Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Av. Remzi Kazmaz

Av. Remzi Kazmaz
MARAŞ KATLİAMI SIRLARI İLE 44. YILINDA
19 Aralık 2022, 18:01
 
1978 Maraş katliamıyla ilgili istihbarat belgeleri açıklansın
 
Kahramanmaraş'ta 1978 yılının son günlerinde meydana gelen Alevilere yönelik katliamın üzerinden 43 yıl geçti. Resmi rakamlara göre olaylar sırasında 111 kişi öldü. 917 ev ve işyeri ile kamu kuruluşları ve özel şahıslara ait araçlar yakıldı. Yargılamalar sonunda hapiste hiç kimse kalmadı. Ceza alanlar aflarla hapisten çıktı. Maraş katliamı da faili meçhul kaldı.
 
“Yakın tarihimizdeki Alevilere yönelik katliam zincirinin en büyük halkasını oluşturan 1978 Maraş katliamı, üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen gizliliğini koruyor. Dava dosyası üzerindeki gizliliğin kalkmaması kamu vicdanı açısından rahatsızlık vericidir. Gizlilik kalkmıyorsa halen gizlenmeyi gerektirecek unsurlar var demektir.
 
İddianame ve gerekçeli karardan, Maraş’ta yaşanacak katliamla ilgili istihbarat alındığı anlaşılıyor. İstihbarat alındıysa neden yeterince önlem alınmadığının ortaya çıkarılması gerekmektedir.
Maraş katliamıyla ilgili MİT, askeri istihbarat ve polis istihbarat örgütlerinin belgeleri yargı denetimine açılmalıdır. 111 kişinin kadın, çocuk, hamile demeden katledilmesine neden olan ve binlerce kişinin de son anda kurtarıldığı katliamın aydınlatılması için bu belgelerin kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Belgeler açıklanmazsa Maraş gibi Alevilere yönelik Sivas, Çorum, Gazi Mahallesi, Madımak gibi katliamlar zinciri karanlıkta kalmaya devam edecek.image
 
AK Parti iktidarları döneminde 2009'da başlatılan Alevi açılımı süreci devam ediyor. Ak Parti Hükümeti, samimi bir açılım yapmak istiyorsa bu gizlilik kaldırılmalı, istihbarat belgeleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır. AK Parti hükümeti, insanlığa karşı işlenen bu katliamı aydınlatarak işe başlarsa, bundan önceki hiçbir hükümetin yapamadığını yaparak tarihteki yerini alacaktır. Aksi halde AK Parti’nin 13 yıllık Alevi açılımı sürecinde yeni, samimi bir sayfa açılmayacaktır.”
 
image
 
Remzi Kazmaz

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR