Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BEYOĞLU ESNAFININ DOSTU KİM ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/19102/beyoglu-esnafinin-dostu-kim-

 

Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
BEYOĞLU ESNAFININ DOSTU KİM ?
14 Temmuz 2013, 21:16

 

BEYOĞLU ESNAFI VE MİSBAH BAŞKAN DOSTLUĞU !

 Beyoğlu'nu Beyoğlu yapan gençlik ile bütünleşmiş ,sosyal yaşam ve kültür etkinlikleri ile iç içe yaşanan ilçe sarsılıyor.

Beyoğlu müdavimi gençlik ile 2 yıl önce masa sandalye operasyonu ile Büyükşehir ve Beyoğlu belediyesinin ekonomik idam kararı vediği esnaf şimdi  karşı karşıya..

Gezi Parkı olayları başladığından beri tartışılan bir diğer konu esnafın tavrı… Kimi esnaf direnişe karşı çıkıyor, kimisi ise destek veriyor…

Esnaf unutmuş olabilr ben hatırlatayım

'' Beyoğlu ,İstiklal ve Asmalımescit'le özdeşleşen sokak kültürü bugün itibariyle son buldu'' haberini hatırladınızmı ? Beyoğlunda masa sandalyeler kim tarafından kaldırılmıştı ?

Çok değil 2 yıl önceydi Taksim ,İstklal Asmalımescit'e ani bir baskın yapan zabıta ekipleri izinli - izinsiz sormadan mekanların dışardaki tüm masa ve sandalyelerini kırıp dökerek parçalamışlar ,karşı çıkan esnafı dövmüşlerdi.

Müşterilerinin altından sandalyeleri çekip parçalayan zabıta yetkilileri ,adeta sokak kabadayısı gibi terör estirmişlerdi.. Daha öncesinden sokakta masa bulundurma izni olan mekanlara da aynı uygulama yapılmış Beyoğlu esnafı kan ağlamıştı.

O günlerde esnafa tek destek o genç müşteriden gelmişti.

İŞTE BU YÜZDEN CUMARTESİ GECESİ HEP BİRLİKTE ASMALIMESCİT'TE BU UYGULAMAYI PROTESTO İÇİN TOPLANIYORUZ!

diyerek inadına Beyoğlu'na gelerek destek vermişlerdi

Bugün Beyoğlu Belediyesinin öncülüğünde yapıldğı iddia edilen bir kışkırtamadan söz edilyor.

Beyoğlu esnafının palalı saldırgana destek mesajlarının yayınlandığı görüntülerden sonra kafalar daha da karıştı.

Bir esnaf Beyoğlu Belediyesi’nin esnafın direnişçilere tavır koyması için çok ciddi baskı uyguladığını söylüyor .

Direnişe tavır koyanların borçlarının silinerek ödüllendirileceğini, direnişe destek verenlerin ise açıklarının bulunup ceza kesileceğini, hatta ruhsatlarının iptal edileceğine dair tehditler aldıklarını söyleyen esnaf bu baskının 31 Mayıs’tan beri sürdüğünü dile getiriyor,bu iddalar çok vahim..

Asmalımescit'te yer alan bir başka işletme esnafı ise , İstanbul ve Beyoğlu belediyeleri iki yıldır adeta bizi ekonomik idama mahkum etmişti,masa sandalyeler kaldırıldı ,belediye zabıtalarınca dövüldük.

Ben ve buradaki birçok arkadaşım bu zor günleri unutmadık ,bize Çapulcu denilen bu gençlik sahip çıkıp ,eylem yaptı.Bugün dışarı birkaç masa atabliyorsak bunların sayesinde ,namkör olmamak lazım.Biz çok zor durumdayız sokak araları sivil polis kaynıyor bir gurup eylemci gelip mekanda otursa hemen sivil olisler resimler çekiyor,bu biz esnaflarda korku ve baskı yaratıyor.

Beyoğlu'nda birçok işgalci ve ucuz kiralı vakıf kiracıları  var bunlar belirli yörelere ait insanlar ve yerlerin sağlama almak içn bizi geçindiren kitleye karşı saldırıyorlar.Biz Beyoğlu esnafı olarak bunu tasvip etmiyoruz ,gençlik akıllı kendilerine kötü davrananı kara listeye alıyor biz ekmek yediğimiz insanlara ihanet edecek yapıda karaktede değiliz ,zaten,dünden bu yana 10 marka ve işletme boykot için deşifre edildi eylemci ve esnaf arkadaşlara önerim lütfen sakin olalım,diyor

Esnaf bir polis değil ,eline sopa,pala  alması yanlış ,gün olur bu halk yaşa kuruya bakmaz bos sokakları evinize ekmek götüremediğimiz günlerde yanınızda kimler vardı ? Unutma esnaf dostum

Ortalık gergin herkes br adım geri adım atsın ilk adımı atmak devlete düşer ,öncelikle Diyanet dün yaplıan iftar öncesi biber gazı,kimyasal su ve plastik mermi zulmü için açıklama yapmalı

Sayın Mehmet Görmez TOMA gölgesinde iftarı ftar öncesi savaş görüntülerini görmüyormusunuz ?Bu açıklamayı bugün yapmayacaksanız ne zaman yapacaksınız... Belki bu fetva ile Polis - esnaf elele  sakinleşir,eylemci duraklar  ,olaylar durulur

Hayırlı Ramazanlar .....

Mutlu Demirdelen 

Şeffaf Gazete.com