Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
İMAM NİKAHI SAPKINLIĞI ÖRTERMİ ?
5 Ocak 2012, 17:25

 

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun İkinci Kitabının ‘Kişilere Karşı Suçlar’ başlıklı İkinci Kısmı altında düzenlenmiş bulunan ‘Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar’ ın temas ettiği hükümler 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda ‘Adabı Umumiye ve Nizamı Aile Aleyhine Cürümler’ başlıklı fasılda düzenlenmişti. Bu suçlarda cinsel özgürlük yanında genel ahlak ve aile düzeni de koruma altındadır

Son yıllarda cinsel suçlar artmakta ve çocuk cinsel istismarı da ilk sıralarda yerini almaktadır. Çocukluk dönemi, cinsel gelişim ve bilgilenmenin henüz tamamlanmadığı bir süreçtir.

Bu sabah DHA muhabiri Koray Yılmazdemir’in ajanstan geçilen haberinde Bolu Mudurnu’da 11 yaşındaki bir kız çocuğunun hastaneye getirildi ve doktor kontrolünden sonra küçük çocuğun 8 aylık hamile olduğunun anlaşıldı. Bunun üzerine yanında bulunan, imam nikâhlı eşi olduğunu iddia eden 25-27 yaşlarındaki bir adamın doktorların diretmesine rağmen 11 yaşındaki kız çocuğunu eve geri götürmesi süreci tam bir utanç ve rezilliktir.

Doktorlar çocuğun hastanede kalması gerektiğini söylerler, adam buna karşı İmam nikâhlı karım der ve izin vermez.

.Bu hastanede doktor, güvenlik güçleri ya dur bakalım 11 yaşında olan bu çocuk hamile bunu polise bildirelim tutanak tutturalım demez mi? Evet demez.

Bu durumun sebebi o kadar kanıksanmıştır ki. Bu ülkede çocuklar o kadar savunmasız ki Anadolu’nun birçok şehrini gezdim çocuk gelinler o kadar sıradan bir durum ki.

Ülkemizde özellikle Anadolu’da ki eğitimsiz ve fakir ailelerin bu küçük kız çocukları geçim kaynağı aracı olmuştur.

Bir aile 11, 12, 13, 14 yaşlarındaki kız çocuğunu neden bir adama İmam nikâhı adı altında verir? Sanırız bunu bilmek için âlim olmaya gerek yok. Küçük paralar ile bu küçük çocuklar ailelerinden satın alınıyor. İmam nikâhı ile de bu satın alma yasallaşıyor.

14 yaş altı bir kız çocuğu ile İmam nikâhlı dahi olsa evlilik nasıl bir şeydir?

Koskoca yetişkin bir adam olarak, küçük bir kız çocuğu ile yatmak bana göre, bunun adı İmam Nikâhlı da olsa sapkınlıktır.

İmam nikâhı sapkınlığa kalkan mıdır? Örter mi bu insanlık suçunu? Evet, sanırız daha çok Doğunun gelenek ve ülkemizin bir kesiminde dini inanış olarak örtüyor.

Bunu yapanlar da peygamber efendimizin Hz. Aişe ile 9 yaşında gerdeğe girdiğini böbürlenerek anlatırlar.

Bu tarz pedofili hastalığı eğilimi olanlara Eski diyanet işleri başkanı Süleyman Ateş ‘HURAFE’ olarak nitelendirmiş ve insanların kişisel zaaflarına Hz. Muhammet’in hayatından yalan yanlış örnekler vermemesi gerektiğini söylemişti. Sayın Süleyman Ateş’in dediği gibi bu yazımızın konusuna da çok güzel bir örnek oluşturmaktadır. Kimse sapkınlıklarını Din kuralları arkasına saklamaya çalışmamalı ve yalan yanlış hurafeler ile resmiyet kazandırmaya çalışmamalı. Artık yaptığınız utancı bir siz görmüyorsunuz, kafasını kuma gömen, ama kıçı açıkta kalan bir deve kuşundan farkınız olmadığını anlamanız lazım

Gelişmiş ülkelerde bu tip bir vakanın cezası Pedofili suçudur. 

Pedofili; çocuklara karşı cinsel duygular beslenmesine neden olan zihinsel bir hastalıktır hatta çocuk tecavüzü gibi olaylara bile varabilen ağır bir vakadır.

Bu konuda en duyarlı Avrupa ülkelerinden biri Çek Cumhuriyeti’dir, 14 yaşından küçük bir çocuk ile her ne sebepten olursa olsun cinsel yakınlık kuran kişiye kimyasal ilaç ile hadım etme cezası verilir.

Birçok Avrupa ülkesi ve Amerika’da ise Pedofili tedavi, müşade süreci uzun yıllar geçirilen bir süreçken bu durum Türkiye’de adeta sıradan aile içinde kanıksanmış örtülen bir vakadır.

Buna göz yummayalım, afişe edelim.

11 yaşında imam nikâhlı eş olmaz, olsa olsa para ile alınan 21.yüzyıl çocuk köleleridir bunlar…

İslamiyet köleliği yasaklamamıştır. Bununla beraber köle edinmeyi zorlaştırmış ve kölelerin azad edilmesini teşvik etmiştir ama ahlaksız bir zihniyet hala Anadolu insanının adını lekelemeye devam etmektedir.

İmam nikâhı yapmanız sizin bir Pedofili vakası olduğunuzun üstünü örtmez.

Mutlu DEMİRDELEN /   Şeffaf Gazete

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR