Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
O GÜN NEDEN SORUŞTURMA AÇILMADI
5 Eylül 2016, 12:33

 

Tarih 26 Aralık 2014 idi. Yani nerdeyse iki yıl önce...  TV'de o geceki programda konu bir şekilde Hüseyin Çapkın ve Hüseyin Avni Mutlu ikilisine gelmişti. Ben haberci kimlikli bir gazeteci olmadığım için illa bildiğim her şeyi söylemeyi ve yazmayı tercih etmem. Fakat o gün konu bu ikiliye gelince dayanamayıp hakikatleri pat diye ifade etmiştim. Cumhuriyet gazetesi hemen bir gün sonra bu konuştuklarımı haberleştirdi. Cumhuriyet gazetesi başlık olarak da söylediklerimin asparagas olduğunu ima eden -Onları da paralel ilan etti- diye bir başlık kullanmıştı. Haber şöyleydi...

***

Beyaz TV'de Erkan Tan'ın modere ettiği programda Rasim Ozan Kütahyalı,  eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın 'paralel yapı elemanı' olduğunu iddia etti.

"Ankara'yı değil Pensilvanya'yı tercih ettiler"
Gezi Parkı'ndaki olayların sorumlusunun 'paralel yapının polisi' olduğunu savunan Kütahyalı, "Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü ve Valisi de Pensilvanya'ya bağlıydı. Çok açık söylüyorum, bilerek söylüyorum. İsteyerek değil ama zorunlu olarak bu ikili Ankara'nın güdümünden çıkmıştır. Çıktığı için bu olaylar olmuştur. 31 Mayıs 2013'teTayyip Erdoğan yapayalnızdı. Biz bunu görüyorduk ve dişlerimizi ısırıyorduk. Bunu bu şekilde aynen söylemek bir acziyetin ifadesi olurdu. Onlar -Çapkın ve Mutlu- belki cemaatçi değil ama kontrol altına girmişlerdi. Vali için bir şey diyemem ama Hüseyin Çapkın cemaatçi değildi fakat kontrol altındaydı. 31 Mayıs'ta çadırların yakılması olayının cemaatçi polislerin işi olduğunu ilk benim eşim Nagehan Alçı yazdı. Bu yüzden cemaatinsaldırısına uğradı" dedi.
image

***

Bu açıklamam ve bu haberden sonra hiçbir soruşturma açılmadı. Daha doğrusu bu ikiliyi soruşturmak isteyenler devlet içindeki iyi saatte olsunlar tarafından engellendi. FETÖ 2013-16 döneminde bile kendine çok zarar verebilecek soruşturmaların bazılarını kapattırmayı başardı. FETÖ çok farklı enstrümanlarla istediğini yaptırmayı biliyordu. Fakat 15 Temmuz ihanetinden sonraki süreçte soruşturmalar ilerledi ve yorumsuz olarak aktaracağım iki haber ajanslara düştü...

***

5 Ağustos 2016:
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınaneski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.
"FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Anayasal düzeni silah zoru ile ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamaları yöneltilen Mutlu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndaki 6 saat süren sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

***

3 Eylül 2016:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ'nün 'Mülkiye Yapılanması' soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın FETÖ üyeliğinden tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklandı..

Rasim Ozan Kütahyalı - SABAH

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR