi sahibi ve başhekimi Türkcan Coşkun'un da gözaltına alındığı  haberi şehirde bir anda yankı yaptı.Aksarayspor'un'da bir süre önce başkanlığını yapan Türkcan Coşkun ve Çiğdem Özkan'ın sevgili olduğu ve olay öncesi adı geçen dört kişinin aralarında polis ilginç detaylar keşvetti.Sorgulama da tehdit ve şantaj detayları polis dosyasına girdi. 
   image
Gözaltına alınan hastanenin icra kurulu üyesi ve müdürü Çiğdem Özkan ve Türkcan Coşkun'un adliyeye sevkedildi
 
Dr. Halil İbrahim Argama ve Türkcan Coşkun ve Çiğdem Özkan'ın emniyetteki işlemlerinin ardından elleri kelepçeli vaziyette Aksaray Adliyesine sevk edildi.Sevkedilen üç kişinin yakınları basın mensupları ve polislerin önüne geçerek görüntü alınmasını engellemeye çalıştılar. Bazı kişiler ise çekim yapılmasını engellemek için bağırarak hakaretler yağdırdı.Çiğdem Özkan'ın '' tehdit ve şantaj '' suçlaması ile ilgili tutuklandığı öğrenildi.
image
Çiğdem Özkan şantaj ve tehdit suçlamasıyla tutuklandı
 
HEMŞİRENİN BABASI, SAVCILIĞA ÇAĞRILDI
Halil İbrahim Arganda’nın emniyetteki işlemleri sürerken, hemşire Tuncel’in babası Salim Tuncel ise soruşturmayı yürüten Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrıldı. Salim Tuncel'e soruşturmayla ilgili bilgi verildiği öğrenildi.
 
'KIZIMI DOKTOR İBRAHİM KATLETTİ'
Adliye girişinde konuşan Salim Tuncel, kızının cinayete kurban gittiğini öne sürerek, ''Kızımın olayı kadın cinayeti. Sevgilisi dedikleri doktor İbrahim, benim kızımı katletti. 3 kızım var. Saliha ikinci kızımdı. 5-6 yıldır hemşirelik yapıyordu. Ben olayı görmedim, sadece ifadelerle ve duyumlarla hareket ediyoruz. Şu anda bana savcı bey gerekeni anlatacak. Gördüm desem yalan olur'' dedi.
 
'İNTİHAR EDECEK KİŞİ SEÇİME GELECEĞİM DER Mİ?'
Gözyaşlarını tutamayan ve yakınlarının desteğiyle adliye binasına giren Salim Tuncel, kızının pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanmak için Niğde'ye gelmeyi planladığını belirterek, ''Kızım beni olaydan 2 gün önce aradı ve 'Baba pazar günü seçime geleceğim' dedi. İntihar edecek bir kişi seçime geleceğim der mi?'' diye konuştu.image
 
HASTANE BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Hemşire Tuncel’ın çalıştığı Özel İnova Hastanesi sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu nisan ayı kadın cinayetlerine ilişkin verileri paylaştı. Nisan ayı verilerine göre ülkemizde nisan ayında 21 kadın katledildi, 23 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR