Güzel ülkemiz için yazıyoruz - % 78 LİK SAMSUN ŞAŞIRTTI - Ahmet Güler Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/yazarlar/KONUK-KOLTUGU/30295/-78-lik-samsun-sasirtti--ahmet-guler

 

KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
% 78 LİK SAMSUN ŞAŞIRTTI - Ahmet Güler
28 Mart 2017, 20:50
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun mitingini yerinde izleyen Ahmet Güler yazdı
 
“EVET” mitinglerinde eski heyecan yok.
 
Son seçimlerde AK partiye %66 oy veren Samsun’da hiç böyle durgun AK Parti mitingi görmemiştim.
Aile işleri için memleket Samsun’dayım, Cumhuriyet Meydanında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “EVET” mitingi var.
 
Hayır diyenlerin sebep ve korkularını yeterince biliyorum. Ama necip yüce milletimizin önemli bir kısmı da “Evet” diyor. “evet” cileri de tanımak lazım. “Evet” in doğrusunu – yanlışını anlamak lazım. Belki birşeyler atlıyoruz.
 
Bu çerçevede sürekli sanal ortamdan dinlediğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı birde canlı dinleyeyim diye miting alanınına gittim.
 
Alan daha sabah erkenden hareketlenmeye başlamıştı zaten. Nedense bugün Samsun’da orta eğitim kurumları da tatil edilmiş, gençler, yaşlılar, arabalarla, otobüslerle gelen akın akın millet, ellerinde bayraklar, “evet” flama ve şapkaları ile meydana dolmaya başladılar.
 
Kimsenin dikkatle dinlemediği bir iki politika hamaset konuşmalarından sonra, Sayın Cumhurbaşkanı büyük bir tezerrühat ile konuşmasına başladı. Anayasa maddelerinin içeriğine filan pek fazla girmedi, CB kendi döneminde yapılan başarılı icraataları, duble yolları, sağlık alanındaki iyileştirmeleri filan anlattı.
 
Zaten sesi de kısılmış vaziyette idi. Konuşma içeriği zaten son 5 yıldır konuştuklarından çok farklı değildi.
 
image
Millet sanki Sayın Cumhurbaşkanının ne konuşacağını ezbere biliyormuş gibi, daha konuşması yeni başlamışken dinlemeye gelen topluluk akın akın eve gitmeye başladı. Sahnenin ön tarafındaki kemikleşmiş AK Partililer yerlerinden kıpırdamaz iken arka taraflardaki topluluk seyrekleşmeye başladı.
 
Genelde tam bir heyecansızlık hakimdi.
 
Girişte Türk Bayrakları, başka flamaları bile 5 TL’ye satıyorlardı. Daha önce de bir çok AK Parti mitingini izlemiştim. Bu kadar sönük olanı hiç görmedim. Samsun’da son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Erdoğana %66 oy vermiş bir AK Parti seçmeni var. Destek MHP’den de %12 var. Yani hesaba göre %78′ gibi bi”evet” çıkması lazım.
 
Samsun’daki sönük mitingi görünce “evet” oylarında en azından Samsun’da bu orantının tutturulmayacağı aşikar.
 
Normal secimlerinde verilen vaadler, ümitler bu mitinglerde hiç yok, belki “Evet” diyeceklerin hayatında hiç bir şey değişmeyecek.. Sadece Çok sevdikleri Liderleri anayasal bir zeminde güvencede olacak diye heyecan kaybolmuş.
 
Kendi tabanında bile EVET evet heyecanı yaratamamış AK Parti ve MHP’nin “Evet” için çok daha fazla uğraşmaları gerekiyor galiba.
 
image
 
 Ahmet Güler
Şeffaf Gazete