Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
BEST MODEL 1. OLMAK YETMİYORMUŞ
17 Şubat 2012, 20:45

TÜRKİYE'NİN BEST MODELİ OLMAK YETMİYORMUŞ

Moda dünyasının göremediği  Best  Model Tuğba Melis Türk

Türkiye’de son yıllarda manken yetişmiyor bunun çeşitli  sosyal kültürel sebepleri  olabilir.

Ya da tekstil, moda sektörünü bir avuç insanın kontrol ettiğinide söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fashion Week yapıldı ve Türk moda tasarımcıları yine koleksiyonları ile göz kamaştırdılar.

Büyük emek vererek hazırladıkları kolleksiyonları podyumda taşıyan modellerin başarılı olanları olduğu kadar tasarımcıların güzelim kıyafetlerini taşımaktan hatta podyumda yürümekten aciz modeller vardı.

Özge Ulusoy ve Didem Soydan gibi Türkiye’nin en iyi modelleri sanırız manken azlığından o kadar fazla defileye çıktılar ki adeta ayakta duracak halleri kalmadı bu mankenlerin.

Tasarımcılar haklı başarılı profesyonel o kadar az yerli model var ki bu iki gözde mankeni bu yüzden manken kadrolarında görmek istiyorlar. Bir de bunlara Merve Büyüksaraç’ı ilave edebiliriz.

Tuğba Melis Türk adını sanırız moda sektöründe olan birçok insan tanır ya da tanıması gerekir, çünkü Tuğba Melis son Best Model 1. Seçilen mankenimiz. Yurt dışında bu yıl Türkiye’nin en iyi mankeni olarak temsil edecek.

İstanbul Fashion Week’te misafir olarak defile izlemeye gelen son Best modele Şeffaf Gazete moda yazarı Buket Şengül ile sorduk… Neden yoksun bu defilelerde, sen mi istemedin burada olmayı?

Melis öncelikle kimseyi karşısına almak istemediğini ve sansasyon olacak bir şey söylemek istemediğini belirtti.

 Ben son Best model 1. Oldum bu ülkenin en önemli manken yarışmasıdır bu ve ben İFW’de defile alamıyorsam bu beni görmek istemeyen moda camiasındaki tasarımcı marka yetkilileri ve koreografların takdiridir.

Demek ki podyuma çıkan arkadaşlar çok daha bu işte profesyönel saygı duyarım: derken sadece güzelliği ve işindeki başarısını değil aynı zamanda onurlu ve kişilikli duruşunuda ortaya koydu.

Ben mankenlik yapmayı tabiki çok arzuluyorum ancak sanırım benim için en doğru yol oyunculuk olacak çünkü bir defileye çıkmak için kimsenin özel kontrolüne girme niyetim yok. Bazılarının manevi kızı olmak bu sektörde avantaj gibi görünse de ben kendi yolumda ilerlemeye kararlıyım diye konuştu.

image

Son Best Model 1. olan Furkan Palalı  Tuğba Melis Türk

NEDEN YETMİŞBEŞ MİLYONLUK TÜRKİYE’DE YENİ YÜZLER YETİŞMİYOR?

30 yaş üstü bir sürü manken eskisinin hala emekli olmadığı ve moda camiasında birçok gencin manken olma hayallerini bitiren model sektörünün duayenleri nin  defilelerinde neden 10 yıldır aynı mankenleri kullandığı markalar tarafından sorgulanmadıkça büyük emek ile hazırlanan adL & Cengiz Abazoğlu defilesi gibi önemli moda olaylarını, yürümesini bilmeyen Avrupa’dan cafede çalışırken boyu uzun diye getirilen sözümona mankenlerin elinden kurtaramazsınız.

Bu arada Adil Işık ve Cengiz Abazoğlunu kutlamak gerek İFW’nin en iyi mankenini ve kolleksiyonunu İstanbullu moda severler ile buluşturdular. Ancak manken kadrosu ayakkabı ve yanlış podyum zemin kaplaması defileyi adeta sabote etti. Ana Beatriz Barros tüm İFW’nin yıldızı oldu.

Tuğba Melis Türk sadece bir örnek;  yazık etmeyin bu genç arkadaşlara şans verin. Tamam, siz ölene kadar koreograflık sanat yönetmenliği menecerlik yapabilirsiniz buna siz karar verirsiniz ama yazık bu genç jenerasyona sizlerin yüzünden nice tescilli güzeller manken kralicesi seçilen gençler bu sektörden uzaklaştı.

Biliyoruz sizler şu an it ürür kervan yürür diyorsunuz, yürüyün bakalım beyler ALLAH yolunuzu açık etsin nasılsa Devlet arkanızda.

Mutlu  Demirdelen / Şeffaf Gazete

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR