Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
TAYYİP ERDOĞAN'A SORULAMAYAN SORULAR
11 Temmuz 2016, 20:36

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Polonya’daki NATO Liderler Zirvesi dönüşünde, geziye katılan gazetecilerin sorularını yanıtlarken, vatandaşlık hakkı verilmesi tartışılan Suriyelilerin TOKİ’nin elindeki boş konutlara yerleştirileceğini ,Ahıska Türklerine verilen TOKİ konutları gibi, çok uygun şartlarda verilebileceğini söylemiş.

Sayın Erdoğan vatandaşlığa alınacak Suriyelilerin içinde El Nusra ve OSO çetesine mensup 100 bin eli kanlı kanlı katilin var olduğu iddialarına değinmemiş ,çünkü kendine gazeteci diyen zat-ı muhteremlerin aklına bu soruyu sormak gelmemiş.

Mesela neler demiş sayın Cumhurbaşkanı satırbaşları ile bir bakalım.

Siyasilerin Suriyelilere  vatandaşlık konusunda ileri geri konuşmaları beni üzüyor. Bir insanoğlu, bir ülkeye vatandaşlık müracaatında bulunsa, “Hayır ben seni almam” diye peşinen karşı çıkılması doğru olur mu?

Bir Türk, Alman vatandaşı oluyor da, Amerikan vatandaşı oluyor da, benzer durumlar bizim ülkemizde yaşayanlar için neden mümkün olmasın? 

Ensar olarak bizi görmüş bize sığınmışlar. Biz bu mültecileri yıllarca kamplarda barınmaya, boş buldukları apartmanların bodrum katlarına mı mahkûm edeceğiz?

Biz nasıl Ahıska Türklerine Erzincan’da konutlar verdiysek, ki onlar bunu  ödeyecekler, biz Suriyelilere de  belirli bir iskân ve istihdam politikası uygulamak suretiyle aynı şeyi yapabilir ,Bunlara vatandaşlık ile beraber bu konutlarda verebiliriz diyor .

Türkiye'de günlerdir Suriyelilere vatandaşlığa hayır kampanyaları başladı ve bu akın akın büyüyor.

Tüm bunları görmem duymam diyen Erdoğan'a ,uçakta eşlik eden ve soru soracak olan sözde gazeteci ! denilen bir grup arzuhalci, maalesef Türk halkının içinde infial yaratan ve cevap bekleyen soruları soramadı ,yoksa akıllarınamı gelmedi ?

image

İsimlerinin başında Gazeteci ! yazan, fakat soru sormaktan korkup sadece arzuhalci gibi denileni yazan ,çanak soru soran zat-ı muhteremlerin soramadığı  soruları ben Türk halkınının içinden gelen bir ses olarak soruyorum...

- Almanyadaki Türk kökenli vatandaş sayısı 2.700 bu 54 yılda oluşan bir nufus..Şu anda net bilinmemekle Türkiye'de resmi 2.7 milyon gayriresmi 4 milyona yakın Suriyeli olduğu bilgilerine ulaşılıyor. 20 yıl sonra doğurganlık hızı Türkiye'den 1.5 kat fazla olan Suriyeli nufusunun ne kadar olacağı, ülkemize nasıl bir tehlike yaratacağının analizini yaptınızmı ?

2- Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD ) , El Nusra Cephesi ,Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO ) Tevhid Tugayı ( Müslüman Kardeşler’in silahlı kolu ) Ahrar’uş Şam  , Hakk Tugayı, Sukur eş-Şam, Ceyş’ül İslam ,Ensar’üş Şam, Kürt İslam Cephesi , Suriye Şehitleri Tugayı ,Sukuru'ş-Şam Liva Al İslam gibi daha yüzlerce grubun 300 bine yakın savaşçısının Türkiye'de olduğu uzmanlar ve istihbarat kurumları açıklanırken bu savaşçılar TC.vatandaşı olacaklar mı ?

image

3- Tarafınızdan ortaya atılan ,Suriyelilere vatandaşlık poltikasının arkasında Esad'a yenilen Türkiye'nin desteklediği 100 bin ila 300 bin arası aktif ve fasif savaşçının T.C vatandaşlığına alınması asıl amaç mı ?

- Bu  savaş çetelerine komuta eden kişilerden oluşan gruplara T.C vatandaşlığı dışında maaş ,ev ve özel bir statü verileceği doğrumu ? Bunların sayısı kaçtır ?

 -Vatandaşlık vereceğiniz Suriyelilere TOKİ evi vereceğinizi söylerken ,bir yandan ekonomisi yatırım gücü ve kalifikasyonu yüksek kişiler vatandaş olacak diyorsunuz ,bu çelişki değilmi ?,Planlarınızın temelinde TOKİ evlerini ÖSO,El Nusra, Ahrar’uş Şam, Tevhid Tugayı savaşçılarına vermeyi planladınız mı ?TOKİ evleri için öncelikleriniz kimler ?

image

6 - Esad'a karşı fetva veren ve İslam dini üzerinden savaş çığırtkanlığı  yapan ve Suriye'nin parçalanmasında büyük payı ve vebali olan sünni,selefi din adamları TC vatandaşı yapılacak mı ?Bu din adamlarının içinde TC vatandaşı yapılmış öncelikli şahsiyetler var mı ? 

7-Bu din adamları ve kıymeti kendilerinden makbul sözde kanaat önderi denilen kişiler, neden her platformda ayrıcalıklı tipler olarak basında yer alıyor ? Cumhurbaşkanı olarak asıl amacınız Suriyeli Din adamları ve savaşçılarını Türkiye'de refaha kavuşturmak mı?

image

         Güneydoğu'da şehit düşen binlerce gariban askerden birinin evi

8  7 Haziran 2015'ten bu yana her gün şehit verdiğimiz bu süreçte değişen rakamlara göre en az  560 (Polis-Asker) güvenlik görevlisi şehit düştü. 7 Haziran 2015'ten bu yana en az 525  çocuk yetim kaldı.Çoğu fakir ,TV ekranlarına yansıyan baraka tarzı evlerde yaşayan özellikle asker şehit ve polis ailelerine, TC vatandaşı yapacağınız ,tarafınızdan belirlenecek seçkin mültecilere söz verdiğiniz TOKİ evlerini ,şehit ailelerine verdiniz mi? Vermeyi düşünüyormusunuz ?

image

                    Güneydoğu'da  Şehit düşen 2 gariban asker evi

9- Güneydoğu'da yıkılan şehirlerden kaçmak zorunda kalan, Güneydoğu'lu TC.vatandaşları sefalet içinde sokaklarda yaşarken ,sadece SUR'da yaşayan arsa hissesi olanlara TOKİ evi verileceği söylenmesi ne kadar adil ?

10-Suriyeli savaşçıları TC.vatandaşlığı,ev,maaş ve ayrıcalıklı imkanlarla donatıp kontrol altına alma isteğiniz olduğu iddia edilmekte,bu isteğinizin altında Güneydoğu'da nufus çoğunluğu olan Kürt kökenli TC vatandaşlarının ,Suriyeli savaşçılar ve din adamları öncülüğünde nufus dengesi değiştirilerek sindirilmesi olabilirmi ?

image

11- Suriyelilrerin Alevi ve demokrat kürtleri Türkiye'de neden insani,sosyal yardımlara ulaşamıyor ?

12 - Suriyelilere harcandığı iddia edilen 13 milyar TL. ile asgari ücretli çalışan,emekli,engelli ,yardıma muhtaç kaç evsiz aile , ucuz sosyal konut sahibi olabilirdi ?

13 - TC vatandaşı yapacağınız Suriyelilerin  başkanlık yolunda ,sizi oyları ile büyük oranda amacınıza ulaştıracağına inanıyormusunuz ?

14 - israil ve Rusya ile tüm prensiplerinizi ve söylemlerinizi ayaklar altına alıp kucaklaştınız , ayrıca alt seviyede Mısır'da buzları eritmek için diplomasi devreye girdi.Tüm bunların akabinde Suriye lideri Beşer Esad ile tekrar el sıkışıp Bodrum'da tatil yapma ihtimaliniz varmı ?

15- Şehirlerini başına yıktığınız Güneydoğu halkına 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçlardan dolayı bir kininiz var mı ?

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com

 

 

 

 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR