Her gün bir başka olaya uyanıyor Bodrum.
Medeniyetlerin Yol Kavşağı Antik Halikarnasos Tarihi ve Kültürel varlıkların kenti Bodrum’da gün geçmiyor ki olumsuzluk yaşanmasın.
Rüzgar enerji santralleriyle bir RES çöplüğüne dönüştürmeye çalıştıkları Bodrum’u dört bir yanından hançerlemeye çalışanlar, güzelim Cennet Koylarını sit alanlarını, otel rezidans yapmak için yarışanlar Bodrum’un tam göbeğindeki şehrin akciğeri olan Ortakent’i Kamulaştırma ile yabancı sermayeye peşkeş çekmeye hazırlananlar bu kez de durup dururken halen Danıştay’da davası devam eden ve Bodrum halkının yoğun tepkisine rağmen gündeme getirilen '' Bodrum Külliye '' haberi ortamı germiş durumda.
Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bodrum’da 10 dönümlük bir araziye 100 Milyon liralık bir '' Külliye '' inşa ettirmek için kazı çalışmalarına başlaması Bodrum’da yaşayanları yine ayağa kaldırdı.
Yerel yönetimin ve çevre örgütlerinin itirazı üzerine 2016 yılında durdurulan projenin yargı kararı beklenmeden yeniden başlatılması bu işin içinde başka işler dönüyor kuşkusu yaratmış durumda.
2012 yılında Sosyal Kültür ve dini alan olarak ayrılan arazi daha sonra Diyanet talebi ile Dini Kültür ve Bilgilendirme tesisi alanına çevrilmek istendi.
Bodrum Belediyesi ile iki kez görüşülen ve plan tadilatı ve yapıu ruhsatı yöresel mimari ve çevre yapılarına özelliklerini taşımadığı için reddetti.
Bu sefer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen yapı ruhsatı düzenleyerek Bodrum Belediyesini devre dışı bıraktı.
Bilindiği üzere Bodrum’da bütün yapılar 2 katlıdır ama yapılmak istenen KÜLLLİYE 5 katlı olacak . Bu konuda kamuoyunda çok tartışılan bu konu hakkında geçen dönemde TBMM soru önergeleri verilmiş ama henüz bu konuda herhangi bir cevaplama olmamış.
Konu Bodrum’ da yoğun bir şekilde tartışılırken çevre örgütleri de ayağa kalkmış durumda. Ayrıca bu ne telaş bu ne acele… Danıştay’ın kararı beklenmeden Pandemi döneminde mal kaçırırcasına bu ne acele tavır” dedi.
Bodrum’da yarım kalmış Devlet Hastanesi var hem de çok uzun zaman evvel temelleri atılmış kaba inşaat halinde yıllarca bekletiliyor. Neden bu pandemi Döneminde hastahaneye öncelik verilmiyor.
Diyanetin fazla parası varsa gelsin şu Devlet Hastanesini bitirsin.
Yoksa doktor hastane işine fazla inanmıyor mu? Külliyedeki hocalarla mı bu pandemiye karşı mücadele etmeyi düşünüyor.
Bodrum’un nüfusu 200.000 den 470.000 e çıkmış durumda ve bu insanların acil hastaneye ihtiyaçları bulunmaktadır. O nedenle külliye nin hiçbir acelesi yok zaten Külliye ye acil ihtiyaç yok.
Bodrum Kamuoyu bir araya gelir o bölgeye yapılması gereken Külliye mi Camii mi ibadet yerimi kararı Bodrum Halkı versin. Eğer bizi çok düşünüyorlarsa Bodrum’un acil ihtiyaçları o kadar fazla ki”
Av.Remzi Kazmaz