Güzel ülkemiz için yazıyoruz - HALKININ KAHRAMANI DENKTAŞ'IN ARDINDAN (1 ) Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/10747/halkinin-kahramani-denktasin-ardindan-1-

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
HALKININ KAHRAMANI DENKTAŞ'IN ARDINDAN (1 )
27 Ocak 2012, 20:53

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümü ardından ona ait pek çok anı yazılmaya başlandı bile.
 

 Önümüzdeki süreç'te Kıbrıs Türklerinin lideri ve KKTC kurucusu Rauf Denktaş'ın birçok anısı ortaya çıkacaktır bunlar genelde onun kahramanlığı, devlet adamlığı ve vatanseverliği uğruna hayatından kesitler aktarılacaktır onunla ilgili anısı olan bunları gün ışığına çıkaracaktır.
 Eminiz ki Denktaş ile ilgili birçok bilinmeyen  ortaya çıkacaktır çünkü Rauf Denktaş'ı tanıyanlar iyi bilir ki o tam bir halk adamıdır. Kıbrıs’ın hangi köşesine gitseniz kime onunla ilgili bir soru sorsanız hemen onunla ilgili bir  paylaşımılarını anlatırlar.
Onu bazen Magosa'da liman yanındaki tarihi evlerin arasındaki kafeleri ziyaret ederken, bazen Amerikan şirketi CMC’nin bir çevre katliamı yaptığı Lefke'de halkın arasında kahve önünde ahali ile çay içerken, bazen Girne çarşısındaki esnafın dükkânına apansız girip NAPAAN derken, bazen Rum tarafına pazarlıklar neticesi ile verilme paranoyası ile evlerinde, işyerlerinde her an taşınacak gibi oturan Güzelyurt’un işsizlikten adeta siftah yapamaz hale gelmiş esnafını ziyaret ederken görmeniz işten değilmiş.

 

Sanırız Merhum Denktaş’ın Cenazesindeki sevgi selinin asıl nedeni de halkına olan bu düşkünlüğü ve duyarlılığıydı.
O hayatını Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne adamış bir lider olarak hep anılacak hiç unutulmayacaktır.
Özellikle Annan planı döneminde Türkiye'deki iktidar ile arası bir türlü barışmayan Denktaş'a belki o dönem halkına karşı en mahcup olduğu hak etmediği dönemi yaşatılar.
Biz iyi hatırlıyoruz özellikle Ak Parti iktidarı o dönem Sayın Mehmet Ali Talat politikasına açık çek vererek onu destekleyip bir yandan da Türk basınındaki Ak Parti yandaşı medya ile Denktaş’a karşı adeta bir linç kampanyasına imza atmışlardı.

 

Hem Kıbrıs'ta hem Türkiye'de azda olsa Denktaş'a karşı bir tepki bloğu oluşmuştu. Gün oldu devran döndü Ak Parti Kıbrıs'ta yanlış bir politikaya destek verdiğini anladı ama iş işten geçmişti başkan üzülmüş kırılmış yılların devlet adamı bir köşeye itilmişti..
Hatta onların Denktaş hakkındaki bu acımasız tavrı bir görüşe cesaret verdi ve Türkiye'de çok popüler olan Ergenekon davası içine onu çekmek isteyen işgüzar savcılar dahi oldu.

Bunların hepsi dezenformasyondu onu sevenlerine karşı itibarsızlaştırma operasyonuydu Denktaş olduğu sürece  kimse Kıbrıs Türkünün varlığına zarar verecek bir politika üretemezdi,bunu az daha başaracaklardıda . .
Neden bu yapıldı ? sorusuna cevap, o gün için Türkiye Cumhuriyeti resmi Kıbrıs politikasına karşı adeta isyan eden bunu kabullenmeyen kurucu başkana karşı sus oyun bozma senin devrin bitti çekil köşene bak çok konuşursan sadık dostların olan TSK paşalarının durumu ortada sende yanlarına  gidersin tarzında aba altından sopa gösterildi ve susturulma yoluna gidildi.
Tüm Kıbrıs halkı bilir Lefkoşa'da Denktaş’ın bir ofisi vardır ve bu ofis sağlık sorunları başlayıp hastaneye yatacağı güne kadar çat kapı gelen Kıbrıs halkı için açıktı ve Denktaş hep oradaydı Halkına Kıbrıs için doğru bildiklerini onları uyanık tutm
aya çalıştığı öğretilerini dinlemeye buraya giderlerdi.
 

O kapı halka kapansın diye olmadık tenkitler baskılar yapıldı ve Ak Parti hükümetinin baskıları ile Kıbrıs Türk halkının kişisel ekonomisi etkileyen kararlara direnmeye çalıştı çünkü oda bir halktı yaşam tarzı Kıbrıs Türkünün aynası idi ,bir defasında geçinemiyorum çığlığı attı bu Türkiye’den duyulsa da ciddiye alınmadı.
 

Tabi alınmaz Türkiye’de bir dönem bile milletvekilliği yapsanız maazallah ömrünüz boyunca size ve sülalenize yetecek ganimet biriktirirsiniz ve bu politikacılar Türkiye’de çoğunluktur.

Dünya'daki küçük ve özellikle Müslüman ülkelerde en zengin kişiler ülke başkanları, prensler ve diktatörlerdir : o yüzden Türk halkı anlayamadı konuyu ,inanmak istemedi ,koca halk kahramanı Kurucu Cumhurbaşkanının ekonomik sıkıntı çektiğine.

Ziyaretine gelenlerin günlük çay kahve yada küçük ihtiyaçlarına cevap verecek para sıkıntısı çektiğine  inanmak  istemediler.

Sayın Denktaş’ın geçinemiyorum feryadının farkında olanlar ise Türkiye'de o gün Kıbrıs politikasını yanlış bildikleri doğru üzerine dizayn etmek isteyenlerdi ve bu duruma hafiften badem bıyık altındanda gülüyorlardı.

.
Evet, gerçekten geçinemiyordu ve yaşama gözlerini yumduğu son anlarda dahi bu ekonomik çıkmazın içinde idi ve karısına bırakacağı borç yükü ona ağır geliyordu.

Evet halk kahramanı KKTC kurucusu özgürlük savaşçısı Denktaş hak etmediği bir son dönem geçirdi ve bir borç yükü ile öldü.
Yazımın 2.Bölümünde Rauf Denktaş’ın son dönemini yakınlarından aldığım bilgileri, onların anlarını, kredi çektiği Türk ve Kıbrıs bankalarını yazacağım.

O Torunlarına para bırakmadı ama onlara miras olarak bir vatan toprağı bıraktı .

Kıbrıs Türkü artık Rum boyunduruğunda yaşamayacak bir düzene kavuştu

.Allah rahmet eylesin Direnişçi,özgürlükçü  kahraman halkının içinde  rahat uyu.

image

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlığında Kıbrıs halkına her zaman kapısı açık olan çalışma ofisi

image

Rauf Denktaş'ın son yolculuğunda 10 km yürüyerek ona  eşlik eden sevgi selinin arasında olmaktan onur duydum

Mutlu Demirdelen / Şeffaf Gazete