Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
IŞİD NEDEN SALDIRDI - Ahmet İnsel
15 Kasım 2015, 15:29

 

CİDDİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN OLDUĞU BİR ORTAMDA SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİ

''Fransa'daki özellikle son dönemde cihatçı çevrelere yönelik operasyonların artmasıyla bağlantılı olması lazım. İkincisi Fransa'dan Suriye ve Irak'a giden ciddi miktarda Fransız kökenli cihatçı var. Onların bir kısmının geri dönüp eylem yapmış olma ihtimali var. Bunlar şu anda çok genel değerlendirmeler... Fransa'da bir kaç gündür genel bir 'kırmızı alarm' olarak adlandırılan güvenlik önlemleri başlamıştı. Ciddi güvenlik önlemlerinin olduğu bir ortamda bu saldırıların gerçekleştiğini belirtmek gerekir. Şu anda saldırıyı hangi örgütün yaptığını söylemek mümkün değil. Doğrudan tanıkların sözlerinden hareketle bunun IŞİD, El Kaide veyahut ona benzer ilişki ağları içinde olan kişilerin eylemi olduğunu söyleyebiliriz.

KİMLİK TESPİTİNDEN SONRA OLAY AYDINLIĞA KAVUŞACAK

Şu anda 8 kişiden 7'si kendini patlatarak öldükleri için kimlik tespiti yapılamıyor. Bir kişi sadece polis tarafından vurulmuş. Kimlik tespitlerinden sonra olay aydınlığa kavuşacak.

DÜNYAYA MESAJ: BİZ DÜNYAYA KAOSU TAŞIYACAĞIZ

Bütün dünyaya 'Bize kaosu yaşatıyorsunuz. Biz bütün dünyaya kaosu taşıyacağız' mesajıdır. Artık hemen hemen bütün bu eylemlerde karşımıza çıkan tablo eylemciler rehin alma, pazarlık yapma amacıyla hareket etmiyorlar. En fazla insanı öldürecek ve kendileriyle birlikte ölecek eylemler yapıyorlar. Eylemcilerin pazarlığa girmesi yok burada.

image

BİR TÜR SAVAŞ ORTAMINDA YAŞAR GİBİ OLUNACAK

Bugün Fransa'da Charlie Hebdo saldırısından sonra alınmayan önlemler alındı. Olağanüstü hal ilan edildi. Paris ve çevresindeki mücavir bölgede okullar, müzeler, havuzlar, sinemalar kapalı yeni bir emre kadar. Fransa'daki okul gezmeleri iptal edildi. Sınırlar denetim altında... Paris'te sokağa çıkma yasağı yok ama belediye halen insanların çok acil ihtiyaçları olmadığı sürece sokağa çıkmamalarını rica ediyor.Çünkü 8 saldırgan dışında başka saldırganların olması veyahut başka eylemlerin de yapılabileceğinden endişe ediliyor. Önümüzdeki dönemde bir tür savaş ortamında yaşar gibi olunacak zannediyorum. Bunun çok büyük yankıları olacak.

DEVLETİN BUNU FIRSAT BİLEREK ÖZGÜRLÜK ALANLARINI KISITLAMAMASINA İZİN VERMEMEK GEREKİYOR

Bir kesim arkadaşım bunun Fransa'nın 11 Eylül'ü olduğunu söyledi. Aslında bir tür savaş yaşıyoruz, parçalı bir savaş... Bu düzensiz savaşta soğukkanlılığı korumak, öte yandan da güvenlik devletinin bunu fırsat bilerek özgürlük alanlarını çok daha fazla kısıtlamasına izin vermemek gerekiyor. Olağanüstü hal bizdeki olağanüstü hali andırıyor. 10 gün için geçerli bu şimdilik...

Ahmet İNSEL

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR