Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
TOPHANELİ SALDIRGANLAR CİHANGİR'DE
4 Şubat 2016, 23:26

 

Cihangir’i basan Tophaneliler slogan ve küfürlerle etrafı taciz etti,Cengiz Semercioğlu ve Ayşe Arman tesadüfen taciz olayına  şahit olup vahim dialogları yazmışlar.

İstanbul’un Cihangir semtinde kalabalık grupların sloganlar eşliğinde gerçekleştirdikleri Ayşe Arman ve Cengiz Semercioğlu’nun sayfalarına taşıdığı taciz olaylarına tepkiler büyüyor.

image

Bu ne ilk ne son olacak…

Tophane semtinin STK destekli kriminal gençleri uzun süredir, Cihangir'i sosyal hayat ve ikamet semti yapmış kişilere saldırgan tutum sergilemekte.

İstanbul'un merkezinde kendi polisliğini yapan getto ‘’ Tophane ‘’

Çukurcuma, Galata, Karaköy gelişip değerlendikçe Tophaneli bir grup insan 'yaşam alanları daralıyor' diye, arkalarına siyasi söylemleri de alarak saldırgan tutum izlemeye başlamıştıimage

Bu yaklaşık 2005'ten bu yana yavaş yavaş büyüyen bir süreç

2010 yılında bu olaylar yine gündemdeydi, şikâyetler artmıştı Tophane'de açılış yapan bir sanat galerisi davetlileri dövülüp cam çerçeve kırılmştı.

Dönemin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tepkili açıklama yapmıştı…

O günlere de bu saldırılara polis müdahalesi etkisiz, yetersiz olunca, olaylar yargıya intikal etmeyince Bakan Günay Tophane'de terör estiren gruba ve polise seslenmişti… 

Anadolu’da ki kasaba hayatını kimse gelip burada dayatamaz, aklınızı başınıza

alın.

                        image

Tophane Siirt’in, Bitlis’in yaşam tarzını içselleştirilemeyecek kadar zengin kültürü olan bir semttir, önlemler daha ciddiyetle alınmalı.”  demişti.

Bu saldırıya Adını vermek istemeyen ikinci el eşya satan Tophaneli bir esnaf adeta bir elinize sağlık havası hakim tavrı ile “Bizim çocuklar dalmışlar” diye yorumluyordu .

Olaya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan '' Mahallenin bu olayların arkasında olmadığına inanıyorum,’Saldırı sırasında mahalle halkının seyirci kalmasına üzüldüğümü ifade etmeliyim ‘’ demesi olayın çok net olduğunu ortaya koymuştu.

Saldırı hakkında İstanbul'un asayişin yönetimin patronu farklı düşünüyordu..

İstanbul Valisİ Hüseyin Avni Mutlu, saldırının sokakların darlığından ötürü çıktığını iddia etmiş ve "İfade edildiği gibi galeriye 30 kişinin saldırısı filan yok. Birkaç kişi tartışmaya girmiş ve tartışmada olmuş" demişti. Vali böyle derse hangi polis Vandalların peşine düşebilir ki..

image

Tophane'nin ara sokaklarına girdiğiniz zaman birçok evde Filistin bayrağı görür ,sokaklarında Gazze ve Hamas sloganları okur insanlar.

Filistin bayrakları ve sloganlar adeta polis tarafından dokunulmazlık işareti olarak algılanıyor iddiaları çok konuşuldu.

Buna sebep o çevrede vurup, kıran, taciz eden, saldıran Tophaneli kahvehane grupları hiç bir zaman yargı önüne çıkıp ceza almadı. Karakolun ön kapısından girip arka kapısından çıktılar…image

Cihangir'de yine ortaya çıkan eli palalı adamlar. “Kimler bu palalı gençler?” sorusunun karşılığı “Biz Tophane çocuğuyuz.”diyorlar

Neler mi yaptı bu Tophane saldırganları ?

Sanat Galerisi açılışında sopalarla galeriyi basıp orman kanunu misali cam çerçeve dağıtıp adam dövmek.

Gezi olayları sırası ellerinde bıçak ve sopalarla Boğazkesen yokuşunda pusuda yatıp, polisin biber gazı ve şiddetinden kaçarken feci dövülen protestocu gençler…

Galatasaray Lisesi önünde protesto gösterisi yapan küçük gruplara taciz…

1 Mayısta gösteri yaparken polisin dağıttığı gençler Galatasaray’dan aşağı kaçarlarken 3 - 5 protestocu genci Tophane’de sıkıştırıp sopalarla demirlerle dövdüler.

image

Çin, Uygur Türklerine baskı yapıyor diye Boğazkesen’deki bir Çin lokantasının camı çerçevesinin indirilmesi. Üstelik sahibi Türk, çalışanları Uygur Türkü idi. Suçlu aranınca “Burada uyuşturucu müptelası olan iki serseri, kafası güzel olunca, gitmiş camını çerçevesini indirmiş.” dendi olay kapandı.

Galatasaray lisesinden aşağı Karaköy’e inerken elinde bira şişesi olan onlarca gencin dövülmesi…

Galata kulesi dibinde  gitar çalıp şarkı söylerken bira içen kızlı erkekli gruba saldırı ve darp.image

Bunlar akıla ilk gelen olaylar ve bu kadar olayda tek tutuklu ,tek deva yok.

Cihangir, Çukurcuma Tophane aks'ında olanlar bir semtte oluşan küçük bir mahalle tacizi değildir, süreci takip ederseniz, bu bir kültür çatışmasıdır, bunu görmek zor değil…

Merak edenlere ve bugünü anlamak isteyenlere 2010 yılında yazdığım yazıyı okumalarını tavsiye ederim. LİNKİ TIKLAYIN

http://www.seffafgazete.com/yazarlar/Mutlu-Demirdelen/3387/tophane-eski-gunlerine-donmeli?puan=1

image

Polis ile Tophaneli gençler çok iyi geçiniyor

Taksim'de, Beyoğlu'nda yapılan küçük protesto ve yürüyüşe tahammül edemeyen polis Cihangir'e doğru kaçan üç beş gencin arkasından koşup Cihangir'i gaz ve plastik kurşun yağmuruna tuttuğunu,onları Galatasay'dan ,Kumbaracı'dan,Boğazkesen'den aşşağı kovaladığında Tophaneli vandalların ellerinde sopa ve palalar ile beklediğini biliyor.

image

Bu genç polislerin Cihangir cafelerinde  oturan gençlere düşman gözü ile baktığını o toplum biliyor.

Anadolu'dan gelip güç şartlarda çalışan genç polis evlerin camına hangi psikoloji ile su gaz plastik mermi sıkar?

Toplumdaki ayrışma Cihangir - Tophane zihniyeti ile üst safhada.

Tophaneli Mehmet Süzgün, tüm bu saldırılara ışık tutuyor aslında. Geceleri Taksim’den aşağıya sarhoş bir şekilde yürüyerek indiklerini söylediği gençlerin ve  turistlerin orada yaşayanlara alkoşllü olarak yürüdükleri için hiç saygısı olmadığını anlatıyor. “Tophaneliler onlardan daha medeni.”diyor.image

Bir başka Tophaneli Emin adlı kişi; “Sadece bir ara açılış oldu, kapıda içki içildi, bir kapalı kadına laf atmışlar, eline bira alıp orada içemezsin, kapalı yerde içersin. Çoluk çocuğumuz var,  ‘İçeride için, niye dışarı çıkıyorsunuz?’ O seninle Allah’ın arasında ama bari biraz içmeyenlere, çoluk çocuğa saygılı olun''

image

Bir kadın burada cafe açtı, haddinden açık, çok fazla dekolte giyiyordu

'' Biz burada sokakta oturuyoruz bir sürü genç, çoluk çocuk var mahallede… Abla sanki plajda, olmaz ki böyle.” Burası Tophane, cezaevinden yeni çıkmış, elinde makas sallayarak gezeni de mevcut, atölye ya da galerileri açık açık tehdit edeni de '' diyordu mahallenin esnaf abilerinden biri.

Mahallenin polisi Tophaneli eli palalı, sopalı kişiler

Mahalleden içki içerek geçen kişilere neler yaptıklarını övünerek anlatan gençler ,arkalarında semtlerinde bulunan ve ucu siyasilere ve İslamcı STK’lara ulaşan derneklerin onlara verdiği destek ve gaz ile yolda giden gencin elinden bira şişesini alıp kafasında kırdığını rahaça söyleyecek kadar güvende hissediyor kendini..

image

KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEKSİN

 “Burası Tophane, herkes akıllı olacak.” Sokakta “Tayyip’in askerleriyiz” “YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER” Tophaneli gençlerin İstiklal, Galata ve Cihangir’e çıkarken attığı sloganlar.

Boğazkesen caddesinde galeri açan bir bayan tüm bu yazılanları teyit ediyor; “Siz esnafın anlayışlılarmış gibi konuştuğuna bakmayın. İnanmayın siz onlara, hepsinin dükkânında levye var. Buranın saldırgan gençleri o kadar adını çıkardılar ki buranın artık müşteri gelmez oldu. İki aydır boş boş oturuyoruz. Buraya artık insan gelmeyince onlarda Cihangir, Galata, İstiklal’e toplu olarak bağırarak çıkıyorlar. Koltuk altlarında sopalar, ellerinde gazeteye sarılmış döner bıçakları ile. Bunu gözlerimle gördüm.” diyor.

Burada bir olay çıktığında hemen polisi arıyoruz ama polis bu sokağa hiçbir zaman gelmiyor” demesi Cengiz Semercioğlu ve Ayşe Arman’ın yazdıkları ile uyuşuyor.

image

Evet yazdığımız konu Tophane, Cihangir arasında hakimiyet kuran, sırtını mahallenin dindar ağabeylerinden almış polisin dur demediği bir semt çetesi.

Sizinde yarın bir gün elinde satır döner bıçakları ile karşınıza çıkarlarsa bu şaşırtıcı olmaz. Başınızın çaresine bakın, ‘Tophane Milisleri’nden polis gelip sizi kurtarmaz. Acı ama gerçek.

Mutlu Demirdelen  

Şeffaf Gazete.com

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR