Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜĞÜN SALONU BAHÇESİNDE FACİA 2 ÖLÜM
DÜĞÜN SALONU BAHÇESİNDE FACİA 2 ÖLÜM
İzmir'de Dr. Mehmet Fatih Baltacı ile eşi Güler, gittikleri düğünde dekoratif kemerin üzerlerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı, İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Güler Baltacı da dün gece hayatını kaybetti. Çiftin son anları ise düğün salonuna ait güvenlik kamerasına yansıdı.
27 Mayıs 2025, 15:08

İzmir'de Dr. Mehmet Fatih Baltacı ile eşi Güler, gittikleri düğünde dekoratif kemerin üzerlerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.

Önce Dr. Baltacı ardından eşi Güler, hayata gözlerini kapadı. Baltacı çifti için düzenlenen cenaze töreninde yakınlarının gözyaşları bir an olsun durmadı.

 image

Dr. Mehmet Fatih Baltacı ile eşi bir düğün salonu bahçesindeki beton kemerin çökmesi ile altında kalarak ikisi de can vermişti.
Olay, 25 Mayıs'ta saat 13.00 sıralarında, Yahşelli Mahallesi'ndeki düğün salonunda meydana geldi. Bir anaokulu tarafından velilere yönelik kahvaltı organizasyonu düzenlendi.
 
İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Acil Tıp Kliniği'nde pratisyen Mehmet Fatih Baltacı ile eşi Güler Baltacı da kızlarının gittiği anaokulunun etkinliğine katıldı. Program sonrası salondan çıkmak üzere kapıya yönelen çiftin üzerine, bahçe giriş kapısındaki dekoratif kemer devrildi. Olay sırasında çiftin yanındaki kızı, yara almadan kurtuldu.
 
İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla enkaz altından çıkarılan Baltacı çifti, Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Doktor Mehmet Baltacı, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Güler Baltacı da dün gece hayatını kaybetti. Çiftin son anları ise düğün salonuna ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; çiftin kızlarıyla birlikte kapıya doğru yürüdükleri, bu sırada bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçların savrulduğu görüldü.
        image
 
OLAYLA İLGİLİ 1 KİŞİ TUTUKLANDI
İzmir Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olayda ihmalin bulunduğunu vurgulayıp tepki gösterdi.
 
Olayla ilgili soruşturmada düğün salonu sahibi salon işletmecileri İsmet Ceylan (50), annesi N.Ceylan ve babası G.Ceylan gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinde, kemerin üzerinde branda bulunduğunu ve rüzgarın etkisiyle yapının devrildiğini ve olay nedeniyle üzgün olduklarını söyledikleri öğrenildi.
 
İşlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmet Ceylan, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklanırken, annesi ve babası ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
 
image
ANMA TÖRENİ
Doktor Mehmet Baltacı ve eşi Güler Baltacı için İzmir Şehir Hastanesi Başhekimliği önünde tören düzenlendi. Törene Mehmet Baltacı'nın babası Ali Rıza Baltacı, uzaktan akrabası da olan Güler Baltacı'nın babası Yaşar Baltacı, diğer yakınları ile İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, İzmir Şehir Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, Dr. Baltacı'nın meslektaşları ve yakınları katıldı. Baltacı çiftinin cenazeleri, yan yana konuldu. Tabutların üzerine karanfiller bırakıldı. Çiftin yakınları, tabutlara sarılıp, "Kardeşim benim. Uyan kardeşim. Birbirlerini çok seviyorlardı. Kalk gidelim, ne olur evimize gidelim. Bedavaya öldüler" diyerek, ağıtlar yaktı.
 
Törenin ardından çiftin cenazeleri, toprağa verilmek üzere Ankara'nın Gölbaşı ilçesine gönderildi. Ortaokuldan beri birbirlerine aşık oldukları belirtilen Baltacı çiftinin cenazelerinin yarın ikindi vakti Gölbaşı Merkez Camisi'nde kılınacak namazın ardından son yolculuklarına uğurlanacağı bildirildi. Tek çocukları Gülşah'ın tüm okul etkinliklerine katıldıkları belirtilen Baltacı çiftinin yakınlarına ikinci çocuğu planladıklarını söyledikleri öğrenildi.
 
'SAĞLAM YAPILMAYAN BİR ŞEY VAR'
Mehmet Baltacı'nın babası Ali Rıza Baltacı, "Allah oğlumun ve kızımın mekanını cennet eylesin. Biricik yavrularını bize emanet ettiler. Yavrularım, gözleriniz arkada kalmasın. İhmalin olduğunu hem de çok olduğunu düşünüyorum. Sağlam yapılmayan bir şey var. Büyük ihtimal var. Hukuksal olarak tüm sürecin takip edilmesini istiyorum" dedi.
 
Öte yandan törende konuşan İzmir Sağlık Müdürü Burak Öztop da Baltacı çiftinin genç yaşta yaşamını yitirdiğini ve üzgün olduklarını söyledi

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 GÜNEY KIBRISLI DEV İSTANBUL'DA OFİS AÇTI
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 DİKKAT KIBRIS'TA EMLAK MADURU OLMAYIN
Engin Ertem Engin Ertem
 KONUT SEKTÖRÜ NASIL REKOR KIRIYOR ?
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR