Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
KKTC DİNDARLARI ÇOCUK TACİZİNİ GÖRMEDİ (1)
24 Haziran 2016, 00:36

 

Geçtiğimiz günlerde tüm Kuzey Kıbrıs’ta infial yaratan, Türkiye medyasında nedense pek yer bulamayan ‘’ Mağusa çocuk tacizi vakası ‘’ KKTC’de dindar kesimi adeta sessizliğe gömdü.

KIBRIS TÜRK’Ü ÜMMETÇİLERİN HEDEFİNDE

KKTC’de son yıllarda daha da belirginleşen ,Türkiye merkezli ‘’ Dindar gençlik projesi ’’ için kurulan,desteklenen dernek,vakıf  sayısı 80 civarında ve hızla daha da artıyor.

DERNEKLER YASADIŞI KURAN KURSU OLARAK FAALİYETTE

Bu derneklerin asıl amacının fakir eğitimsiz ailelerin ergenlik yaşındaki çocuklarına ve ilköğretim seviyesinde çocuklara ,laik yaşamı inkar eden ümmetçiliği aşılayan, dini eğitim vermek olduğu artık aleni olarak gözlemlenmekte

Yardımlaşma derneği adı altında faaliyet gösteren bu dernekler ‘’ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ‘’ yasalarına göre yasak olan ‘’ Kuran Kursu ‘’ olarak illegal faaliyetlerde bulunmalarına rağmen, özellikle çoğunluğu Türkiye kökenli Kıbrıs vatandaşlarının bu derneklere olan ilgisi nedeniyle, çok sıkı önlemler alınmadan ,esnek bakış açısıyla,bir nevi göz yumularak faaliyetlerine devam etmekteler.

Din eğitimine odaklı faaliyette olan dernekler , TC Elçiliği-Yardım Heyeti merkezli,çok güçlü himaye altındadır .

Ayrıca şu an KKTC iktidarının büyük ortağı olan UBP’nin oy deposu olarak bilinmekte,bu yüzden denetlenmemekte.

image

Mansur Öztürk Ramazan erzağı verecem diye küçük kıza evine götürdü cinsel taciz'de bulundu

Din eğitimi amaçlı dernek ve vakıf sayısı 80 civarında

Bu derneklerden biri de dindar gençler yetiştirmek için kurulan ve başkanlığını zat-ı muhterem Mansur Öztürk’ün yaptığı, kısa sürede nereden geldiği belli olmayan para kaynağı ile palazlanan SEVDOST-DER “Sevgi Dostluk Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği”

Dernek Başkanı adını çocuk tacizi ile duyurdu.

Başkan 65 yaşındaki Mansur Öztürk 15 yaşındaki küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

image

SEVDOST-DER’İN HATIRLI DESTEKÇİLERİ TEK YORUM YAPMADI

T.C Büyük Elçilik görevlisi, Din İşleri Müşaviri Selami AÇAN , KKTC Vakıflar Genel Müdürü İbrahim BENTER -Mağusa Polatpaşa Camii İmamı Faruk Seçkin tanıyıp destekledikleri Mansur Öztürk’ün ,bir kız çocuğunu Ramazan erzağı ve fitre vereceğim diyerek evine götürdüğünü sapık emellerine alet ettiğini bilmiyor mu ?

DİNDAR ADAM SAPIK OLAMAZ MI ?

Tüm sorularımız madure çocuğun polis ve savcılık ifadesindendir,iftira yalan gibi polimikler yerine , bu tarz dernekleri vicdanen denetlemeleri ve ortaya çıkıp bu çocuk düşkünleri için sert mesajlar vermeleri lazım ..

image

Egemenliğiniz ‘’ Türkiye Yardım Heyeti & ESKAD ‘’elinde olmasın

Çok önemli kurumlarınızı denetleyemiyorsanız,paranız yoksa ,personel açığınız varsa,ilerici ,laik Kıbrıs Türk gençliği bu konuda yanınızdadır. Siz yetkililer olarak yeterki onlardan gelecek bilgileri,şikayetleri değerlendirecek iradeniz olsun,

Din gibi kutsal bir olguyu sapık emellerine alet eden ,kişilere yargı cezasını verirken ,bu amaçsız  derneklerin , kapısına açılmamak üzere kilit vurulması lazım. .

Çocuklar büyük tehlikede,bu sadece KKTC’nin sorunu değil Türkiye’de bu bela ile sık karşılaşıyor. .

DEVAM EDECEK ...

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR