Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AKMERKEZ YÖNETİMİ İLE DÖKÜLÜYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/15210/akmerkez-yonetimi-ile-dokuluyor

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
AKMERKEZ YÖNETİMİ İLE DÖKÜLÜYOR
20 Ekim 2012, 18:34

 

Uzun yıllar İstanbul'un en popüler AVM si olarak bilinen Akmerkez özellikle yabancı yatırımcı ile ortaklığa girip daha sonra tadilata başladıktan sonra çaptan düştü.

Akmerkez bir zamanlar  İstanbul’un 1 numaralı AVM si olarak faaliyet gösterilirdi, şimdi anlaşılıyor ki geçmişte 10 yılı aşkın İstanbul’un en iyi Alışveriş merkezi olmasının nedeni çok kaliteli hizmet anlayışı değil alternatifsiz olmasıymış.

Neden bunu söylüyorum, İstinyepark, Kanyon, Cevahir gibi AVM’ler açılınca ilk anda Akmerkez’e bağlı müşteri kitlesi direndi bir yere kıpırdamadı.

Coriyo Akmerkez'e ortak olduktan sonra  uzun süren tadilat dönemi içeriyi adeta harabe gibi yapıp ,özellikle yaz aylarında sağlıklı çalışmayan klimalar ,içerideki hava slikasyonu sorunları  yazın burayı gelinmez hale getirmişti.

Etiler ,levent bölgesi halkı  alışveriş için İstinyepark’a günlük daha kısa ihtiyaçlar ve yemek sinema için Kanyon’a gitmeye başladı.

Akmerkez’e gidip birkaç ünlü göreyim alışverişimi de orada yaparım deyip o bölgede oturmayıp Akmerkez popülerliğinin çektiği ciddi bir müşteri kitlesi vardı, A plus müşteri Akmerkez’deki tadilat mezbeleliğinden kaçınca o popülaritede ortadan kalktı ve uzun yıllar süren hatta içerde yasadışı büyültme yapılıyor denilerek şikâyet edilip mühürlenen bölümler bile oldu. Basına  yasadışı tadilat oluyor diye  uzun zaman haber olan çarsı bu günlerde eski havalı günlerinden çok uzak.

image

Akmerkez neredeyse günün her saati bomboş ,kötü yönetim çarşıyı bitirmiş durumda

Eskiden Akmerkez mağazalarında çalışanlar ve marka sahipleri ya müşteriyi kovsak gitmez nereye gidecek derlerdi, şu an birçok marka sahibi zararına Akmerkez’de direnmeye çalışıyor.

Bu işletme kötü yönetiliyor ve  böyle devam etmez AVM uzmanı  Avi Alkaş bile Akmerkez'i  kurtaramaz,

Yakında 5 büyük mağaza yada ‘BMD’ üyeleri burası artık bizim için külfet ya kiraları tekrar revize edelim yada bizim üyelerimiz bu işin altından kalkamıyor derse ne olacak. İyi bilançolar ile güzel paraya çarşı CORIO'ya satıldı ,taze para geldi fakat bir dinamizm gelmedi.

TADİLAT BİTTİ AVM HALA DÖKÜLÜYOR

Uzun yıllardır ofisim levent bölgesinde olduğundan özellikle son on yılda akmerkeze çok giderdim, öyle yemekleri ,akşam eş dost buluşması sinema vs. zamanımızı orda geçirirdik

Kanyon açılınca yaz dönemi cazip geldi püfür püfür restoranlar ,çok kaliteli sinema, ama orada kış problemliydi ve Akmerkez’in tadilat halindeki mağara hali döneminde sadık müşteri oldum.

image

Kanyon AVM bölgede popüleritesini büyük ölçüde arttırdı  ve günün her saati çarşı cıvıl cıvıl

 İstinyepark açılınca dostlarımla orada buluşup ,oraya gitmeye başlayınca kalite farkı anında belli oldu.Daha sık gitmeye başladım. Bu arada ofis Levazım bölgesine taşınınca haftada 5 gün gittiğimiz Akmerkez’e gitmeyi biraz seyrekleştirsemde öyle yemeklerinde giderdim

Ama bu gidiş gelişlerimde çarşının devamlı boş olması eskiden gördüğüm hiçbir simayı artık görmemem karşısında ne oluyor diyordum ki bir olay bunu anlamama yetti.

AKMERKEZİ KÖTÜ YÖNETİM ÇÖKERTMİŞ

3 Ay önce Akmerkez’den içeri girerken kapı sacı kalkmış neredeyse ayağımı parçalayacaktı ,deri spor ayakkabı derisi yarıldı, personele bu ne dedim umursamadılar, sinirlendim müdür aradım çarşının başıboş teknik müdür diye biri geldi, dilekçe yazdık ona tespit ile imzalattım.

Arayan olmadı  çatkapı yönetime gittim ,adını kullanmayacağım şişman kısa boylu halkla ilişkiler sorumlusuna  ,kısaca dilekçeme neden dönmediniz, burada birinin parmağı kopabilirdi, şansa deri ayakkabılı biri bu olayı yasadı dedim,bayan tatildeydim dönemedik size dedil,bende siz burda olmadığınızda Akmerkez'de  işler duruyormu dedim vebir müşteri olarak gördüğüm bir aç aksaklığı söyleyip gidecekken umursamaz tavır hissettim ve kapınızın kestiği lütfen ayakkabyı karşılayın dedim.

Halkla ilişkiler müdiresi şişman bayan pişkince siz ayakkabınızın yerine ayakkabı istiyorsunuz, bu çarşıda bilseniz müşteriler neler neler istiyor dedi ve bunu bana bir mail ile bildirin burası kurumsal bir şirket dedi. Tebessüm ettim tamam dedim çıktım olayın sonunu biliyordum mail attım resimleride bana dönülmeyeceğini biliyordum oysa ''.100 tll. lik ayakkabı vay Akmerkez vay.''

image

 Corio'nun Akmerkez'i kimlerin elinde heba ettiği belli oldu

Şimdi anlıyorum kimlerin başına o inşaat içinde alışveriş yaparken neler geldi ,belki mahkemelik olanda vardır. İşte dev Akmerkez’i bitiren tavır bu, müşterisine saygı duymayıp ayıplarını telafi etmemeleri.

Yanı başlarına Zorlu Center açılıyor bundan sonra işleri daha zor.Akmerkezi tadilatla toparlamaya çalışıyorlar fakat yönetim zihniyeti dökülüyor..

image

Akmerkez'in en büyük endişesi hizmete geçtiğinde müşteri kalan potansiyelinin erimesine sebep olabilecek Zorlu Center

Mutlu Demirdelen - Şeffaf Gazete.com