Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
BAŞBAKAN TATAR'A İTİBAR SUİKASTI
10 Temmuz 2019, 20:08
 
 
Suriye’deki çatışmalar sırasında ateşlenen bir S-200 füzesi Kıbrıs adasının Kuzeyine yani KKTC topraklarına isabet etmiş ada halkı adeta şok olmuş ve insanlar neler oluyor deyip ilk kez ortadoğu bataklığına yakın olduklarını hissetmişlerdi.
 
image
 
Kuzey Kıbrıs’a füze düştüğü gece birçok iddia gündeme geldi çok fazla konuşulmadı sanki hergün bomba düşen Gazze gibi bir bölgeydi,oysa Akdenizin huzurlu toprağı  Kıbrıs'ın tam göbeğiydi.
 
Kuzey Kıbrıs'a füze,siyasete itibar suikastı bombası düştü. 
 
Önemli birşey yok denildi,gördüklerimiz dinlediklerimiz bizi de şaşırttı.KKTC de katliam yaratacak bir bomba düştü fakat küçücük bu ülkede sebebi her nedense bir kesimde tramva etkisi yaratırken,bir kesimi de '' Aman önemli bir şey yok '' deyip garip şekilde bıyık altından gülüyordu.
 
Bilmeyenlere söylüyorum küçük bir ada devleti olan Kuzey Kıbrıs'ın en büyük turizm tesislerinin olduğu kent Girne, KKTC'nin Başkenti Lefkoşa.
 
S-200 füzesi adanın ekonomik ve sosyal can damarı birbirine 10 kilometre mesafe de bulunan Girne ile Lefkoşa'nın tam ortasına düştü.
 
KIBRIS'IN UYKUSUZ  GECESİ
 
Dijital çağda bilgi son derece hızlı yayılmakta, sosyal medyanın gücü ile patlama anının saniyeler sonrası canlı yayına geçti, dev yangın görüntüleri Türkiye medyasına da ulaştı.
 
Füze düşmesinin yankıları ,Türkiye'de S-400 çok gerekli Kıbrıs ve Akdeniz bölgemiz  savunmasız haberleri ile duyuruldu.
 
KKTC nin şehitler köyü olarak bilinen Taşkent evlerinin 200 metre kadar yakınına düşüp dev bir alanı cayır cayır yakan bomba bir süre sosyal medyada konuşuldu.
 
Bomba biraz yüksekten gelse Dikmen'in yanına değil Girne'de binaların ortasına düşüp katliam yapabilirdi, 30 saniye erken düşse Lefkoşa fuar alanındaki düğünü vurup tarifi imkansız çok acı bir tablo yaratabilirdi.
 
Bunları yazma nedenim KKTC halkının büyük bir felaket atlattığını vurgulamaktır,olayı yumuşatıp önemsizleştirme gazetecilerin değil ,siyasetçilerin ve sorumluluk alanında olanların taktiksel refleksleridir.
 
KUZEY KIBRIS HENÜZ UYANIKTI.
 
Saat 0.15 sıralarıydı Facebook ,Youtube ,İnstagram başta birçok mecrada patlamanın 30 saniye sonrasından yayın başlatanlar oldu.
 
Nufusunun % 90 ı Facebook bağımlısı olan  Kuzey Kıbrıs Halkı adanın birçok yerinden duyulan patlamanın etkisiyle, duyulmadığı yerlerde haber görüntüleri ile irkildiler.
 
Bölge halkı büyük patlama ile geniş araziye yayılan yangını panik içinde izlerken haber ada genelinde duyuldu,olayı duyan Kıbrıs Türkünü uykusuz bir geceye mahkûm etti.
 
image 
 
Gece saat 03,00 te Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya haber ulaştırılmış, yanında asker-sivil bir grup ile olay yerine gelerek toplum lideri olmanın sorumluluğunu yerine getirmekteydi. 
 
KKTC tarihinde ilk kez sebebi ne olduğu belli olmayan S-200 füzesi düşüyor,Kuzey Kıbrıs halkı ve yöneticileri adeta teyakkuza geçmişken gözler KKTC başbakanı Ersin Tatar'ı aradı fakat olay gecesi Başbakan Tatar görünmedi. 
 
image
 
KKTC Başbakanı Ersin Tatar o gece itibar suikastına uğradı.
 
Sabah füze düşmesinden haberi olmayan KKTC Başbakanı Ersin Tatar kalktı ve evinin bahçesinde çektiği birkaç kareyi Facebook sayfasından paylaştı.
 
Bir ülkenin başbakanı ülkesine dev bir bomba düşerse nasıl haberdar olmaz ?
 
Başbakan Tatar sosyal medyasına gelen mesajlarla bir şeyler olduğunu fark edip resimleri silse de itibar cellatları hep bir ağızdan başbakan Başbakan Tatar'ı itibarsızlaştırmak için harekete geçmişti.
 
O gece olanları takip eden biri olarak sayın Başbakan Tatar'ın gece olay yerine gelmemesi,sabah bilgilendiğinde ''önemli bir şey yok'' demesine hiç takılmadım.Sorumlu bir lider halkına panik ve korku yaratacak mesajlar vermezdi,Tatar da vermedi. 
 
image
 
Diyelim telefonu kapalıydı,neden evine haber ulaştırılmadı ? 
 
Kıbrıs'ı ve Kuzey Kıbrıs  siyasettini Türkiye'de takip eden birkaç gazeteci ile konuştuğumda sadece füzenin düşme olayının sebeplerini değil, Başbakan Ersin Tatar'ın ayağının altına tuzak olarak konulan karpuz kabuğunu fark ettik.
 
Ülke alarm durumunda yangın yeri, başbakanın  Özel kalemi,basın danışmanı,polis müdürü ve kapısında nöbet bekleyen polis neden haber vermedi. 
 
image
 
Olayı sahiplenen ,lider duruşunu gösteren, panik halinde olan halkının yanınaki başbakan figürünü kimler neden engelledi ?
 
Oysa büyük mücadeleler vererek ülkesinin en büyük partisi olan UBP de liderliği almış, çok geçmeden 22 Mayıs 2019 da başbakanlık koltuğuna sahip olmuştu.
 
image
 
KKTC de halkın içinde Ersin Tatar isminin karşılığında '' Toplum insanı'' deyimi yer alır.
 
Kuzey Kıbrıs'ta sağ siyasetin güçlü olduğu Ulusal Birlik Partisi KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ersin Tatar'ı neden Cumhurbaşkanı adayı olarak vitrine çıkarmasın ?
 
Devlet ve siyasi deneyimi ile halkın içinden çıkan lider olarak tüm planları bozacak Cumhurbaşkanı profilini kim neden itibarsızlaştırmaya çalışıyor ?
 
Yazımın 2. bölümünde devam edecek konular.
 
image
 
TATAR'IN SİYASİ İKBALİ İÇİN ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANMALI...
 
Ersin Tatar'a S-200, Kapalı Maraş, Las Vegas konuları ile medyada ve toplum önünde itibar suikastı neden yapıldı ?
 
KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde TC elçiliği mi ,UBP mi , Kıbrıs Türk Toplumu mu son sözü söyleyecek ?
 
Komutan postası pozisyonundaki Kudret Özersay'ın parlatılıp önünün açılması !
 
KKTC Cumhurbaşkanlığı için potansiyeli en yüksek parti olan Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Başbakan Tatar'a '' çok gençsin yapacağın çok iş var, aman Cumhurhurbaşkanı adayı olma '' diye,yönlendirme yapanların asıl amaçları ne ?
 
 
Mutlu Demirdelen
 
Şeffaf Gazete.com
 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR