Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUK KOLTUĞU

KONUK KOLTUĞU
MUSTAFA CENGİZ GERÇEĞİ - Ferhan Tezcan
19 Ocak 2019, 17:11
 
1949 yılında doğdu. Nizipliydi. İlköğretimini Nizip'de. Orta öğrenimi de yine Nizip'de yaptı.
Lisede yer değiştirdi Gaziantep'e gitti. Liseyi orada bitirdi.
 
Artık Üniversite kapısı gözükmüştü. Bu kez Ankara 'ya yürüdü. Siyasal  Bilgilere girdi. Bitirdi. Devlette çalışmak en çok istediği konulardan biriydi. Köy-Koop'larda çalışmaya  başladı. Bülent Ecevit'in en başarılı olduğu bir devlet hareketiydi. Onunla birlikte 'ter dökenlerden' oldu. İçi  içine  sığmıyordu. 
 
image
 
Sonra 'Tansaş'ın başına geldi. 28 yaşında en genç genel müdür olarak ortaya çıktı. Başbakan Turgut Özal beraber çalışmak  istediğini iletti. Devletten sıkılmıştı. Özel sektöre geçmek istiyordu. Akaryakıt işine  girdi. Sektörün birliklerinde başkanlık yaptı. Benzin istasyonu açtı. Hatta yazar Hıncal Uluç'un saldırıya uğradığı istasyonun sahibiydi. Teknik direktör Mustafa Denizli en 'sıkı' dostlarından biriydi. Askerlerden de tanıdıkları vardı. Düzgün bir iş adamıydı. Kibardı. İyi bir aile babasıydı. Sonra gün geldi Galatasaray Kulübü  Başkanı oldu.
 
FUTBOLA YABANCIYDI
 
Futbolla pek ilgisi yoktu. Basketbolla da ilgilenmezdi. Galatasaray Dursun Özbek'den çok çekmişti. Seçime gidiyordu. Turgay Kıran gibi, Dr.Ahmet Özarslan gibi camianın tanıdığı isimlerle kongreye girdi,kazandı.
 
image
 
Galatasaray'da  kimsenin tanımadığı bir isimdi. Futbolla pek haşır-neşir olmadığı için Teknik direktör Fatih  Terim'e güveniyordu. UEFA işlerine koşturmaya başladı. Hukukcularına destek veriyordu.
 image
 
Galatasaray o arada Terim'in çabasıyla lig şampiyonluğunu kazandı.
 
İşler güzel giderken Gomis olayı patladı. 3  miyon parayı vermek istemeyince Fransız  kaçtı. Terim'e söz verdikleri santrfor da alınamayınca işler sarpa sardı. Koca Şampiyonlar ligi  elden  gitti. Zarar 130 milyon TL'di. Ardından Fenerbahçe maçı geldi. Çıkan kavgada hem Fatih Terim  hem de futbolcular ağır cezalar aldılar. Başkan neredeyse hergün demeç veriyor cezası 150 güne kadar çıkıyordu. Galatasaray tarihinde bu bir ilkti. Fatih Terim'i de, futbolcuları da yeterince savunamamıştı.
 
BASKETBOL HATASI
 
Futboldan anlamıyordu. Basketboldan da. Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yendiği basketbol maçından sonra söylediği  'Bu  20 yıllık basketbol tarihimizde büyük başarı' demesi uzun süre konuşuldu. Bu arada santrfor konusu hergün  gündeme geliyor, ama  başkandan  ses çıkmıyordu. Meşhur Asbaşkan Abdürrahim Albayrak 'Bir, iki, üç'diyor taraftarı  büyük  beklenti  içine sokuyordu. Başkan bu arada  arkadaşlarının yanında Fatih Terim'e sallamış 'Kimi almaya  kalksak UEFA tepemize biniyor, sonra  geri  çekiliyoruz. Bir de başımıza şimdi de Serdar Aziz-Eren Derdiyok  konusunu  çıkardılar. Ne yapalım yani' diye  fısıldadı. Bunu duyan basın da yazdı. Zaten yazması istenmişti. Ozan Kabak  ile Terim  anlaşmış, genç yıldız takımda kalmıştı. Ama  Stuttgart yönetimi ile  gizli gizli pazarlık içinde  olan yönetim Terim'e sormadan oyuncuyu satıverdi. Santrforlar hala  yoktu. Ligin ikinci yarısı başladı. Hala  yoklar.
 
image
TERİM'İN İSTİFASI CEBİNDE
 
Fatih Terim'in şimdi  ciddi biçimde  istifayı düşündügü ve Asya'nın bir Milli takımının başına geçeceği  konuşuluyor. Ama bekliyor. Bir istifanın yönetimi yerle bir edeceğide konuşulanlar arasında. Perde arkasındaki  gelişmelerde bir olağanüstü kongrenin gerçekleşeceği konusu. Ural Aküzüm sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Arkasında  Faruk Süren de, Burak Elmas da var. Ancak Cengiz kongreye pek yanaşmıyor. Adnan Polat'ın da adı geçiyor ve destek  buluyor.  Evet, Galatasaray'ı zor günler bekliyor. Bizde bekleyelim, görelim.
 
Ferhan Tezcan / Fotospor

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR